Chanel N°5, több egy parfümnél

marilyn-monroe-chanel-no-5.jpgA világ mondhatni leghíresebb illata Coco Chanel nevéhez fűződik, aki 1921. május 5-én dobra piacra az ikonikus Chanel N°5 parfümöt, ami egy csapásra nők millióinak kedvence lett! 

Az akkor már ismert divattervező egy 1919-es nyaralás során kérte fel az orosz származású Ernest Beaux parfümkészítőt, hogy alkosson egy különleges női illatot a Chanel számára. A parfüm különlegessége, hogy nem egy klasszikus virágillat, hanem 80 különféle alapanyagból áll össze. Coco szerencseszáma az öt volt, így ahogy kollekcióit is minden év 5. hónap 5-én mutatta be, így első parfümje is az N°5 nevet kapta. 1921-ben sem volt ez másképp, Coco bemutatóján levegőbe fújt illat várta a vendégeket, akik ajándék parfümöket is kaptak. A bemutatót követően a Chanel párizsi főhadiszállásán a próbafülkéket is a N°5 illatosította, így egy csapásra nők milliói szerettek bele a különleges illatba. Bár az áttörő siker Marilyn Monroe nevéhez köthető, aki egy 1952-es interjúban arra a kérdésre, hogy mit visel az ágyban, azt nyilatkozta, hogy egy csepp Chanel N°5-ot! Egy csapásra megszületett a N°5 legendája. 

A 20. század legkelendőbb illatát 1968-tól Catherine Deneuve népszerűsítette, a kampány olyannyira jól sikerült, hogy a 70-es években a francia színésznő egyet jelentett a Chanel divatházzal. Az akkor még gyermekcipőben járó marketingesek Ridley Scott  Oscar-díjra jelölt rendezőt bíztak meg a N°5 kampányának megvalósítására. Egy kisebb szünet után, 2003-ban Nicole Kidmannel frissített a francia márka, aki Baz Luhrmann fimjében idézte meg a Moulin Rouge hangulatát. 

2009-ben Amélie élete is újra varázslatos lett, hiszen Jean-Pierre Jeunet rendezésében Audrey Tautou lett a Chanel N°5 nagykövete. A nyomtatott kampányok mellett egy bő 2 perces film is tovább vitte a Chanel ikonikus illatának hírét! 2012-ben, ugyan csak egy rövid ideg, de Brad Pitt is népszerűsítette az illatot.

2014-ben újra mesterművet alkotott Baz Luhrmann Gisele Bündchen főszereplésével, hiszen debütált a The One That I Want kampányfilm, ami a kedvenc N°5 filmem. A film érdekessége hogy Lo-Fang a Greese mozi ismert betétdalát dolgozta fel, és kapott egy teljesen új világot, fantasztikus! A N°5 sikere máig töretlen, ezt az sem bizonyítja jobban, hogy a napokban debütált az illat legújabb kampányfilmje Marion Cotillard főszereplésével, aki egészen a Holdig repíti a Chanel ikonikus illatát. A parfüm 100. születésnapjára készült film érdekessége, hogy a francia színésznő Lorde Team ismert slágerét dolgozta fel. Nektek hogy tetszik a születésnapi kampányfilm? 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM  

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr2016301586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása