MAGYAR TAVASZ: Yuuths

2017. április 24. - Kász Attila

Folytatódik is a magyar kollekciókat felvonultató sorozatom, melyben ma a Yuuths sportosan elegáns és egyben energikus formavilágát szeretném nektek bemutatni.

A márka 2017-es tavaszi kollekciójának inspirációja a wakeboardosok és a vízi sportok világa volt. A wakeboardosok dinamikus, sportos dizájn kultúráját a tervező kiegészítette egy nyers, kézműves vonallal, ezáltal különleges kontrasztot hozva létre a kollekcióban. A rojtos részletek és a nyers szélek a kollekció kézműves vonalát erősítik, amíg a precíz, geometrikus szabásvonalak az inspiráció sportos, erőteljes hangulatát emelik ki. A két világ összetársítása egyfajta "underground surf" hangulattal dobja fel a sportos fazonokat. Az élénk színek sötétkék, szürke és fekete színekkel egészülnek ki, kifejezve a Yuuths márka karakteres stílusát. Az idei szezon kulcsdarabjai a vízlepergetős dzsekik és pulóverek, amik az inspiráció magját hordozzák. Az innovatív szabásvonalú ruhákon karakteres jegyként jelennek meg a nedves hatású, vízlepergető textúrák, a matt bőr beépítések és a színes kötéldíszítések. Az idei szezon darabjai sportosak, modernek és kényelmesek jól kitalált, extravagáns részletekkel. A kollekciót olyan fiatal férfiakat céloz meg, akik szeretik a kényelmes, szabad, önkifejező öltözködést és az innovatív, sportos dizájnt.

crp1yuuthsr.jpg

Fotó: Ráb Roland
Modell: Máté @VMmodel
Smink: Györgyová Katarína
Haj: Szepesi Bence
Stylist asszisztens: Onyecki Nikolett

A képre kattintva megnézhetitek kedvenc darabjaimat a kollekcióból, figyeljetek Ti is részletekre, hisz Annamária kollekciója épp ettől annyira különleges. A márka legfrissebb darabjai az Antonym Budapest boltban érhető el, amiről itt is olvashattok részletesebben, és természetesen online is a márka weboldalán. 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

OUTFIT #93

A tavasz az egyik kedvenc évszakom, hiszen ilyenkor egyre többet süt a nap és egyre jobban lehet variálni a ruhákat és a rétegeket.

Mára két nagy kedvencemet variáltam, a kéket és a bombert. Akik már régebb óta követnek, többször is olvashatták, hogy a kék, és annak millió árnyalata, a kedvenc színem, így e árnyalat gyakranta tűnik fel az oldalamon. Így lentebb is egy klasszikus farmer-fehér póló kombót láthattok, amit egy sportosabb kék bomberrel egészítettem ki, ami továbbra is a szezon egy nagy favoritja. A hétköznapokon a letisztultabb, már-már egyszerű összeállításokat részesítem előnyben, amit szívesen bolondítok meg egy látványos kiegészítővel. Most a cipőé lett a főszerep, ugyanis egy gyönyörű hímzett sportcipőbe szerettem bele pár napja, amit azóta is imádok, álomszép, komolyan! Néktek hogy tetszik a lenti összeállításom? 

 

Fotó Bokros Dorottya0_img_5972.jpg

Bomber: Asos
Póló: H&M
Farmer: Bershka
Napszemüveg: H&M
Karkötő: Trendhim
Cipő: Zara

Tovább

CoutureINSPO: Marcel Floruss

Marcel, a német születésű  blogger fiú, stílusa épp olyan sokrétű, mint akár az enyém. Nagyon sok stílus keveredik a blogján, ami a One Dapper Street nevet viseli, de mégis egy egyedi, kiforrott ízlés fogja át a fiú összeállításait. Lentebb próbáltam minél sokrétűbb outfiteket összeválogatni Marcel felületéről, hogy mindenki megtalálja a magához legközelebbit. Majd próbáljatok ellesni egy-egy apró trükköt, amit majd Ti is át tudtok elemelni a saját öltözködésetekbe, inspirációra fel! 

 

9_5.jpg

Tovább

Boldog születésnapot Tuk Tuk Bar!

A múlt héten egy izgalmas koktélkóstolón vehettem részt, ahol a város egyik legmenőbb bárjának nyári kínálatát kóstolhattam meg az elsők közt. 

Jelenleg a Tripadvisor 5. pozícióját birtokló Tuk Tuk Bar egy 30 férőhelyes koktél bár. Stílusát tekintve Speak Easy, ami a világ nagy városaiban mindenhol megtalálható. Közös ismérvük, hogy a belváros szívében, de eldugva találjuk meg ezeket helyeket. Van olyan bar, amit például New Yorkban egy telefonfülkén keresztül lehet megközelíteni, vagy Párizsban ahova egy hentesüzleten át  juthatunk be. Az itallap általában csak egy másodlagos útmutató. A bartenderek személyre szabott italokat készítenek ha vendég úgy óhajtja, adnak egy irány, vagy ízt, és már készül is az alkotás. Az alapanyagok mindig frissek, minőségiek. Az italválaszték széles, ritka, elérhetőek a prémium, illetve sok „standard” spirit is. A budapesti gasztronómiát szolgálva a Tuk Tuk Bar csapata elkötelezettnek érzi magát, hogy fejlessze, segítse a koktél  fogyasztási kultúrát, ugyanis a gasztronómia folyamatosan változik, fejlődik, megújul. Ezt új ízekkel, kreativitással, ritka italokkal érik el, így viszik közelebb azokhoz a vendégekhez, akik keresik a különleges, érdekes dolgokat.

A Tuk Tuk Bar ázsiai stílusban kapott belső teret, ami italokban, és tematikákban is folyamatosan megjelenik. A bartenderek szeretik a chilit, gyömbért, koriandert, és mindenféle egzotikumot. Ezenkívül, hogy erősítsék a koktélozás hangulatát, heti rendszerességgel élő jazz duóval is kedveskednek vendégeinknek. Az idén kétéves koktélbár exkluzív bemutatón mutatta be legújabb, egzotikus nyári koktéljait a sajtó képviselői számára, valamint egy kellemes hangulató partyra invitálta partnereit és törzsvendégeit is. A különleges koktélok között érdemes megkóstolni a hűsítő Rizling Fizzt, ami az egyik kedvencem, vagy épp a japán maléta whiskyvel és friss bazsalikommal csábító Japanese Smash vagy az érlelt tequila és rózsalekvár párosától ízbontó Salty Birdöt. 

Nem mehetek el szó nélkül a Tuk Tuk Bar nyári koktélkínálata mellett sem, amit a kedvencemmel a Livi’s Rizling Fizzet kezdenék. Az ital alapja Rajnai Rizling, bodza likőr, cukor, citrom és szóda, ami Gergő receptje, egy igazi nyári, laza ital. A Japanese Smash szintén egy hangzatos nevű ital, mely japán maláta whisky, friss bazsalikom, lime és cukorból áll össze. Az ital a három bartender gyermeke, ugyanis mindenki hozzá tett kicsit, és egészen fantasztikus lett a végeredmény. Egy másik nagy kedvencem a Yellow Dragon, ami Vodka, lychee likőr, gyömbér, citromfű, gyömbérsör alapanyagokból áll, amit a leheletnyi chili tesz ellenállhatatlanná. Az italt a Thai Chi-Lee ihlette - a gyömbér, licsi, chili annyira jók együtt, hogy a bartenderek megalkották a hosszú változatát. Fentebb már olvashattatok a hangzatos nevű Salty Bird-ről is, amely érlelt tequila, rózsalekvár, só, bors, citrom és fahéj kellemes elegye. A koktélbemutató mellett minden italhoz kóstolót is kaptunk, például a Livi’s Rizling Fizzt almás rétessel, míg a Salty Bird-öt karamellás-passionos macaronnal álmodták meg a bartenderek. A bemutató végére érkezett a csavar, és a gyömbérhez kóstoltunk egy-egy italt. Az egyik a Passion Coffee volt, ami érlelt rum, passió gyümölcs püré, ristretto és lime  remek kombója; és egy uborkás Martinit, ami egy teljesen más ízvilágot adott a gyömbérnek. Összegezve csak ajánlani tudom nektek is Tuk Tuk Bart, és biztos vagyok benne, hogy én is az egyik törzsvendégük leszek. 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK