MBFWCE SS17 1. rész

2016 őszére már négy naposra bővült a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, ami így továbbra is a régió legnívósabb divateseménye!

 

A jövő tavaszi kollekciókat felvonultató divathét a Design Terminál és a Google közös szervezésében készült workshoppal kezdődött, ahol az online eszközökben rejlő lehetőségekkel és a globális high fashion márkák, mint például a Louis Vuitton Möet Hennessy (LVMH) csoport leginnovatívabb megoldásaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A divathét ideje alatt több budapesti helyszínen is pop up boltok nyíltak, melyeknek a Kiosk, Lánchíd 19 Design Hotel és a Ritz-Carlton Budapest adott otthont. A rendezvény fő helyszínén, a Várkert bazárban, a Karman Jewelry legújabb ékszereit, Sofya Samareva merész kalapjait, Vinylize by Tipton egyedi szemüvegeit tekinthették meg a vendégek. A MBFWCE eseményén debütált az Alma Abonyi új termékvonala, a NINE by Alma Abonyi első kollekciója is. A divathét fő napja a Mercedes-Benz rendezvényével, a She's Mercedes eventtel kezdődött, amiről részletesebben itt olvashattok, amit egy exkluzív backstage tour követett a MBFWCE csapatával - ahol izgalmas információkat tudhattunk meg az aktuális eseményről, valamint testközelből élvezhettük a divathét első divatbemutatójának utolsó próbáját. 

14650669_820307398108620_7354052200707174944_n.jpg 

 

ANNA DAUBNER

A magyar divathét stílusosan egy friss hazai dizájner jövő tavaszi kollekciójának bemutatójával vette kezdetét. Anna a 2017-es melegebb hónapokra pasztell árnyalatokkal és a kék sötétebb árnyalataival készült. A ruhák vonalvezetése inkább a lezser, hétköznapi ruhákat kedvelő hölgyeknek szólnak, de biztosan egy parti királynő is megtalálná a kedvencét a kollekcióból, az izgalmas részleteknek köszönhetően.

 daubne.jpg

 

ODIVI

Iva Burkertová legújabb kollekcióját Gaspar Noé Love című filmje inspirálta, mely mozi plakátja több ruhadarabon is visszaköszönt. A kollekción végigvonul némi kettősség: hol a szexi és sejtelmes darabok kerülnek előtérbe, s hol a túlméretezett darabok, amelyeknél a sportosabb szabásvonalakkal sem volt rest játszani a cseh tervezőnő. 

odivi.jpg

 

THE FOUR

Kétség sem fér hozzá, hogy a magyar tervezőtrió mondhatni ellopta  a divathét nyitómomentumát. A márka mára már ikonikus fekete Motivated pulcsijában lépett a kifutóra a show első modellje, ellenben a felirat helyén egy matrica állt a NÉPSZABADSÁG logójával. Ugyan a pulcsit nem kereskedelmi célokra szánták, mégis e darabtól volt hangos a sajtó, hiszen egy olyan gesztust tett a sajtószabadság és a szabad gondolkodás felé a magyar brand, amire itthon már rég volt példa. A márka 2017-es tavaszi kollekciójának inspirációját a nyomhagyás adta, így a hangsúly a modellek testén megjelenő, hieroglifákat és egyéb tradicionális mintázatokat ábrázoló tetoválásokra helyeződött.  Személyes kedvenceim az extrém, rojtos cipők voltak, melyek a The Fugees Ready or Not című számának stílusát csempészték a kifutóra.

four_1.jpg

 

ANA LJUBINKOVIC

Egyszerűen imádom a szerb dizájner mesevilágát, azt az extremitást, ami szerintem itthon mintha hiányozna a tervezőkből. Akik látták Ana korábbi kollekcióját is, szintén a MBFWCE kifutóján (itt), merem vélni, hogy tudják mire is gondolok. Pontosan arra, hogy a márka most bemutatott kollekciója is elemei bontva akár a hétköznapokon is megállnák a helyüket, ellenben a kifutón mindig szeret túlzásokba esni a szerb tervezőnő, s én épp ezért szeretem. Talán épp ez tetszett meg Miley Cyrusnak is, aki szintén imádja Ana Ljubinkovic kreációit. 

 ana_1.jpg

 

KATA SZEGEDI

A márka 2017-es tavaszi kollekcióját a kortárs francia építész, Jean Nouvel formavilága, a nagyvárosi lüktetés, a gondtalan tavaszi éjjelek és nappalok, valamint az utcai divat alakulása inspirálta. A nemek összemosódásának jegye, a maszkulin-feminin paradox határozzák meg a kollázsszerűen felépített öltözeteket. Az uniszex darabok mellett feltűnnek erőteljesen nőies és férfias jegyeket viselő ruhák, amelyeket a z egyes look-okon belül patchwork technikával tervezett egymás mellé a tervezőnő. A ruhák a Kata Szegedi-nőt, az új évezred power woman-jét ezúttal fiús jegyekkel teszik még izgalmasabbá. A kivágások, apró részletek, áttört felületek, szögletes szabásvonalak, mind Nouvel  munkásságára utalnak. A színek tekintetében a márkára jellemző fekete mellett megjelenik a királykék, a korallpiros és a könnyű fehér különböző árnyalatai. Emellett Kata Szegedi darabokon évek óta feltűnő digitális print, ezúttal a kristályok rétegzése, szigorú, tűpontos szögletességének mintája teszi rendkívül izgalmassá a kollekciót.

 szegedi.jpg

 

TOMCSANYI

A tervezőnő továbbviszi azt a szocialista inspirációs forrást, amit  a korábbi szezonokban már annyira megszerettünk, jövő tavasszal a dolgozó nőket ünnepli majd Tomcsányi Dóra.  A nők ünneplését a középpontba helyezve valósult meg a kollekció, mely gyűjteményt az „Éljen május 1-je!” felkiáltás hívott életre. A brand által definiált nő ezúttal erős, magabiztos, intelligens és modern, aki minden nap küzd a céljai eléréséért. 

 tomcsanyi_1.jpg

 

JE SUIS BELLE

A márka legújabb kollekciójánál több síkon kibomlik a márka nőkhöz fűződő különleges viszonya: a világ női inspirálták, az olyan egyéniségek, karakterek, akik nem hagyományos életet élnek, akik szeretnek kiszakadni a hétköznapokból, és ezt mind intellektusokban mind külsőségekben és a viselkedésükben is megmutatják. A kollekcióhoz több izgalmas kollaboráció köthető. A printelt anyagok Gáldi Vinkó Andrea fotóssal közös projektből születtek. Közeledve a nap végéhez kifejezetten felfrissített a márka bohém bemutatója, a kissé gypsy ihletésű darabokat egyszerűen imádtam, talán mert eszembe juttatták a vándorcirkuszok hangulatát, épp ahogy a flitterrel kivarrt mintákat és a catwalkmixért is odavagyok! 

 jsb.jpg

 

KONSANSZKY

A kollekció megtervezéséhez az inspirációt Tycho és Nick Brennan hangzásvilága adta a tervezőnek, amitől a már jól megszokott és szinte már elvárt kettősség uralja Konsánszky Dóra legújabb kollekcióját is!  A gyűjemény összeállítása során a tervező tudatosan használta a márkára jellemző monokróm színvilágot zseniálisan kiegészítve szürke, cinóber piros és emeráld zöld koloritokkal.  Az ártatlan belső gyermek hívta elő a kollekciót végigkísérő vizuális motívumot, a levegőben felszálló hinta pozitív könnyedségét, a felhők a természettel való kapcsolat autentikus érzésvilágát szimbolizálják. A könnyed selyem mellett a markáns bőr épp úgy megtalálható a kollekcióban, amelyek a kiegészítőkben nyernek igazán értelmet. 

 kons.jpg

 

ÁERON

Áron Esztert a szezonban a balatoni tájkép látványa ihlette meg, ami végül az Urban Folk fantázianevet kapta.  A kollekció a város-vidék kontrasztjára épül: a tomboy stílus keveredik a romantikus, virágos mintákkal.  Úgy tartom, mindig szerencsés ellentéteket keverni egy kollekción belül, főleg, ha azt úgy teszi valaki, mint tette most is a márka tervezőnője. A letisztult, minimal szabásvonalakat megtörte a könnyed selyem és a nőies csipke; míg a halvány színek a minimal életérzést erősítették, addig a csíkok és virágminták üdévé varázsolták az Áeron márka 2017-es tavaszi kollekcióját. 

aeron_1.jpg
 

 

NANUSHKA

Az első nap záróshow-ja a Travelogue fantázianevet viseli, ami a Nanushka 2017-es resort kollekciójának folytatása. Sándor Szandra legújabb gyűjteményét az 50-es, 60-as évek filmjei inspirálták: az Oltalmazó ég és  Az angol beteg című mozik, valamint az angolszász és egzotikus kultúra keveredése ihlette a kollekciót. Nem mellesleg a nőiesség és a férfiasság állandó harca keltette életre a gyűjteményt. A kollekció maszkul jellegét a négyzet alakú zsebek, a merem farmer és vászon anyagok adják, míg a nőiességet a kézzel festett selyemsifon és a printelt pamutok szimbolizálják. Az egzotikus utazás élményét erősítik a rojtok és az eldolgozatlan szegélyek is, melyek mind a nőiességet erősítik a kollekcióban.

 nani_1.jpg

 

Fotó: Holecz Ende

-folytatás hamarosan-

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr5911831793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása