Magyar tavasz: USE unused

A USE unused tavaly ősszel ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját, amikor betekintést engedett a márka első teljes értékű férfi kollekciójába. 

Azóta a 2016-os tavaszi kollekciókat felvonultató MBFWCE eseményen a nagyközönség előtt is bemutatta a tervező trió az első férfi kollekcióját, mely bemutatóról már olvashattatok korábban is, itt. A tervezők hatalmas vágya valósult meg ezzel a vonallal, amely határozott konzisztenciát mutat a női kollekcióval. A dizájnerek tudatosan próbáltak reagálni a női kollekció darabjaira, ezzel is igyekeztek ráerősíteni korunk egyik kulcskérdésére, nevezetesen a nemek közötti éles határok eltűnésére. Mint minden USE unused kollekció, az új férfi vonal is magyar témát vett inspirációjának alapjául, mely idén Farkas Bertalan, és a magyar űrutazás volt. A kollekció amyagválasztása ennek megfelelően izgalmas, autentikus, néhol pedig kifejezetten naturális. A kollekció igyekezett minden igényt kielégíteni, éppen ezért olyan alapdarabok is megtalálhatók benne, mint egy klasszikus szabású trench coat, egy duplasoros öltöny, vagy éppen egy mufflon bőrdzseki, melyek egytől-egyig a férfi ruhatárának alapköveinek számítanak. Mondanom sem kell, hogy azonnal megszerettem a márka új vonalát, és mindemellett hatalmas öröm is tölt el. Úgy gondolom talán most érett meg a magyar divat arra, hogy elinduljon a női kollekciók után a magyar férfi kollekciók nemzetközi siker sztorija is, amit remélhetőleg a férfi márkák sikere követ majd. 

A kollekció további érdekessége, hogy egyfajta vetülete a két férfi tervező – Tóth András és Godena-Juhász Attila – ízlésének és öltözködési stílusának. Míg előbbi a skandináv stílus nagy kedvelője, és letisztult, oversized darabokat visel a hétköznapokban, addig Attila a slimfit, és szűkre szabott ruhákat részesíti inkább előnyben. E két stílus meglepően jól kombinálható egy kollekción belül, hiszen a USE men esetében keverve, valamint individuálisan is megtalálhatóak ezek a darabok.

 

ss16_man_small-page-001.jpg

A teljes lookbookért katt a képre! 

 

A márka 2016-os tavaszi kollekciója mozgásban: 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr418412328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása