CoutureSTYLE 2.0: Szabó Noémi

A nyár végével folytatódik a blog legújabb rovata, melyben többek közt Maróy Krisztinát és Ujvári Viktóriát is már faggattam a hazai férfiak stílusáról! 

 

Az új szezont a Fashionfave és a Sneakerbox bloggerinájával, korábbi magazinos kolléganőmmel,  Szabó Noémivel indítom. Noémi stílusa sokoldalú: rajong a sportcipőkért, de a csodás magassarkúknak sem tud nemet mondani. Ő maga csapongónak nevezi önmagát és stílusát egyaránt, amint azt  tudjuk a divat világában ez sosem lehet rossz pont, gondoljunk csak Anna Dello Russora. Évekkel ezelőtt azonnal magával ragadt Noémi könnyed írói stílusa, amit lentebb Ti is tapasztalhattok majd, s az első személyes találkozónkkor is e friss magatartással azonnal egyik kedvenc kolléganőmmé vált. Na de hogy vélekedik Noémi a hazai férfidivatról, az máris kiderül! 

 

11371293_1621629708125523_1405383881_n.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Gyakran figyelem az emberek öltözködését, tömegközlekedésen, utcán vagy egy-egy szórakozóhelyen és tény, hogy egyre több divatos nőt látni, azonban azt kell mondjam, hogy hiába fél sok férfi kilépni a komfortzónájából gyakran így is stílusosabb a megjelenésük. Kiforrottabb és hatásosabb stílussal bírnak és inkább viselik ők a ruhát, mint a ruha őket.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Egy tökéletesen szabott, fehér, slim fit ing szerintem minden férfin sokat dob, de egy jó farmert és néhány basic pólót is alapdarabnak mondanék. Sneaker mániámból kiindulva természetesen több menő edzőcipő is helyet kéne, hogy kapjon a ruhatárban. Kiegészítők terén pedig egy jó órára voksolnék, hiszen egy igazán stílusos férfi az ilyen apróságokra is hangsúlyt kell, hogy fektessen.

 

01_3.jpg

 

Mi lehet az a plusz, ami külföldi férfiakat stílussá teszi, és itthon hiányzik a pasikból?

A bátorság! A külföldi féfiak szerintem kevesebbet foglalkoznak a "mit mondanak majd erre mások" klisével, így talán merészebb szetteket is szívesen viselnek, azonban nem feltétlen tartom sokkal stílusosabbnak őket. Mi ugyanis sok esetben csak a divatiparban tevékenykedő srácok képeiről vonjuk le ezt a konzekvenciát, így máris evidens, hogy stílusosabbak. De szerintem itthon is számtalan stílusos férfival találkozhatunk.

 

Szerinted miben és milyen irányban változott a magyar férfiak öltözködése az elmúlt években? Minek tudhatjuk ezt be?

Erre elsőként rögtön rávágnám, hogy pozitív irányba, aztán miután gondolkodom, belátom, hogy nem éppen minden oldalról van ez így. Még mindig túl sokan vannak, akik a tömegízlést követve próbálnak stílusosak és divatosak lenni, ami nem éppen rossz, csak be kéne látni, hogy nem vagyunk egyformák és ami tetszik, illetve jól áll valakinek nem biztos hogy éppen rajtunk is ugyanannyira hatásos lesz. De összességében mégis pozitív konklúziót tudok ezzel kapcsolatban levonni, egyre többen mernek valamiben mások lenni.

 

02.jpg 

 

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Honnan merítesz ötletet?

Ez igazán jó kérdés, sosem tudok erre konkrét választ adni, hiszen mindennap az adott hangulatomhoz öltözök, nekem a divat az önkifejezés, hogy szavak nélkül tudjam elmondani ki is vagyok, mit is érzek. A stílusom, ahogy én magam is elég csapongó, hol sportos, sneaker-póló összeállításban lépek ki a házból, de az sem ritka, hogy indokolatlanul kiöltözöm és egy átlagos kedden magassarkúban és elegáns összeállításban parádézok. Szerencsére már eljutottam arra a pontra, hogy tényleg nem érdekel ki és mit mond az öltözködésemről és azt tartom a legfontosabbnak, hogy mindenki viselje, amit szeretne, persze néhány alapszabályt tartsunk azért be, de ne ragaszkodjunk görcsösen a legújabb trendek követéséhez. Inspirálni konkrétan nem ispirál semmi, az azonban már gyakran előfordult, hogy egy "instant szerelem" darab megvásárlása után órákon át böngésztem a különböző blogokat, hogy mégis hogy tudnám a ruhatáramba illeszteni az új szerzeményem.

 

Milyen lenne a gardróbod, ha férfi lennél?

Férfiként biztos a sneakerekhez öltöznék, még ettől is több sportcipő kapna helyet a gardróbomban és David Beckham lenne a példaképem, az az ember maga a STÍLUS. Egyébként szerintem nem sokban különbözne férfiként a stílusom a mostanitól, színekben akkoris a fekete-fehér-szürke hármasra építenék, a nyakláncaimat menő sneakerek váltanák és inkább alapdarabokra építenék. De sosem öltöznék össze a barátnőmmel. Tényleg ne öltözzetek össze a párotokkal, nagyon gagyi! 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr537736716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dont be such a jew 2015.08.29. 14:27:15

'Az új szezont a Fashionfave és a Sneakerbox bloggerinájával, korábbi magazinos kolléganőmmel, Szabó Noémivel indítom. Noémi stílusa sokoldalú: rajong a sportcipőkért, de a csodás magassarKÚKnak sem tud nemet mondani.'

Miért pont a magazinos kolléganők vágnák a magyar helyesírást? Há nem? Há de.

Vé.Té. 2015.08.29. 17:34:37

Ahhoz képest, hogy saját bevallása szerint sneakerhead, elléggé pronyó, tucat lépői vannak.
süti beállítások módosítása