Virágzó luxus
Gazdasági válságon innen és túl, a luxus örök, mely szinte mindig fénylik!

Mondom ezt, ismerve a világ talán legnagyobb luxus konszernének féléves jelentését. Az LVMH mellett a PPR és Richemont is szép számokat mutat. Tehát ha nem vagy hatalmas Louis Vuitton rajongó, bátran vásárolhatsz PPR esetleg Richemont részvényeket is. Persze, sokkal jobban tettétek volna, ha már évekkel korábban e konszernekbe fektettétek volna vagyonotokat. Ugyanis az LVMH forgalma 26 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest! Gondoljatok bele ez a növekedés még engem is meglepett, hiszen ez iszonyatosan sok. Ez számokban azt jelenti, hogy 2,7 milliárd euróval költött többet a világ -nemcsak- Louis Vuitton táskákra és Hennessy konyakra. A közlemény megjegyzi, hogy több Louis Vuitton termékre a hatalmas kereslet és a korlátozott gyártókapacitás miatt várólista van. A legnagyobb növekedést azonban nem ennek, hanem az óra és ékszermárkáknak köszönhetik, melyek forgalma 133 százalékkal nőtt egyetlen év alatt. A kiugró gyarapodás nem elsősorban az amúgy remekül teljesítő Hublot-nak, vagy Zenith-nek köszönhető, sokkal inkább annak, hogy a konszern tavaly év közben felvásárolta a Bulgarit.

A LV-on, és a Dior-on kívül a Gucci és a Saint Laurent Paris (ex-Yves Saint Laurent) sem panaszkodhat, hiszen a PPR csoport forgalma 16,7 százalékot nőtt az első félévben. A PPR márkái közül messze a legjobban a Bottega Veneta teljesített, a maga 58,4%-os gyarapodásával. Az órákban és ékszerekben erős Richemont-nál is minden a lehető legjobb, bár hivatalos jelentés nem érkezett a konszerntől, csupán a március 31-én zárult üzleti év adatait közölték. Eszerint 29 százalékkal sikerült növelniük a forgalmat, a 43 százalékkal pedig a nyereséget.

29finance2.jpg
Az LVMH konszern első féléves jelentése

Forrás: LVMH, Burzsuj

Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr947298425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása