Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 - 2. nap
Az előjáték után életrekelt az igazi Párizs.
 
Balenciaga
Nicolas Ghesquiere, a márka kreatív vezetője jövő tavaszra illetve nyárra a megszokottól szerintünk sokkal nőiesebb összeállításokat vonultatott fel a párizsi kifutón. A bemutató elején még flamenco ihlette fodros, magas sliccelésű szoknyákat láthattunk, majd ezeket a minimal szabású kosztümök követték a sorban, míg a kollekciót a lézervágott bőr összeállítások koronázták meg. Azt már most kimerjük jelenteni, hogy a csíkok mellett a hasvillantás is hatalmas trend lesz 2013 nyarán, ha ez a Balenciagán múlik.
 
 
 

Balmain
Emlékeztek még Samantha Ewing hatalmas válltöméseire? Ha nem is a világ talán legismertebb Samantája inspirálta Olivier Rousteing-et az új kollekciója megalkotásakor, minket mégis Őt juttatja eszünkbe. A hatalmas válltömésű overálok derékhangsúlyos övekkel minket a 80-as évekbe repítettek vissza, nem beszélve a hatalmas oversize férfi zakókról. Na persze a XXI. századi Balmainból is kapunk eleget, hiszen a közismert hímzések és nyomatok e kollekción is megjelennek. Nektek hogy tetszik a 2013-as 80-as évek?
 
 
 

Nina Ricci
A francia márka 2013-as tavaszi kollekciója két nagy részre oszható: az utó-őszi darkra és a csillogó tavaszira. Az első 14-15 outfit valószínűleg még a 2012-es őszi bemutatóból maradt ki, hiszen teljesen ellentétet képez a kifutón felvonultatott többi összeállítással. Ami minket meggyőzött és elnyerte a tetszésünket, az a bemutató második része, a csillogó pasztell áradat, a finom színek és Hollywood fénykorát idéző rojtos jazz-ruhák. A fekete áttetsző anyagoknak köszönhetően a ruhák sejtelmesek és dögösek egyben. Persze megtalálhatóak a kellemesen visszafogott kosztümök is, amiket nemcsak az idősebb korosztálynak ajánlunk.
 
 
 

Lanvin
A márka férfi vonalához híven a női darabok is sötétebbek a megszokottnál. A kollekció csaknem 80%-a fekete outfitekből épül fel, de Alber Elbaz még így is remek nyári darabokat alkotott - kicsit fura ilyet mondani, de mi mégis ezt érezzük. Egészen a bemutató végéig kellett várni pár 'világosabb' színért, mint például a burgundi, a mustársárga, a barnás árnyalatok és a pink. A már ismert Balmain darabok mellett a Lanvin is újra felismerte a válltömésekben rejlő fantáziát, és Elbaz ontja is a jobbnál jobb válltöméses darabokat. Valószínűleg még sokat fog változni a kollekció, mire a boltok polcaira kerül, de első látásra beleszerzünk a jövő tavaszi Lanvin-ba, és Ti?
 
 
 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr627298069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása