Ilyen volt az első MAD Kitchen csirkeszárnyevő verseny

Május 5-én nagyon befűtöttek a MAD Kitchenben! Az év eddigi legpikánsabb estéjén a chilis csirkeszárny volt a főszereplő. 

A MAD Budapest tavaly ősszel nyitotta meg a kapuit, a belvárosi éjszakai élet exkluzív színfoltjaként. A főként afterwork koktélozós helyként megismert MAD idén májustól megújult konyhával várja a vendégeket, így már nem csak éjszaka, de napközben is nyitva áll. Karkiss Gábor és Nóra valamint Zajovics András egy olyan sallangmentes amerikai specialitásokat kínáló helyet álmodott meg, ahol a kevesebb több elmélet érvényesül. „Folyamatosan figyeljük a trendeket és az amerikai street foodnak ez az ága kimondottan hiányzott a budapesti piacról. Inkább kevesebb fogást szerettünk volna az étlapra tűzni, de azok beszéljenek önmagukért. A sous vide technológiának köszönhetően a szárnyak és oldalasok hihetetlenül omlósak, a különböző szószóktól pedig rendkívül ízletesek.” Csirkeszárnyak és oldalasok többféle ízesítésben és a Sárréti Chilifarmmal együttműködve, különböző erősségű chiliszószokkal szerepelnek az étlapon.

Az étterem megújulásának apropójából hirdette meg a MAD Kitchen Ribs& Wings és Sárréti Chilifarm az első Chilis Csirkeszárnyevő versenyt és afterpartyt a Sas utcában. 11 bátor kapszaicinfüggő versenyző mérettette meg magát az este során. 15 perc állt a rendelkezésükre, hogy a lehető leggyorsabban fogyasszanak el 6 db extrém csípős szárnyat, úgy, hogy közben sem enni sem inni nem szabad. A nyertes végül a rutinos versenyző, Balogh Gábor lett. A közönség és a házigazda Sass Dani is megkóstolta ezt követően az extrém falatokat. A csípősség mérésére szolgáló Scoville skálán ezek a szárnyak közel 2,5 milliós szintet ütnek meg. Ezzel szemben a csípős hegyes, amit a levesbe teszünk vasárnap csupán 25 000. A könnyeikkel küszködő bátor vállalkozók szenvedéseit jégkrémmel és tejföllel csillapíthatták. Az első három helyezett nagy értékű ajándékcsomagokkal gazdagodott a Sárréti Chilifarm jóvoltából, így otthon is tovább hódolhatnak a csípős ízek szenvedélyének. 

Azok számára, akik kedvet kaptak volna a megmérettetésre, jó hírem van: május 26-án ismét megrendezésre kerül a chilis csirkeszárnyevő verseny. Ezúttal azonban még értékesebb nyeremények várnak az indulókra, mint például szállodai vendégéjszakák, nagy értékű vacsorautalványok. További információ az étterem Facebook oldalán (itt).

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr2512502199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása