Pandaőrület a TOMS sajtóbemutatóján

Pár napja már Ti is olvashattatok a TOMS tavaszi újdonságairól (itt), míg a napokban egy klassz sajtótájékoztatón mi is szemügyre vehettük az új darabokat, és egy remek kapszula kollekcióról is szó esett.

Cuki, ölelnivaló és sajnos nagyon kevés van belőle - bár mindenki imádja az óriáspandákat, mostanra világszerte már csak kevesebb, mint 2000 példányuk él. A TOMS összefog a WildAiddel, hogy megvédje a Kína Szecsuán tartományában élő óriáspandákat, egy olyan programmal, mely képzési lehetőségeket kínál majd a pandák élőhelyéhez közel lakó szegény gyerekeknek. 1999-es megalapítása óta a WildAid a világ vezető szervezetévé vált, mely a veszélyeztetett fajok és a hozzájuk kapcsolódó termékek iránti kereslet csökkentésének szükségességét kommunikálja. Világhírű nagyköveteivel és kiterjedt médiakapcsolataival a WildAid hétről-hétre hatékonyan juttatja el az üzeneteit emberek millióihoz.

tomsandwildaid_panda.jpg

A TOMS and WildAid Panda kollekció az óriáspandák által inspirált limitált kiadású, vegán cipőket tartalmaz, egy női, egy férfi és három gyerekmodellt. A Heather Mycoskie által alapított TOMS Animal Initiative veszélyeztetett fajok megóvásával foglalkozó nonprofit szervezetekkel működik együtt, hogy világszerte támogassa és népszerűsítse az állatok védelmét. Ez a TOMS Animal Initiative hatodik programja, melyben a TOMS a TOMS Animal Initiative-en keresztül támogatja a WildAid óriáspandákkal foglalkozó képzéseit és kutatásait. Az óriáspanda egy úgynevezett esernyőfaj; ha megvédjük őket, akkor megvédjük azt a számos más állat- és növényfajt is, ami ugyanazon a területen él, mint ők. Az óriáspandák élőhelyén él rajtuk kívül Kína őshonos madár és emlősfajainak 70%-a, az őshonos erdei kétéltűfajok 31 %-a, több, mint 10 000 különböző növényfaj és több, mint 1000 különböző gerinces faj. Ezek közül, több, mint 290 faj veszélyeztetett a Természetvédelmi Világszervezet Vörös Listája szerint.

A kampány részeként a WildAid és a Chengdu Panda Központ olyan diákokat választ majd ki, akik a Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum közelében élnek, és akiknek oktatási anyagokat és képzéseket biztosítanak, hogy felkeltsék a diákok figyelmét a természet- és környezetvédelem iránt. Ezenkívül a két szervezet lehetőséget biztosít majd két 12 és 18 év közötti diáknak (alapszintű mandarin tudással) bárhonnan a világból, hogy egy ösztöndíjprogram keretén belül 10 napot tölthessenek a kutatóbázison. A kiválasztott diákok az élőhelyek védelmének különböző aspektusairól tanulnak majd és kipróbálhatják magukat pandagondozóként is. A WildAid médiapartnere, a Pear Video dokumentálja és közvetíti majd azt a 10 napot és remélik, hogy ez az egyedülálló élmény más fiatalokat is inspirál majd, hogy odafigyeljenek a környezet megóvására.

Az eseményről itt találsz még több képet! 


A TOMS most is minden egyes cipő megvásárlása után eljuttat egy pár új cipőt egy rászoruló kisgyereknek a világban, a kollekció 2017. március 21-től elérhető a PIG Shoes, az Art On Me és a Siesta Cipő üzleteiben.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr6612365589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása