Pandaőrület a TOMS sajtóbemutatóján

2017. március 24. - Kász Attila

Pár napja már Ti is olvashattatok a TOMS tavaszi újdonságairól (itt), míg a napokban egy klassz sajtótájékoztatón mi is szemügyre vehettük az új darabokat, és egy remek kapszula kollekcióról is szó esett.

Cuki, ölelnivaló és sajnos nagyon kevés van belőle - bár mindenki imádja az óriáspandákat, mostanra világszerte már csak kevesebb, mint 2000 példányuk él. A TOMS összefog a WildAiddel, hogy megvédje a Kína Szecsuán tartományában élő óriáspandákat, egy olyan programmal, mely képzési lehetőségeket kínál majd a pandák élőhelyéhez közel lakó szegény gyerekeknek. 1999-es megalapítása óta a WildAid a világ vezető szervezetévé vált, mely a veszélyeztetett fajok és a hozzájuk kapcsolódó termékek iránti kereslet csökkentésének szükségességét kommunikálja. Világhírű nagyköveteivel és kiterjedt médiakapcsolataival a WildAid hétről-hétre hatékonyan juttatja el az üzeneteit emberek millióihoz.

tomsandwildaid_panda.jpg

A TOMS and WildAid Panda kollekció az óriáspandák által inspirált limitált kiadású, vegán cipőket tartalmaz, egy női, egy férfi és három gyerekmodellt. A Heather Mycoskie által alapított TOMS Animal Initiative veszélyeztetett fajok megóvásával foglalkozó nonprofit szervezetekkel működik együtt, hogy világszerte támogassa és népszerűsítse az állatok védelmét. Ez a TOMS Animal Initiative hatodik programja, melyben a TOMS a TOMS Animal Initiative-en keresztül támogatja a WildAid óriáspandákkal foglalkozó képzéseit és kutatásait. Az óriáspanda egy úgynevezett esernyőfaj; ha megvédjük őket, akkor megvédjük azt a számos más állat- és növényfajt is, ami ugyanazon a területen él, mint ők. Az óriáspandák élőhelyén él rajtuk kívül Kína őshonos madár és emlősfajainak 70%-a, az őshonos erdei kétéltűfajok 31 %-a, több, mint 10 000 különböző növényfaj és több, mint 1000 különböző gerinces faj. Ezek közül, több, mint 290 faj veszélyeztetett a Természetvédelmi Világszervezet Vörös Listája szerint.

A kampány részeként a WildAid és a Chengdu Panda Központ olyan diákokat választ majd ki, akik a Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum közelében élnek, és akiknek oktatási anyagokat és képzéseket biztosítanak, hogy felkeltsék a diákok figyelmét a természet- és környezetvédelem iránt. Ezenkívül a két szervezet lehetőséget biztosít majd két 12 és 18 év közötti diáknak (alapszintű mandarin tudással) bárhonnan a világból, hogy egy ösztöndíjprogram keretén belül 10 napot tölthessenek a kutatóbázison. A kiválasztott diákok az élőhelyek védelmének különböző aspektusairól tanulnak majd és kipróbálhatják magukat pandagondozóként is. A WildAid médiapartnere, a Pear Video dokumentálja és közvetíti majd azt a 10 napot és remélik, hogy ez az egyedülálló élmény más fiatalokat is inspirál majd, hogy odafigyeljenek a környezet megóvására.

Az eseményről itt találsz még több képet! 


A TOMS most is minden egyes cipő megvásárlása után eljuttat egy pár új cipőt egy rászoruló kisgyereknek a világban, a kollekció 2017. március 21-től elérhető a PIG Shoes, az Art On Me és a Siesta Cipő üzleteiben.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

OUTFIT #92

A klasszikus elegancia szinonimájaként él a köztudatban a fekete, de miért ne lehetne e árnyalat sportos, vagy épp feltűnően, már-már giccsesen díszes ruhadarab alapja?

Évekkel ezelőtt rajongtam a feketéért, ellenben az elmúlt időkben inkább a fehér lett a kedvenc színem, amit vidám árnyalatokkal szeretek kombinálni. Ugyanakkor most újra a régi klasszikus mellett döntöttem. Annak ellenére, hogy annyira nem én vagyok az Alessandro Michele vezette Gucci férfi, mégis rajongok az olasz tervező kreációiért. Na jó, lehet azért is lett az egyik új kedvencem az olasz brand, mert végre egy márka felpezsdítette a már-már unalmas és sablonos divatheteket. És itt jön képbe a lent látható összeállítás, hiszen a H&M jóvoltából, most én is egy kicsit magaménak tudhatom az új Gucci-érzést. Első látásra beleszerettem a kabát hímzésébe, és annyira klassz, hogy a feltűnő piros mellett rózsaszínnel is kombinálták a varrást, hogy csak na! Természetesen, ahogy a legtöbb összeállításomban van némi csavar és játékosság, ez most sem maradhatott el. A feltűnő kabát mellé egy melegítő nadrágra hajazó pantallóval tettem még különlegessé az outfitem, amit egy színben passzoló sportcipővel kombináltam. 

 

Fotó: Bokros Dorottyaimg_4114egyiklegjobbsetalos.jpg

Kabát: H&M
Póló: Cos
Nadrág: Bershka
Karkötő: Trendhim
Cipő: Bershka

Tovább

MAGYAR TAVASZ: Émé

Ahogyan egyre közelebbinek érzem a nyarat, úgy minél több magyar márka aktuális kollekcióját szeretném nektek bemutatni. Mára egy nagy kedvencem, az Émé, 2017-es tavaszi gyűjteményével készültem.

A 2017-es tavaszi szezon leginspirálóbb vonala az univerzum, a csillogás, a kissé futurisztikus, mégis természet közeli mintázat volt az Émé tervezőinek számára. Mindezt finom, lágy színekkel és vonalvezetéssel kombinálták és alkották meg az Émé nőt hűen tükröző legújabb kollekciójukat. Az aktuális kollekciót Laura Soto különleges kortárs alkotásai inspirálták, melyek az eltérő anyagminőségek és azok kölcsönhatásai által születnek. A márka kollekciójának szabásvonalai is a művésznő megismételhetetlen formavilágát idézik, valamint a különböző anyagfelületeiket és azok kombinációit is alkotásai ihlették. Nem mellesleg a tervezők, Pákozdi Alexandra és Varga Zsófia, saját mintát alkottak meg mely a víz, színek, különböző csillogó felületek rétegződésével alakult ki. Ennek köszönhetően kapta a kollekció a GLITTERING UNIVERSE nevet.Az Émé-re jellemző kontrasztosság ebből a kollekcióból sem hiányozhat. A kissé vad, csillogó mintázatú, kidomborodó felületek egyedi kontrasztot alkotnak a pasztell színárnyalatokkal, a könnyed anyaghasználattal és a nőies formákkal, mely életérzést a brand táskái még tovább fokozzák.

0_3.jpg

A teljes lookbookért katt a képre!
-
Fotó: Ajkai Dávid
Styling: Urbányi Barbara
Smink: Vincze Valéria
Haj: Soltesz Lilian
Modell: Sipos Laura @VM Model

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

Megérkezett a TOMS tavaszi kollekciója!

Biztosan már mindannyian hallottatok a menő TOMS cipőkről, és a nem mindennapi szerepvállalásáról. A márka vállalkozása az életek jobbá tétele, minden eladott termék után segít valakinek.

2006 óta a TOMS több, mint 60 millió pár cipőt juttatott el a rászoruló gyerekeknek, segített több, mint 400 000 ember látásának helyreállításában, 335 000 hétre elegendő ivóvizet szolgáltatott és több, mint 25 000 anya biztonságos szülését tette lehetővé. A brand 2017-es tavaszi kollekciója a Well Worn Life mottó jegyében született. Ebben a szezonban a TOMS visszatér a kezdeteket jelentő Vintage California életérzéshez, olyan cipőkkel, táskákkal és napszemüvegekkel, melyek a jól megélt élet érzését sugározzák. A TOMS újragondolta klasszikus modelljeit, az új dekonstruált Alpargatától és a platform Alpargatától kezdve az új prémium bőr Lenox tornacipőkig és új vegán kedvencek is készültek fonott és festett vászonból. A márka az új szezonban is együttműködik régi és új barátokkal, akik osztják a márka kalandok és a változás iránti rajongását. Engem meggyőztek, és Téged?

unnamed.png

Még több cipőért katt a képre! 


FACEBOOK
 | INSTAGRAM | LOOKBOOK

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu