Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 - 3. nap
Még mindig nem vagyunk a divathét felénél sem...
 
Christian Dior
Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor maga a kollekció mesés. Ellenben én még mindig siratom a 'régi' Diort, hiszen a mai napig nem tudtam feldolgozni azt a tényt, hogy megváltozott az ikonikus francia divatház. Na de még mielőtt elkalandoznánk, térjünk is vissza a Raf Simons első Dior ready-to-wear kollekciójához. Hogy miért is neveztem mesésnek az új darabokat? Hát pont azért, mert Simons első Dior couture darabjai elevenedtek meg újra a kifutón, persze az új összeállítások sokkal hétköznapibbak, és kevésbe exkluzívak, mint anno. A couture show-n látott anyagok, szabások és sziluettek is újra visszatértek, melyeket Simons olykor kiegészített pár újdonsággal is, gondolok itt az áttetsző anyagokra, a rétegzett organzákra és a lézer vágott bőrre. Nektek hogy tetszik a régi-új Dior, immár Simons vezetésével?
 
 
 
 
Maison Martin Margiela
A MMM kreatív csapata mindig előáll valami észveszejtő megoldással. A brand 2013-as tavaszi kollekciójában ez a fűszer most elmaradt, ellenben most a sziluettet követő ruhák és a minimalista oversize darabok kontrasztja tette különlegessé a bemutatót. A kollekcióban szerintem mindenki megtalálja a saját alkatához leginkább passzoló ruhát, hiszen a sejtelmes oversize darabokban minden nő elkápráztathatja  párját. Bár biztos vagyunk benne, hogy nem lesz tömeg cikk egyetlen MMM ruha sem, így csak előremutató trendeket láthattunk a kifutón.
 
 
 
 
 
Sonia Rykiel
A megszokott színesen bohém ruhák helyett jövő tavaszra a brand sokkal letisztultak darabokat álmodott meg. Így biztos vagyunk benne, hogy az idén tavasszal nem feleslegesen spájzoltatok be pasztell ruhákkal, hiszen jövőre is hasznukat tudjátok majd venni. A pasztell árnyalatok mellett a fehér a kollekció fő színe, de megtalálhatóak a sötétebb árnyalatok is, pár outfit erejéig. A darabok többsége valahol a letisztult oversize és a nőies szabás közt táncol, de az összes ruhát valami üde, friss szellő lengi körül. Nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk a ruhákat 'mozgásban' a kifutón, csak a lookbook képeken.
 
 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr787298057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása