#MCFD2017

Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az egyik legnépszerűbb magyar női divatlap hagyományos eseménye, a Marie Claire Fashion Days! 

Szintén hagyománynak számít, hogy a több napos divateseményt egy fantasztikus sztárdömping nyitja, ugyanis a kiválasztott tervezők bemutatóit egy-egy ismert közéleti személy vezette fel a VIP esten. „Idén 9. alkalommal rendezzük meg a Marie Claire Fashion Dayst, jövőre jubilálunk. A rendezvény évről évre egyre nívósabb, és mindig tartogat meglepetéseket a már hagyománnyá vált események mellett. Péntek este az idei évben is a VIP szakmai nappal nyitottuk meg a háromnapos divatünnepet, amelyen hét sztár vezette fel a kifutón a legnagyobb magyar tervezők 2018-as tavaszi–nyári kollekcióit. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan kiemelt művészek is elfogadták a meghívásunkat, mint Mucsi Zoltán, aki fiatalos lendületét és humorát a kifutón is megmutatta. Köszönjük mindenkinek az extra pillanatokat, mindenkit sok szeretettel várunk hétvégén is a Marie Claire Fashion Daysre” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője. Lentebb nemcsak a legismertebb hét magyar tervezői kollekciójába leshettek bele, hanem további 21 magyar márka kollekcióját hoztam el nektek: Nem mellesleg még két exkluzív bemutató képeit is megtaláljátok a lenti galériában, hiszen a Romani és KATTI ZOOB márkák is egy exkluzív show kereti közt mutatták be legújabb kollekcióikat.

963a4202.jpg

Odett és a Nude by NUBU

Török-Illyés Orsolya és a Cukovy

Borbély Alexandra és a Elysian

Mucsi Zoltán és a Mode by Sandor Lakatos

Tenki Réka és a Nora Sarman

Jakabos Zsuzsanna és a Tomcsanyi

Weisz Fanni és a THEFOUR

A három nap alatt rekord számú magyar márka mutatta be jövő tavaszi kollekcióját, melyek közül több is azonnal a kedvencem lett. A GALLA, Émé, LBL, Richard Alexander bemutatókon készült képeket itt találjátok. Mei Kawa, Awere by Printa, Tamara Toth, Virág Kerenyi 2018-as tavaszi kollekcióit ezen a linken találjátok. Még a szombati nap mutatta be legújabb kollekcióit az Anna Daubner, Cako, Celeni, INQ Cocept is, mely gyűjteményeket itt találjátok. Ahogy az Enihorn, Monik, Non+ és a Zako is jelen volt a rangos eseményen, képek itt. Végezetül a Prieston by Noemi Nagy, Annaeva, 1975 Fashion, Zsigmond Dora menswear kollekciói is feltűntek a MCFD kifutóján, a kollekciókat itt találjátok. A szombati napot a Romani showja zárta, amely márka igazi búcsú hangulatot varázsolt a kifutóra. A színpompás kollekció fő motívuma az egyetemes szív, amelyben összeolvad a személyes hit megélése, a közösség tradicionális értékei és az identitás bátor vállalása. A márka egyedi tervezésű mintái kiváló minőségű természetes anyagokon, selyemszaténon, selyemmuszlinon, pamuton és viszkózon jelennek meg.

A rangos hazai eseményt a KATTI ZOOB divatház zárta, a ház 2018-as tavaszi/nyári kollekcióját tekinthette meg a közönség. A kollekció kulcsszava a metamorfózis, a teljes átalakulás fogalma, ez vonul végig a ruhákon, az alapmotívum, a kör pedig szimbólumként ível át a sokarcú öltözéksor darabjain - a divatüzenet az egyes divatelemek, stílusok és formák rafinált kombinálhatóságában is megfogalmazódik. A ragyogó árnyalatok, köztük a víz, a Balaton titokzatos, jellegzetes kékeszöldjének pompáján túl, a klasszikus fekete-fehértől a nyugalmat árasztó terrakottáig, az előkelő eleganciájú grafitszürkétől a leheletfinom törtfehérig, színek és formavariációk sokarcú palettája bűvölte el a nézőket. Zoób Kati legújabb, több szezont felölelő, pret-a-porter kollekciójának darabjai ismét megtestesítik az ezerarcú, kortárs sikket, a stílusos könnyedséget, a modern nő tökéletes mindennapi viseleteit – ezek minden varázslata egyszerre lépett életbe a Marie Claire Fashion Days kifutóján.

 

Fotó: Gregus Máte, Nagy Attila 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr5513344871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása