Paris Haute Couture Fashion Week Spring 2013: Dior
Raf Simons végre felnőtt a Diorhoz! A ma bemutatott 2013-as tavaszi haute couture kollekciójával újra a Dior igaz csillogását láthatta a párizsi közönség. Bár még mindig a minimalista szabásvonalak uralták a kifutót, de Simons már feltehetően megismerte a divatház székházának összes sarkát és titkát, s az látott anyagokat, mintákat és hímzéseket variálta egyedi stílusával.  
 
A már említett minimalizmust nem kedvelem, de ezúttal egy roppant nőies formáját ismertette meg velem Simons - a nőiességet, az újra reflektorfénybe kerülő, áttetsző anyagoknak köszönhetjük. Valamint szeretném megemlíteni, hogy több Galliano ihlette szabásvonalú ruhakölteményt is felfedezhetünk az új darabok közt - gondolom így próbálják a márka hű vásárlóit megtartani, akik az elmúlt szezonokban még nem pártoltak el a Diortól. Ahogy a szabásvonalakkal és az applikációkkal is szinte teljes mértékben meg vagyok elégedve, úgy a kollekció fő színei is elnyerték a tetszésem. A nude, pasztell árnyalatok számomra a haute couture fénykorát idézik, míg az élénk árnyalatok a múlttal ellentétben, már a jövőt idézik. A kollekcióba a szmokingoktól, a koktélruhákon át a csodás estélyikig szinte mindenki megtalálja a maga kincsét, nem beszélve az esküvői ruhákról. Igen, a bemutató utolsó öt ruhája a tavasszal házasodni készülő milliomosoknak szolgál - de biztos vagyok benne, hogy egy-egy 'esküvői' ruha a vörös szőnyegen is felbukkan majd. Apropó sztárok, majd elfelejtettem, hogy a bemutatón Axente vani és Rajzák Kinga is végigvonult a Dior különc kifutóján.

Nektek hogy tetszik Raf Simons minimalista romantikája?
 
 

A többi képért katt tovább!
 
Képek forrása: VOGUE Italy
 
Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr287297589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása