MCFD2016 3.rész

Ahogy korábban már olvashattátok (itt), és biztos vagyok benne, hogy több felületen is értesültetek róla, hogy a Marie Claire Fashion Days hétvégi programja is rejtegetett meglepetéseket!

László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője, a hétvégi eseményen többször is hangsúlyozta, hogy idén rekord mennyiségű magyar tervező vett részt a rangos hazai divateseményen. A szakmai est mellett szombaton és vasárnap is egymást váltották a kifutón a hazai dizájnerek legújabb kollekciói. A sort a GALLA, Artep, ENIHORN, ÉMÉ és Richard Alexander márkák bemutatói nyitották, mely tour képeit itt találjátok. Majd következett az LBL, Tamara Toth, Zsigmond Dora menswear és Kerényi Virág márkák showja, mely bemutatói képeit itt elérhetőek. A szombat estét a Cukovy, Anna Daubner, Daige, Prieston és a MEI KAWA 2017-es tavaszi kollekció zárták, mely show fotói itt elérhetőek. A vasárnapot DoraHegedus, Fibula, NON+ és az INQ Concept nyitotta egy remek showval, mely fotók itt találhatóak. Nem utolsó sorban a MERO, CAKÓ, Celeni, ANNAEVA és az 1975 márkák is bemutatkoztak a 2016-os MCFD-en, mely kollekciók fotóit itt találjátok. A szervezők jóvoltából, nemcsak a már befutott tervezők mutatkozhattak be a több száz divatrajongó előtt, hanem a KREA Kortárs Művészeti Iskola 2016-ban végzett divattervezői (bemutatón készült képek itt) és a a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói is bemutatkozási lehetőséget kaptak, képek a showról ittA három napos eseményen, a hazai tervezők mellett a Marie Claire Fashion Days kifutója idén is elhozta a francia divat legnagyobb reménységeit, ugyanis három párizsi divatiskola 10 végzőse mutatta be diploma kollekcióját. Bármennyire is kéne támogatnom a magyar a divatot, de még mindig úgy érzem, hogy nem vagyunk elég bátrak, még mindig vannak gátlásaink, amiket nem tudtunk levetkőzni. Annak ellenére, hogy minden tiszteletem a hazai dizájnereké, és azon fiataloké, akik a divattervezést választották hivatásuknak, mégis azt kell mondjam, hogy a 'párizsi fiatalok' ellopták az ő sikerüket, hogy miről is beszélek, nézzétek meg a bemutatón készült fotókat itt.

89176_751006_784x523.jpg

Az idei MCFD egyik szenzációja a Romani Design exkluzív bemutatója volt. A márka 2017-es tavaszi kollekciójának bemutatóját Farkas Franciska nyitotta, de a kifutón feltűnt Varga Viktor is. A gyűjtemény megálmodói Varga Erika és Varga Helena voltak, míg a kifutós szetteket Lakatos Márknak köszönhetjük.  A Wanderers of The Worlds fantázia névre keresztelt kollekció az egyik kedvencem, hiszen a tervezők évről évre egyre jobban keverik a vezető trendeket a klasszikus roma motívumokkal - a bemutatóról még több kép itt.

rom0.jpg

A háromnapos Marie Claire Fashion Days záró show-ja a Maison Marquise 2017-es tavaszi kollekciójának bemutatója volt. Hatalmas megtiszteltetés volt élőben látni a kollekciót, amit Párizsban már hatalmas sikerrel fogadott a nemzetközi szakma. Tóth Bori legújabb ruháira leginkább a légies könnyedség, és az áttetsző rétegek és anyagok játéka jellemző. „A jövő évi tavaszi-nyári trendekre a légies könnyedség jellemző; a korall és a finom rózsaszínek megannyi árnyalatának használata, az egymáshoz közeli tónusok hangsúlyozása. A lágy kimonószabások, a volumenizált ruhadarabok, a könnyed, áttetsző rétegek és anyagok határozzák meg a szezont: organza, finom nyári brokátok, áttört struktúrák.” - mondta a dizájner. Mindemellett nagyon tetszik, hogy nagyon finoman, de felfedezhető a kollekció darabjain a távol-keleti kultúra inspirációja, ami remek elegy a romantikusan lágy színekkel és szabásokkal, egyszerűen imádom. A teljes kollekciót itt tekinthetitek meg. A bemutatót követően Tóth Bori kifutóra hívta tulajdonos társát, Szűcs Anitát és Vágó Rékát, akinek a kollekció mesés cipőit köszönhetjük, valamint a Marie Claire főszerkesztőjét, László Krisztinát is. A tervező rögtönzött beszédében köszönetet mondott e három sikeres nőnek, és megköszöntette a Maison Marquise teljes csapatának az eddigi kitartó munkájukat. Eme meglepetés arról tett tanúbizonyságot, hogy Tóth Bori szakmai alázta az egyik legerősebb a magyar piacon, és nem hiába 10 éve töretlen a tervezői karriere! 

mm.jpg

A hétvégi eseményen kihirdették Az év fiatal divattervezője pályázat győztesét is, a szakmai díjat a zsűri Vetlényi Almának ítélte oda, a Perwoll különdíjasa pedig Pomozi Péter lett. Nagy izgalom előzte meg a vasárnapi Az év street style szettje pályázat versenyét is, leginkább részemről. Idén is döntős voltam, csak úgy, mint tavaly, ellenben idén a zsűri egy különleges ajándékkal jutalmazta bátorságom, hiszen egyedüli férfiként vonultam végig a kifutón.A több mint 150 beérkezett pályázat közül szakmai zsűri választotta ki a 25 legjobbat, míg a legjobb a legjobbak közül Nagy Vivien lett. A Hungária különdíjasa Kovács Zsófia, míg a közönségdíjas Bán Blanka lett. Ezúton is gratulálok a díjazottaknak, és az összes döntősnek, hogy idén sem esett el senki a kifutón! 

az-ev-street-style-szettje_1_680x480.png

Szeretnék gratulálni a Marie Claire Fashion Days szervezőinek a remek eseményhez, és megköszönni a meghívást és a bizalmat, jövőre találkozunk!

Fotók: Gregus Máte, Nagy Attila

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr5611990216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása