Camel, avagy így hódítja meg a teve a szezont
Teveszürke, tevesárga vagy tevebarna - ugyan elég kevés szó esik a szóban forgó árnyalatról, ellenben a camel tónus mindig is a klasszikus eleganciát és a luxust szimbolizálta. 



Feltűnő, de mégis könnyen variálható árnyalatról beszélhetünk, mely a világosbarna és egy kis szürke hozzáadásával válik egy sokoldalú színné. Az évek során ez a tónus szépen lassan újra bekerült a köztudatba, és idén reneszánszát éli a vezető divatházaknak köszönhetően. A legszebb camel színű darabokat számomra a Burberry, Balenciaga és a Prada  vonultatta fel a divatheteken. Míg Christopher Bailey élénk pirossal és szafari mintával bolondította meg e színt, addig a Balenciaga kreatív csapata a monokróm összeállításokra szavazott, nem mellesleg Miuccia Prada a klasszikus feketével variálta a camelt, ahogy azt Valentino modelljén is látni.



A divatheteken túl főleg a kabátokat fertőzte meg a camel, még inkább a klasszikus szabású duplasorosakat. Ellenben, ahogy már említettem idén újra nagy népszerűségnek örvend ez a barnás árnyalat, így könnyen találni fiatalosabb szabású pufidzsekiket, de még bombereket is. A szín sokoldalú jellege miatt lehetővé teszi, hogy könnyen összekapcsolja a már meglévő darabjainkat ahogy azt a szürke és a fekete is teszi, ellenben ez a világos szín sokkal fiatalosabb és feltűnőbb, mint az előbb említett tipikus őszi színek. Akárhogy is variáljátok majd a camel kabátotokat egyszerűen lehetetlen hibázni, így mindenkit csak arra bíztatok, hogy megéri a befektetést.




A camel segít megtörni az egyhangúságot a munkában is, hiszen egy jól szabott teveszínű zakóval új külsőt kapnak a megszokott fekete-szürke szettjeink. Remek módja, annak is, hogy kitűnj a tömegből, miközben az egyfajta formális szetted megmarad. A fekete nadrágokon kívül, bátran kísérletezzetek a navy árnyalattal is, hisz így egyfajta bohémságot is csempészhettek az összeállításotokba.



Forrás: Fashionbeans

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr867296651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása