CoutureSTYLE: Szilágyi Zoltán
Egy kisebb kitérő után (itt), ma újra egy stílusos hétköznapi férfit szeretnék bemutatni nektek, hiszen a szakmán túl is van élet, sőt!

Bár őszintén a CoutureSTYLE mai főszereplője sem egy szürke egyéniség, hiszen csaknem tizennégyezer követővel rendelkezik a lookbook.nu weboldalon, tehát merem álltani, hogy Szilágyi Zoltán sem csupán egy hétköznapi férfi, így bízom benne sokatoknak ismerős lehet a modern dandy hazai 'nagykövete'!



Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
A magyar férfiak öltözködési "szokásai" hagynak némi kívánnivalót maguk után. Főleg a 30+ férfiakat érinti főként, az abszolút, különösebb igényeket nem mutató habitus. Jellegtelen cipők, túlméretezett pulóverek, dzsekik, túl bő, sokszor már túlhordott farmerek, nadrágok, unalmas színek. Általában ennyi az, amiben ki is merül a magyar átlag férfi öltözéke. Tisztelet a kivételnek! 
A fiatalok terén azonban szerintem egészen más, pozitív a helyzet. A tinédzserek elképesztően "trendik", a huszonévesek között pedig egyre többen remekül bánnak az adottságaikkal, remekül kamatoztatják azokat, meglehetősen ízléses, példamutató formában. Az egyediségen lehet még csiszolni itt-ott. Ez sokszor csak egy apró részleten, kiegészítőn múlna, vagy egy kicsit szokatlan színpárosításon. 

Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?
Tumblr, street stlye fotók minden mennyiségben, a világ minden pontjáról. Az erősen vizuális beállítottságom miatt pedig néha a zene segít kitalálni egy-egy napi öltözékem.
Kifejezetten nincs példaképem, bár David Gandy mindig nagyon fess és kimért, ha korban utolérem, hasonló megjelenést szeretnék. ;)



Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?
Nincs kedvenc magyar márkám, amit a 'Zako' márka képvisel, számomra nagyon érdekes, figyelemmel kísérem, talán be is szerzek tőlük pár darabot a közeljövőben.
Kedvenc külföldi márkáim között szerepel a fast fashion éllovasi közül kettő: a Zara, ahol a zakóim és kabátjaim nagy részét vásárolom, egyszerű, alapdarabok után pedig a H&M-ben keresgélek.
Ha vintage kiegészítőkre, felsőruházatra vágyom, általában valamelyik Szputnyik shop-ban nézek körül. Régi kedvenc az egyelőre elérhetetlen távlatokból a Burberry. Tökéletes vonalak, brit elegancia, mindennel rendelkezik a márka amit imádok.



Hogyan jellemeznéd a stílusodat? 
Ha mindenképpen meg kéne neveznem, akkor dandy/modern dandy. Imádom a hétköznapi eleganciát, a duplasoros és asszimetrikus gombolású zakókat, kabátokat, az egyszerű mintázattal ellátott ingeket. Szinte soha nem hordok pólót. 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
Egy remek szabású, gyapjú szövetkabát, ugyan ilyen tulajdonságokkal rendelkező öltöny, egy tökéletes, barna vagy fekete bőrdzseki, egy klasszikus, bőrszíjas karóra, egy pár slim farmer, néhány bőr öv, egy klasszikus, időtlen fekete és/vagy barna bőrcipő.



Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr877296155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása