CoutureSTYLE: Demeter Richárd
Újra jelentkezik a Coutre4U egyik legnépszerűbb rovata, a CoutureSTYLE, ahol továbbra is hazánk legstílusosabb férfijait szeretném bemutatni.

Ma egy fiatal, budapesti srácot szeretnék veletek is megismertetni, aki remekül variálja az alapdarabokat feltűnő kiegészítőkkel, megtartva azt a letisztultságot, ami jellemzi stílusát. Amennyiben nektek is tetszik Demeter Richárd stílusa kövessétek figyelemmel Instagram profilját, ahol még több érdekes és inspiráló szettet találtok! 



Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
Véleményem szerint a magyarok öltözködési stílusa kissé egyhangú; mind színekben mind a fazonokban kevés a fantázia, ami persze többek közt a kínálat hibája is. Alapvető probléma az, hogy az emberek nincsenek tisztában a saját testükkel és annak helyes használatával; rossz a testképük és nem ismerik pontos méreteiket. Ami a letisztultságot illeti, ott sem vagyunk az élen: tele van a város rosszul megkomponált szettekkel, stílustalan kiegészítőkkel (kínai műbőr táskák tömkelege, például), de még sorolhatnám. Szerencsére, attól függetlenül, hogy nem vagyunk egy divat ismeretében előrehaladott nemzet, nálunk is megtalálhatóak a stílusos emberek akik tisztában vannak a ruhák variálhatóságával és az arányokkal, de sajnos kevesen vannak.



Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?
Ötleteimet sok helyről szoktam meríteni legfőképp külföldi divatlapok, vezető divatmárkák divatbemutatói, blogok az én fő ötletgazdáim. Engem az utca divatja Budapesten kevésbé inspirál, mint egy külföldi blog, amit rendszeresen követek. Szeretem a high-fashion brandek ötleteit használni, de a magyar tervezők is sok jó ötlettel rendelkező, igényes darabokat tudnak kreálni. Ez a férfi divat terén még nem annyira látszik, de a nők egyre több magyar tervezőtől vásárolnak. Karl Lagerfeld az egyik nagy példaképem, mert férfikén, de még inkább ikonkét jelenik meg előttem, aki mindig tudja, hogyan kell stílusosan, kellően megjelenni

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?
Magyar tervezők közül két kiemelkedően nagy kedvencem Abodi Dóra és a Nubu. Dóra darabjai azért, mert hihetetlenül extrém ötletei vannak, amit bőrből vitelez ki - gyönyörű ruhák, kabátok -, tetszik, ahogy a Nubu a minimal stílust mesterien ötvözi az extrém anyag használattal és minőséggel. Mindkét esetben világszínvonalú márkákról és ruhákról beszélünk, nem is csoda, hisz a külföldi piacon is jelen vannak. Férfi ruházatban, exkluzív kategóriában kedvenceim Alexander McQueen költeményei; a tervező életművét nagyon csodálom, és bár pár éve hogy elhunyt, a márka színvonala mit sem változott. Másik nagy kedvencem még a Chanel is: töretlen a sikere, és ez nem véletlen az “Atya”, Karl ötletei miatt. Újabban a legújabb generációs Moschino darabokért rajongok, ugyanis extrémek és van bennük fantázia és pimaszság.



Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
A saját stílusom többnyire laza, monokróm színvilágú, de egyáltalán nem tartom unalmasnak. Imádom az elvont bőr kiegészítőket, legyen az egy ékszer vagy táska; de ruházatban inkább a klasszikus szabásokat részesítem előnyben, ami az életmódomat is tükrözi. Szeretem a feketét, a letisztultsága és a kombinálhatósága miatt, de mindig van rajtam legalább egy kontrasztos darab, vagy akár egy izgalmas cipő. Összességében abszolút trendkövető vagyok és szeretek öltözködni, de nem feltétlenül kitűnni.

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
Alapdarabok az uraknak egyértelműen: jól szabott sötét farmernadrág, ami egy pasi ruhatárából sem hiányozhat. Illetve egy hófehér slim-fit, vagy alakot követő ing (nem mindenkinek áll jól, de azért egy fehér ing legyen); fekete és fehér pamut póló a megfelelő méretben és egy átmeneti kabát a kekitől a feketéig terjedő színskálán. És természetesen egy valódi bőrkabát és egy pénztárca, ízlésesen kidolgozva.




Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr427296279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása