CoutureSTYLE: Sebó Krisztián
Újra jelentkezik a Coutre4U egyik legnépszerűbb rovata, a CoutureSTYLE, ahol továbbra is hazánk legstílusosabb férfijait szeretném bemutatni.

Ugyan a CoutureSTYLE alapjában véve olyan hétköznapi férfiakat mutatok be, akik hozzátok hasonlóan igényesek megjelenésükre, ma mégis a hazai divatszakma egy ismert arcát, az InStyle, Men's Health valamint a Playboy magazinok stylistját szeretném bemutatni, aki önmaga is egy stílusos hétköznapi férfi.
Íme Sebó Krisztián



Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
Véleményem szerint a magyar férfiak mindig biztosra mennek. A divatpiac Magyarországon igen kicsi, természetesen van választék de nem lehet összehasonlítani egy divatfőváros kínálatával, ez igen behatárolja stílusukat. Úgy veszem észre, hogy a fiatalabb, divatorientált réteg sokkal bátrabb, merészebb ilyen téren, ők inkább próbálnak kitűnni, keresik stílusukat, sokkal nyitottabbak a szélsőséges trendekre. A kicsit idősebb, stílusukban és életvitelükben már magabiztos réteg nem próbálkozik feltűnni, tudják mit keresnek, mi vált már be nekik és ehhez mérten vásárolnak. Sok esetben basic, kényelmes alapdarabokat választanak és ezek mellé keresnek jól variálható, kicsit trendibb ruházatot. Összességében még mindig úgy gondolom, öltözködhetne a magyar férfi színesebben, divatosabban, meríthetnének ihletet a férfi magazinok oldalairól, de végeredményben sok kellemes csalódás ér manapság az utcán sétálva.

Honnan merítesz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?
Ötletet rengeteg helyről tudok meríteni. Természetesen a legegyszerűbb a világszerte ismert férfi magazinokat átlapozni, melyet sokszor teszem de nem feltétlenül veszek át minden irányvonalat onnan, sőt... Számomra egy videóklip hangulata, egy festményen látott színkombináció vagy minta egy világkampány netán egy lifestyle blogger elkapott, pillanatnyi megoldása is tud újat és izgalmasat mutatni, melyből tudok inspirálódni, alkalmazni tudom a mindennapi életben és a munkámban egyaránt.
Példaképem őszintén szólva nincs, természetesen rengeteg tervező munkásságát követem, mint például Tom Ford vagy Nicolas Ghesquiére. Női tervezők közül Stella McCartney stílushoz való érzéke, hozzáállása és Diane von Furstenberg életpályája becsületre méltó. Ha egy embert mégis kéne mondanom, az Mariano Di Vaio, modell-blogger-színész akinek a stílusát a legközelebb érzem magamhoz.



Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?
Ahogy említettem a magyar piac kicsi, a stílusomnak megfelelő darabokat én is, mint sokan mások a fast-fashion üzletekben vásárolom, de egy egy drágább darab is található a szekrényemben. Például ha ingről van szó, csakis olasz darabokat vásárolok, de emellett található például Michael Kors ing is közöttük, melyet szintén szeretek. Kedvenc márkáim a Boggi, Scotch&Soda, Gucci.
Magyarok közül Sandor Lakatos kollekciói fognak meg leginkább, merészek, kirívóak, nemzetközi színvonalúak. A magyar dizájnerek közül mindenképpen kiemelném a USE unused tervezőtriót, valamint kedvelem Szegedi Kata és Abodi Dóra egyéni stílusát.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Ruhatáramban a teljesen egyszerű alapdarabokon át, a virágmintás darabokig szinte minden megtalálható. Igazából kedv és alkalomfüggő mit viselek. A hétköznapokon elvagyok egy slim farmerben, farmeringgel vagy pamutpulóverrel, futócipővel kombinálva. Ha fontos alkalomra sietek, előkerülnek az olasz öltönyeim, melyek egyszerűek de nagyszerűek, és szeretem őket bolondos, színes, mintás ingekkel keverni.
Összességében követem a divatot, szerintem ez szakmán belül igen fontos, nem keresem a feltűnést, az nem én vagyok, saját magamhoz akarok hű maradni. Nincs jellegzetes darabom, melyről messziről kiszúrnak, inkább mindig stílusos és igényes vagyok.



Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
A legfontosabbak: egy, az alkathoz tökéletesen passzoló slim vagy straight farmernadrág- sötét színű, egy slimfit ing, egy minőségi bőrkabát valamint egy, az adott trendet tükröző lábbeli. Szerintem ha ez a négy darab megvan egy férfi ruhatárában, már nem tud hibázni. Ezek mellett ha csakis basic, egyszerű holmiai vannak, akkor is stílusos és igényes lesz a megjelenése. Természetesen még sorolhatnám, hogy mennyi minden kell, hogy valaki stílusos legyen de nem kezdek bele, hiszen mindenkinek más tetszik, a lényeg, hogy jól érezze magát a saját testében és boldog legyen a mindennapokban!



Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr67296299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása