Itt az ősz - Párisz 2. rész
Egy kisebb szünet után, újra Párizsból jelentek!

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier egy elég eklektikus kollekciót vonultatott fel a párizsi kifutón. Itt aztán van minden: punk darabok, maszkulin összeállítások, vibráló, neon színek, rengeteg szőrme és fekete bőr és metálos csillogás. De mind-mind olyan gaultieres stílusban mixelve. Nem mondanám, hogy a kedvencem lett, de kizárt dolog, hogy fantáziátlannak nevezzem Gaultier-t. Mert szerintem a 2012-es őszi kollekció így túl sok, kaotikus.



 

Lanvin
10 éve annak, hogy Alber Elbaz a Lanvin kreatív igazgatójaként tündököl. Így tehát a jubileumi kollekció sem egyszerű, akár hétköznapokon is hordható darabokból állt. Meglepő módon ahhoz képest, hogy őszi kollekcióról van szó, nem szürke darabokat láthattunk, inkább színesebbeket, és az anyag használattal is igyekezett Alber Elbaz játszani, aminek nagyon örülök, hisz az utóbbi évek legkedvesebb Lanvin kollekciója a 2012-es őszi.



 

Louis Vuitton
A Louis Vuitton 2012-es őszi kollekciója, akárcsak maga a bemutató fantasztikus volt! A hatalmas kifutó egy múlt század eleji pályaudvarként volt berendezve, ahova éppen beérkezik egy vonat, amelyen az utasok maguk a modellek, akiket aztán hordárok kísérnek. A kollekció nagyon csinos, nőies ruhákat tartalmaz, a hűvösebb időkhöz alkalmazkodva ugyan a sötétebb tónusok dominálnak, de a színvilág mégsem borús, hiszen a kellő mennyiségű vörös, a fáradt rózsaszín, a kanárisárga és a további élénk színek és minták törik meg a sötét színek uralmát.





Miu Miu
Sármos nadrágkosztümök, bő szabású zakók pimasz miniszoknyákkal - ez az összkép jellemzi a Miu Miu 2012-es őszi kollekcióját. Az összeállítás komorságán a mozaik-miniruhás szekció lazít egy picit. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én a mai napig keverem a LV és a Miu Miu őszi darabjait, ha egy-egy sorozatban látom a darabokat...



 

MUGLER
A márka 2012-es őszi kollekciója, épp annyira volt extravagáns, mint maga Nicola Formichetti. A kollekciót leginkább a provokatív és futurisztikus jelzőkkel lehet illetni. Formichetti elmondta a 2012-es őszi kollekcióról, hogy sok inspirációt nyert Thierry Mugler 1997-es Insects fantázianevű kollekciójából és a keleti kultúrából. Kissé ufós, kissé geometrikus, de főleg mugleres kollekciót láthattunk, amelyre jellemző volt a kevés minta, és inkább az egyszínű anyagok, valamint a bőr használata. A kollekció főleg a fekete-fehér kombinációjára épült. A női test formája szinte teljesen elveszik a vállakat kiemelő geometrikus formákban, az origami-szerűen halmozódó rétegek között.




Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr17298225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása