Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 - 1. nap
Még valamikor a hét közepén számoltunk be a jövő tavaszi londoni divathétről, s már akkor mondtuk, hogy pár nap múlva már Milánóból jelentünk. Ahogy mindig, most sem hazudtoljuk meg magunkat, következzen a milánói divathét első napjának összefoglalója!

MÁR A FACEBOOKON IS KÖVETHETED A BLOGOT, ITT!

Jil Sander
Egészen máig azt hittem, hogy Milánó a 'horható' divat fővárosa, ma bebizonyosodott, hogy ez már megváltozott. Bár az egyik felem ezzel is vitatkozna, hisz nincs olyan, hogy 'horható' és 'horhatatlan' divat. A kifutón látott összeállításokon minimalista szabás vonalakat láthattunk, megfűszerezve egy kis vadsággal. A vadságot itt most a színekre értem, hisz a minimáltól eltérve több szín is megjelent a kifutón, mint páldéul a kék, a sárga, a bordó és a fekete is. Némi kettősség is végigvonult a kollekción, hiszen a bő szabású bermudákat olykor karcsúsított zakókkal, míg a slim fit nadrágokat egyenes szabású kabátokkal párosította a márka. Nagy kedvenceim a kék-sárga-fekete nyomatos pólók, must have darabok jövő nyárra! A teljes kollekció itt tekinthető meg!


Ermegildo Zegna
Az olasz márka most sem hazudtolta meg magát, és hozta a tőle megszokott eleganciát és színvonalat. A remek jól szabott öltönyök mellett meglepően sok hétköznapi jellegű összeállítást vonultatott fel a márka a milánói kifutón. A lezserebb összeállítások feltehetően a kirándulni vágyó dúsgazdag vállalkozókat szólítják meg. Meglepődve fogadtam, hogy egy nyári kollekcióhoz képest, elég sok a bőr kabát a kollekcióban. Az egyik kedvenc darabom is egy minimál szabású tejeskávé(?) színű bőr dzseki is. Színek terén jó hír, hogy a kék és a bíbor jövő nyáron is divat lesz, valamint próbáljatok meg minél több metálfényű darabot beszerezni. A teljes kollekció itt tekinthető meg!


Dolce&Gabbana
Domenico Dolce és Ste­fano Gab­bana nagyon megleptek, sajna negatívan... A két tervezőt állítólag Szicília inspirálta, de valahogy a kész kollekció nem nyerte el a tetszésem, sőt. Az eddigi 'ikonikus' Dolce&Gabbana modellek (David Gandy, Tony Ward és Noah Mills) helyett a kifutón többnyire 8-9 és 14-17 év közötti srácok flangáltak. Ami a divatot érinte, akiknek bejön ez a stílus, próbáljanak majd minél több mintás darabot beszerezni, addig amíg lehet a leárazások közepette. Amiből szerintem utcai trend lesz, azok az ejtett vállú pólók, hiszen már egy ideje benne él a köz tudatban, csak a hazai pasik egy kicsit még óckodnak tőle, de majd jövőre... Amit viszont már nekem is sok(k) volt, azok a magasított derekú nadrágok, amik nagypapám régi öltözékeit juttatja eszembe... A teljes kollekció itt tekinthető meg!  


Burberry Prorsum
Kissé meglepődve fogadtam Christo­pher Bai­ley futurisztikus összeállításait, de így már biztos, hogy a 2013-as tavaszi szezonban a metál divat lesz, főleg a neon árnyalataiban. Persze nem kell félni azoknak sem, akik konzervatívak, hiszen az ikonikus brit márka az Ő számukra is remek darabokat kínál. A kollekció elmaradhatatlan kellékei a ballonok, hol metálos neon fényben, hol nyomott szövetből, és hol a megszokott nuder árnyalatban. E márka kollekciójában is feltűnnek a minimál szabású oversized dzsekik, tehát akik még nem barátkoztak meg e szabásokkal, ideje lenne ha ezt megtennék. Szinte mondhatnám azt is, hogy a neon árnyalatokban pompázó metálfényű anyagok a kollekció alapja, hiszen szinte az összes összeállításon valahol feltűnik egy kis neon. Bár ezt még nekem is szokni kell, de egészen tetszetős tendencia. A teljes kollekció itt tekinthető meg!

Versace
A 2013-as tavaszi Versace bemutató egy gladiátor felvonulással kezdődött, s majd utána elindult az igazi DIVATbemutató. A bemutató első felében igazán remekül szabott öltönyöket láthattunk, majd folytatva a kollekciót - Donatella Versace ollóval levágta a nadrágok szárát és a zakók ujját - s így küldte kifutóra modelljeit. Legalábbis én csak ezt tudom elképzelni, de sebaj, ha nem így történt, mert a végeredmény zseniális. Bár még csak a divathetek első napján vagyunk túl, de az már most biztos, hogy jövő nyárra a férfi divatba is betör a metálos csillogás. Ha jövőre a Versace bemutatójából inspirálódtok majd, mindenképpen szerezzetek be hatalmas oldalzsebes nadrágokat is, amik a jövő tavaszi szezonban újra visszatérnek a divatba. A pasztell színekkel ellentétben a pink bőrkabátot remélem nem gondolta komolyan Donatella ... A teljes kollekció itt tekinthető meg!


Összegezve a láttotakat, személyes kedvencem a Versace show, és a Tied?
Folytatás következik!

A cikket elolvashatod a Fashionfave online magazin weboldalán is, ahol még több képet és videót találtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr107298663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása