Boldog születésnapot Tuk Tuk Bar!

A múlt héten egy izgalmas koktélkóstolón vehettem részt, ahol a város egyik legmenőbb bárjának nyári kínálatát kóstolhattam meg az elsők közt. 

Jelenleg a Tripadvisor 5. pozícióját birtokló Tuk Tuk Bar egy 30 férőhelyes koktél bár. Stílusát tekintve Speak Easy, ami a világ nagy városaiban mindenhol megtalálható. Közös ismérvük, hogy a belváros szívében, de eldugva találjuk meg ezeket helyeket. Van olyan bar, amit például New Yorkban egy telefonfülkén keresztül lehet megközelíteni, vagy Párizsban ahova egy hentesüzleten át  juthatunk be. Az itallap általában csak egy másodlagos útmutató. A bartenderek személyre szabott italokat készítenek ha vendég úgy óhajtja, adnak egy irány, vagy ízt, és már készül is az alkotás. Az alapanyagok mindig frissek, minőségiek. Az italválaszték széles, ritka, elérhetőek a prémium, illetve sok „standard” spirit is. A budapesti gasztronómiát szolgálva a Tuk Tuk Bar csapata elkötelezettnek érzi magát, hogy fejlessze, segítse a koktél  fogyasztási kultúrát, ugyanis a gasztronómia folyamatosan változik, fejlődik, megújul. Ezt új ízekkel, kreativitással, ritka italokkal érik el, így viszik közelebb azokhoz a vendégekhez, akik keresik a különleges, érdekes dolgokat.

A Tuk Tuk Bar ázsiai stílusban kapott belső teret, ami italokban, és tematikákban is folyamatosan megjelenik. A bartenderek szeretik a chilit, gyömbért, koriandert, és mindenféle egzotikumot. Ezenkívül, hogy erősítsék a koktélozás hangulatát, heti rendszerességgel élő jazz duóval is kedveskednek vendégeinknek. Az idén kétéves koktélbár exkluzív bemutatón mutatta be legújabb, egzotikus nyári koktéljait a sajtó képviselői számára, valamint egy kellemes hangulató partyra invitálta partnereit és törzsvendégeit is. A különleges koktélok között érdemes megkóstolni a hűsítő Rizling Fizzt, ami az egyik kedvencem, vagy épp a japán maléta whiskyvel és friss bazsalikommal csábító Japanese Smash vagy az érlelt tequila és rózsalekvár párosától ízbontó Salty Birdöt. 

Nem mehetek el szó nélkül a Tuk Tuk Bar nyári koktélkínálata mellett sem, amit a kedvencemmel a Livi’s Rizling Fizzet kezdenék. Az ital alapja Rajnai Rizling, bodza likőr, cukor, citrom és szóda, ami Gergő receptje, egy igazi nyári, laza ital. A Japanese Smash szintén egy hangzatos nevű ital, mely japán maláta whisky, friss bazsalikom, lime és cukorból áll össze. Az ital a három bartender gyermeke, ugyanis mindenki hozzá tett kicsit, és egészen fantasztikus lett a végeredmény. Egy másik nagy kedvencem a Yellow Dragon, ami Vodka, lychee likőr, gyömbér, citromfű, gyömbérsör alapanyagokból áll, amit a leheletnyi chili tesz ellenállhatatlanná. Az italt a Thai Chi-Lee ihlette - a gyömbér, licsi, chili annyira jók együtt, hogy a bartenderek megalkották a hosszú változatát. Fentebb már olvashattatok a hangzatos nevű Salty Bird-ről is, amely érlelt tequila, rózsalekvár, só, bors, citrom és fahéj kellemes elegye. A koktélbemutató mellett minden italhoz kóstolót is kaptunk, például a Livi’s Rizling Fizzt almás rétessel, míg a Salty Bird-öt karamellás-passionos macaronnal álmodták meg a bartenderek. A bemutató végére érkezett a csavar, és a gyömbérhez kóstoltunk egy-egy italt. Az egyik a Passion Coffee volt, ami érlelt rum, passió gyümölcs püré, ristretto és lime  remek kombója; és egy uborkás Martinit, ami egy teljesen más ízvilágot adott a gyömbérnek. Összegezve csak ajánlani tudom nektek is Tuk Tuk Bart, és biztos vagyok benne, hogy én is az egyik törzsvendégük leszek. 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr5012419769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása