CoutureSTYLE: Kozma Orsi

Hatalmas megtiszteltetéssel és egy nem mindennapi meglepetéssel szeretném zárni az évet! Az újraindult CoutureSTYLE rovatomban ezentúl eddig még nem látott divatanyagok mellett vallanak ismert közéleti szereplők a magyar férfiak öltözködési szokásaikról.

A felfrissített rovat első interjúalanya az énekes-dalszerző, többszörös arany- és platinalemezes előadóművész, Kozma Orsi volt. A Jazz+Az és a Cotton Club Singers formációk után szólókarrierbe kezdett énekesnő, és kétgyermekes családanya karriere a mai napig töretlen, nem mellesleg a pop zene mellett mindmáig járja az országot a Kozma Orsi Quartet formációjával. Szuper csapatommal egy napos szombat délután kaptuk lencsevégre az énekesnőt egy belvárosi hotel szobájában és bárjában, ahol volt szerencsénk közelebbről is megismerni az énekesnő mögött lévő nőt, anyát. A Sztárban sztár egykori versenyzője nemcsak stílusáról mesélt nekünk, hanem elárult pár apróságot is az ikerlányai neveléséről is. Gondoltátok volna, hogy Kozma Orsi és férje, két különálló személyiségként neveli ikerlányaikat, Annát és Sárát, akik az énekesnő elmondása szerint teljesen különbözőek, kívül és belül egyaránt. Nem mellesleg azt is elárulta Orsi, hogy az imádni való lányok most épp Peppa malac karakterét kedvelik a leginkább. A mindennapos anyai feladatok mellett pár hete jelent meg Orsi legújabb pop zenéje is, ami a Porcelán címet viseli, mely dalt remekül reflektálja az általam összeállított lazább szett is. Mondanom sem kell, hogy a Túl szép és a Csillagfény után új kedvenc Kozma Orsi számom lett, az előbb már említett Porcelán, amit itt tudtok meghallgatni. 

orsi03netes.jpg

Ruha: PeterMero
Kiegészítők: H&M

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Sajnos nem sok jót. :D Kevés a bátor, igazán önkifejező pasi itthon. Illetve nehéz helyzetben is vannak, mert nem tudnak miből válogatni. Jó, van pár olyan magyar tervező, aki gondol a férfiakra, vagy kifejezetten nekik tervez, de kevés az olyan, aki nem csak öltönyt vagy inget, hanem utcai viseletet vagy dizájnosabb darabot is produkál. Az is baj szerintem, hogy itthon, ha valaki szeretne jól, ötletesen, "feltűnően" öltözködni (azért használom az idézőjelet, mert aki már egy kicsit is kitűnik a szürke, hétköznapi, megszokott átlag öltözködésből az már feltűnőnek számít), azt megbámulják vagy eleve fenntartásokkal, előítéletekkel kezelik. A férjem is kitűnő példa egyébként, Ő sem szeret átlagosan öltözködni, meg is gyűlik a baja az utca emberével néhányszor, volt hogy lebuzizták, vagy pet palackot dobtak rá.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Szerintem ez attól is függ, hogy az illető milyen személyiség és mi a foglalkozása. Hallottam olyat, hogy egy jó ing vagy öltöny minden férfi ruhatárában kell, hogy legyen. Na, az én férjemnek csak az esküvői öltönye van, és a hozzátartozó ing, nyakkendője nincs egyáltalán! Na jó, most vett egy farmeringet, mert stílusváltásban van... Egyébként én szeretem az inget, és a jó zakókat...ha van jó pulcsija egy pasinak ,az is nyerő. 

orsi01netes.jpg

Selyem bomber és top: Nora Sarman
Farmer Mohito

 

Mi lehet az a plusz, ami a külföldi férfiakat stílusossá teszi, és itthon hiányzik a pasikból?

Az, hogy vállalják önmagukat, tisztában vannak önmagukkal, mernek újítani, kitűnni a többiektől. Szerintem egy stílusos, jó öltözködéshez intelligencia is kell és persze sokkal jobb a választék kint.

 

Szerinted miben és milyen irányban változott a férfiak öltözködése az elmúlt években? Minek tudhatjuk ezt be?

Szerintem manapság minden divat, vagy azzá tud válni, ha úgy viseli az ember. A világ kicsit megborult, vannak olyan darabok, amiket férfiaknak terveztek és kifejezetten femininek, vagy uniszex, és vannak férfiasak, amiket meg nőknek terveznek. Keverednek a stílusok a korok meghatározó motívumai, a nemek, az irányvonalak, mindennel lehet játszani. Nekem ez egyébként bejön, a kérdés az az, hogy kinél mi a határ, ameddig elmegy a játékban, az önkifejezésben.

 

Milyen lenne a gardróbod, ha férfi lennél?

A férjem , vagy Pharrell Williams gardróbját elfogadnám :)orsi02netes.jpg

Ruha: PeterMero
Kiegészítők: H&M
Cipő: H&M

 

Hogyan jellemeznéd saját stílusodat? Honnan merítesz ötleteket?

Általában korszakaim vannak. A színpadi és a civil életemet különválasztom, muszáj, mert anyukaként és kényelmi szempontból is jobban érzem magam, ha egy farmerben és pólóban, tornacipővel megyek a piacra vagy a játszótérre. Vannak olyan darabjaim, ami márkás, örök darabok, például egy napszemüveg, sál, vagy óra, ezeket szeretem kombinálni az utcai megjelenésemmel. A színpad az teljesen más! Szeretek átváltozni, átlényegülni, kísérletezni. Nagyon élvezem ha átalakítják az arcom, ha olyan sminket kapok, amitől eldobom az agyam, ami kihozza belőlem új oldalamat. Például emiatt imádtam a Sztárban szárt is. Rengeteg magyar divattervezőt kedvelek, és igyekszem mindig a magyar tervezőket képviselni akár egy klipforgatás vagy egy interjú kapcsán is. A blogokból vagy a barátnőimtől kapok ötleteket, illetve az Instagramon vagy a Pinteresten is látok jó dolgokat.

 

Köszönet a Casati Budapest Hotelnek, hogy a Tuk Tuk Barban fotózhattuk Kozma Orsit!
Fotó: Vörös Roland
Styling: Kász Attila
Smink: Huszár Kata és Batai Gergő
Haj: Szilovics Gergő

 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr9212046421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.12.15. 12:09:24

"mert anyukaként és kényelmi szempontból is jobban érzem magam, ha egy farmerben és pólóban, tornacipővel megyek a piacra vagy a játszótérre"

Akkor miről beszélünk?
Milyen jogon szólja le ő a magyar férfiakat???

hordalek 2016.12.15. 13:01:33

Hülyeségeket beszél, de nem ezért kattintottam.
Én sem.
:D

Treff Bubi 2016.12.15. 13:33:15

Orsi egy tünemény, mindig öröm látni.
Hogy ontopic is legyek, érdemes megnézni, hogy az átlagember számára is megfizethető ruhaüzletekben négyzetméterre és választékra mekkora a férfi részleg aránya a női és gyerek részleghez képest. Egyszerűen nincs választék, és a legtöbbünknkek semmi kedve szájról-szájra terjedő, eldugott csodaboltok után koslatni, ha nem a szokásos kék-szürke-fekete egyencuccokból válogatnánk (most nem a fiatalok tiritarka borzalmaira gondolok választék gyanánt, hanem az ízléses, mégis színes és izgalmas darabokra). Érdekes módon, a nyugat-európai férfiak tudnak egyedien öltözni úgy, hogy közben nem tűnnek piperkőc "buzis" papagájnak.

FAQlyás Menyét 2016.12.15. 15:26:02

@Treff Bubi: a férficsizmáról már nem is beszélve, alig valahol lehet kapni, bezzeg nőit!

cardiobascuralis 2016.12.16. 03:37:45

Hát hogy tünemény-e, az ízlés kérdése.
Viszont hogy úgy mondjam, nem az eszéért szeretik.

A hangja nem rossz, bár annyira nem is kiemelkedően jó, mázlija volt, hogy Boldizsár meg Guszti rá szavazott, különben saját jogon a kutya nem ismerné (én még a Tereskova--vokalista időszakból ismerem).

Treff Bubi 2016.12.16. 08:13:30

@cardiobascuralis: én a Fonográf mögött szerettem meg a hangját, de szerintem a Jazz+Az sem volt rossz vele (zeneileg, nem Geszti-ileg).

cardiobascuralis 2016.12.17. 19:30:46

@Treff Bubi:
A zenéhez sem Kozmának, sem Gusztinak nem volt semmi köze, Guszti csak a szövegeket írta, meg időnként brekegett, azt gondolva, hogy reppel.
süti beállítások módosítása