Bőr, ami velünk változik, és velünk él
Bőr. Egy csodálatos anyag, ami egyszerre ízléses, elegáns és erős. Egy olyan időtálló darab, mely egész életen át tartó társad lesz egy divatos kiegészítő formájában. 

Három négyzetméternyi marhabőr, innen indul az egész. 9-10 munkafolyamat, és terméktől függően 1-4 munkaóra után el is készül egy-egy teljes egészében kézzel, hagyományos módszerekkel készült bőr tárca. Minden darab egy kicsit más, egy kicsit tökéletlen, de ebből is látszik, hogy nem gépek gyártják és ettől lesz minden darab egyedi. A bőr él, változik. Velünk öregszik. Ezúton szeretném nektek bemutatni az 5005Leather termékeit, mely márka Soós Laca nevéhez fűződik. A márka minden egyes termékét a szlovákiai Csallóköz gazdag állat- és növényvilága inspirál, sőt minden 5005Leather darab ezen tájról kapja fantázianevét is. A tervező, Soós Laca célja hogy, olyan bőr kiegészítőket készítsen hagyományos módszerekkel, amelyek egész életeteken át tartó partneretekké váljanak a mindennapokon.





Hogyan jött létre az 5005Leather márka? 
Tetszettek a kézzel készült bőr kiegészítők, de nálunk és a környékünkön nem találtam ilyen stílusú minőséges termékeket. Vásárokon találni ugyan bőr termékeket de azok általában népies motívumokkal készülnek ami nem biztos, hogy mindenki stílusához illik. Olyas valamit szerettem volna amit bárki bátran hord magával minden nap, minden alkalomhoz és emellett minőséges és tartós is legyen. Vegyíteni a jól bevált régi módszerekkel és anyagokkal készült minőséget amikor még nem két évre készültek a termékek, egy időtlen és bárki számára befogadható dizájnnal.
Az első termék 2011-ben készült el saját felhasználásra, majd miután felkerült pár fotó az internetre rövid időn belül az első eladás is megtörtént.



A márka eddigi történetében, mit tartasz a legnagyobb mérföldkőnek, miért?
A legnagyobb mérföldkőnek talán a 2014-es évet tartom ami az eddigi legsikeresebb éve volt az 5005Leathernek, valamint tavaly alakult úgy végre, hogy a fotózással és az 5005Leather-el tudok foglalkozni főmunkaidőben és a hobbiből megélhetés lett.

Hogyan lett az egykori hobbiból mára egy minőségi brand? 
Eltelt pár év az első termék megszületése óta, amikor is hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel feszültem neki, de mindigis szerettem volna egy márkát építgetni és eljuttatni minél több emberhez, ami egy véget nem érő folyamat. Mindemellett fontos a folyamatos fejlődés és az új termékek tervezése, legyártása, kipróbálása majd kínálatba bocsátása. Ezek mellett folyamatosan igyekszem új dolgokat kipróbálni és más tehetséges emberekkel együttműködni, így született meg tavaly a tetovált sorozat is például.



Az egyediség mellett még mi az a plusz, amit egy kézzel készített bőrkiegészítő adni tud?
Úgy gondolom hogy minden téren kielégíti az igényeket, hiszen manapság már sajnos egyre ritkábban jutunk hozzá tartós és minőséges termékekhez. Rengeteg a műanyag a műbőr, amiket egy dizájner vagy márka nevével ellátva máris sokszoros áron lehet eladni, de sokkal rövidebb idő alatt tönkre is mennek. A valódi bőrnek más a tapintása, strapabíró és a tulajdonosához kopik az évek során, hiszen a színe szépen sötétedik a felülete változik. Mindemellett ha a dizájn és használhatóság is megállja a helyét akkor mondhatni örökös társa lehet tulajdonosának. Nekem az a legnagyobb öröm ha viszont látok egy-egy régebben eladott terméket használat közben a gazdájánál vagy akár egy fotón.



Hogyan képzeled el öt és tíz év múlva az 5005Leather-t?
Szeretném külföldön népszerűsíteni weboldalam és ezáltal az 5005Leathert, hogy még több helyre jusson el a világban. Emellett folyamatos fejlődést, új termékeket és még több elégedett és visszatérő ügyfelet szeretnék.

Amennyiben szeretnétek Ti is egy stílusos, kézzel készült marhabőr kulcstartó boldog tulajdonosai lenni, nincs más dolgotok, mint lájkolni Facebook-on az 5005Learher és a Couture4Monsieur oldalakat, valamint megosztani a lentebb is látható fotót a Facebook falatokon. Játékra fel!

- katt a képre -



A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr627296125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása