A piros ötven árnyalata 1.rész
A tavasz beköszöntével nagyon jó érzés újra bevezetni az öltözködésünkbe a színeket. A tucatnyi nude, és fehér után, mára a piros (csaknem) 50 árnyalatára esett a választásom. 

Még mielőtt ennyire előreszaladnánk, pár szó essen az idei piros őrület 'elődjéről', a hatalmas burgundi tébolyról, amiről többször is olvashattatok itt a blogon, legutóbb például itt. A 2-3 szezonon keresztül uralkodó szín, idén tavasszal végleg visszavonult, a piros különböző árnyalatainak javára, hogy ezáltal is élénkebb és frissebb legyen 2014 tavasza. A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szenvedélyt, a szerelmet jelképezik; míg a sötétebb árnyalatok a dühöt, az erőt, a bátorságot, a vágyódást, vagy a rosszakarást jelentik - tahát csak óvatosan a tónusokkal. Rubin, bíbor, vérnarancs és feltűnő pink - ugye milyen jól hangoznak ezek a színek!? Nézzük is meg, hogyan is építhetjük bele ezeket a melegebb árnyalatokat az öltözködésünkbe idén tavasszal! 



Az elmúlt szezonokban a vezető tervezők szépen lassan megfeledkeztek az alapszínekről, ellenben idén tavasszal újra támadt a kifutókon a régi-új piros. Köztudott, hogy a piros szín a tűz, a veszély, nem mellesleg a szerelem színe - így biztosan bármely unalmas összeállítást képes feltűnőbbé varázsolni egyetlen piros kiegészítő, netán egy hangsúlyosabb darab.  Míg a  Burberry Prorsum, Tom Ford, Moschino, és a Saint Laurent kifutóján főleg fehérrel, kékkel vagy feketével kombinálták az ismert dizájnerek a mai poszt főszereplőjét, addig a Canali kifutóján e szín különféle tónusai keveredtek egy összeállításon belül. A vörös egy élénk szín - egy merész választás -, ellenben tökéletes döntés is lehet, hiszen viselője bizalmat sugall. Inspirációra fel! 


Amennyiben túl merésznek tartanátok a vöröset, a Ti kedvencetek a kissé mattabb, cseresznye piros lesz majd, ami egy leheletnyit világosabb tónusú, mint a klasszikus vörös. Játékos és élénk, akár egy édes árnyalatként is megfogalmazható, ami szerintem egy elengedhetetlen nyári szín. Személyes kedvenceim az első sorban helyet foglaló Canali darabok lettek, valamint az a Tom Ford szarvasbőr kabát, aminek szinte teljes mása már ott lóg a Zara akasztóján is. Mindenképpen azt ajánlom, hogy próbáljátok fehér, vagy pasztell árnyaltokkal kombinálni a cseresznye pirost, hiszen így a hétköznapjaitokba csempészhetitek a idillikus amerikai filmekből jól ismert kerti grill partik hangulatát.



-folytatás hamarosan-

Forrás: fashionbeans.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr77296349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása