New York Fashion Week Spring 2013 - 1.rész
Itt a szemtember, és vele együtt itt van újra a divathét szezon!

Sokat gondolkodtam, hogy hogyan is vágjak bele újra a New York-i divathétbe. Általában minden fashionista megőrül a NY-i divathétért, de én egyáltalán nem imádom, sőt. Számomra követhetetlen a napi 15-20 bemutató, amelyek közül naponta vagy két márka bír valós trend teremtő státusszal. Ennek tudatában több részben érkezik majd a 2013-as kollekciókat felvonultató New York-i divathét.
 
BCBG Max Azria
A bemutató letisztult fehér-fekete összeállításokkal kezdődött, de hamar érkeztek a világos barack és a sötétebb kék árnyalatok is. Számomra a kollekció fénypontjai a virágos mintájú darabok voltak, amik remekül kiegészítették a fekete unalmasságát. A kollekcióban helyet kapott rengeteg újragondolt maxi ruha is, amik olykor hófehér színben pompáztam, de olykor a sötét feketében. A kollekció alap darabjai a bőr derék övek és a rengeteg bőr applikáció, ami a márka egy másik vonalának (Hervé Léger) kollekciójában is feltűntek.
 
 
 

Jason Wu
A kollekció, melyről csak ódákat lehet zengeni. A modellek hatalmas két tükör, akarom mondani hatalmas üvegfelületek előtt haladtak a kifutón, így egyszerre több helyre is figyelhettünk a bemutató alatt. Az kissé fura volt számomra, hogy egy nyári kollekcióban miért van ennyi fekete bőr ruha, szoknya és nadrág, de ez egy cseppet sem érdekel, mert a kollekció teljes egészében fantasztikus. A nehéz bőrt remekül ellensúlyozta a könnyed, lány esésű organzák és a sejtelmes csipkék. Egyértelmű, hogy a kollekció fő színe a fekete, de nagy hangsúlyt kapott rózsaszín, a kék és a nude árnyalatok is. Szerintem egyenesen bűn lenne kihagyni a Jason Wu bemutatót, ajánlom figyelmetekbe!
 
 
 

Prabal Gurung
A márka 2013-as tavaszi kollekciója valahol ott folytatódik, ahol a 2012-es őszi abbamaradt. Rengeteg sejtelmesen áttetsző darab, sok fekete és finom romantikus darabok jellemezték a Prabal Gurung jövő tavaszi kollekcióját. Mivel a márka roppant nőiességéről és extravaganciájáról is ismert, így kissé meglepő volt látni a sok nadrágos összeállításokat - de ki mondta, hogy egy nadrág nem lehet nőies. Egyszerűen imádtam  a 'vérvörös egy cseppnyi pinkkel' színt, amit a tervező főleg fehérrel párosított. Ha a kollekció nem is érdekelne, a látvány miatt kár kihagyni a bemutatót.
 
 
 

Hervé Léger by Max Azria
Az utóbbi szezonok kollekcióiból szépen lassan tűntek el a bandage miniruhák, ez a folyamat most ért oda, hogy egyetlen ilyen ruha sem kapott helyet a márka 2013-as tavaszi kollekciójában. E szabást felváltották a minták, a bőr applikációk és az egyrészses fürdőruhák. Igen, fura ilyet mondani, de meglepő fürdőruhákat látni a NY-i divathéten... Egyetlen kiemelkedő szín sem tudok mondani, hiszen láthattunk világosabb nude árnyalatokat csipetnyi fehérrel, rengetek sötétebb árnyalatú kéket, nem beszélve a feketéről. Talán ami a kollekciót összefogta, azok a díszes bőr övek és bőr rátétek voltak.
 
 
 
 

Alexander Wang
Akit már egyszer megfertőzött a francia sikk, annak biztosan túl letisztult és minimalista az új Alexander Wang kollekció. A minimalista szabások csak az áttetsző berakásoktól lettek számomra is fogyaszthatóak, nem beszélve a merész skiccelésekről. A kollekció két fő színe a fekete és a fehér volt, de e két szín mindössze pár összeállításban keveredett egymással. Mivel fogékonynak tartom magam az újra, így állítom, hogy a kollekció érdekes, de egyelőre még nem az én világom. Nektek mennyire jön be ez a fajta letisztultság?
 
 
 
 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr407298175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása