Itt az újraértelmezett ballon
Attól eltekintve, hogy a Burberry szezonról szezonra felfrissíti a klasszikus bézs trencskót, idén mégis egy különös házasságé lett a főszerep.

Az előbb már említett házasság gyümölcse a hosszú szabású dzseki, ami idén tavasszal biztosan kiszorítja a ballonokat a piacról, hiszen állítom, sokkal fiatosabb és frissebb ez a ruhadarab, mint a klasszikus szabású ballon. Mindezt azért gondolom, mert még én sem érzem magam elég felnőttnek egy trencskóhoz, ellenben egyre jobban tetszenek a mai poszt főszereplői, amik természetesen elegánsan, de akár roppant fiatalosan, sportosan is kombinálhatóak. Mivel az átmeneti időszakban roppant nehéz megfelelően öltözni, így jobbkor nem is áraszthatták volna el a kifutókat a hosszított fazonú dzsekik, mint most, ugyanis amellett, hogy nagyon stílusos darabokról beszélünk, még praktikusak is ebben az időszakban. Na de mennyire is hosszított a trendi? A legtöbb kifutón tört fölött, vagy alatt pár centivel végződő kabátok voltak láthatóak - tehát mindenképp a térd körül végződő darabokat részesítsétek előnyben, a 'combközép' fazonok helyett.



Az új tendencia egyik legnagyobb nagykövete a Fendi volt, hiszen jobbnál jobb fazonú és színű hosszított kabátok lepték el a márka milánói kifutóját. Mivel a Gucci mellett a Fendi tavaszi kollekciója az abszolút kedvencem, így nyilvánvalóan jobban ragaszkodom a következő montázshoz - természetesen inspirációnak sem utolsó, hiszen valahogy így lehetne sportosan, leheletnyi eleganciával kombinálni a hosszított fazonú kabátokat.



Az Ermenegildo Zegna kollekciója drámaibbra sikeredett, hiszen sokkal élesebb vágások és elegánsabb szabású darabokat láthattunk a divathéten. Ugyanakkor a precíz szabások és redők mellett egy-egy pizsamára hajazó kabát is feltűnt a kifutón, persze ezzel semmi baj nincs, csak az itthoni átlag férfi még nem nőtt fel ehhez a kombóhoz, talán majd az új generáció...



A végére hagytam az egyik legvadabb kollekciót, a Dries van Noten virágmintás darabjait. Annak ellenére, hogy a Gucci mintái sokkal közelebb állnak hozzám, mégis valamiért a francia brand nyomatai is tetszenek, amit a tervező nem félt kombinálni a oly' fiatal szerelemgyerekkel, a hosszú szabású kabátokkal sem. Nem vitás, hogy idehaza nagyon nehéz lesz beszerezni ehhez hasonló darabokat, bár ahogy a 'pizsama' trend, úgy a Dries van Noten virágmintás kabátjai sem a hazai piacot célozzák meg.



Most, hogy láttátok a vezető márkák felhozatalát, érdemes pár pillantást vetni az utolsó montázsra is, hiszen ezen a fotón sokkal letisztultabb, utcaképesebb kabátok kaptak helyet. Ugyan a legtöbb kifutón chino nadrággal kombinálták a tervezők a 2014-es tavaszi szezon 'ballonjait', ellenben akár rövidnadrággal, sőt zakóval is kombinálhatjátok, hiszen így még stílusosabb lesz szettetek. Attól függően milyen színű dzsekit választotok, egy összeállításon belül több trend is visszaköszönhet összeállításotoktól. Én mindenképp egy halvány bézs netán nude árnyalatú kabátot választanák, ugyanakkor egy hófehér darab is kellően kihasználható, nem beszélve az élénk színű társaikról, netán a pasztell árnyatokról, és a mintákról nem is beszélve... 

Nektek hogy tetszenek a hosszított fazonú dzsekik?  




Forrás: fashionbeans.com

FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr257296409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása