Central European Fashion Days 2014 - 1. rész
New York, London, Milánó, Párizs és Budapest - ebben a sorrendben követték egymást a divathetek a nagyvilágban, hisz' újra a TONI&GUY Fashion Week Budapest uralta a divatvilágot.

Az eddigi jól bevált koncepció mit sem változott, ellenben 2014 őszére megérett a magyar divat arra, hogy két teljes napra uralomba vegye a Városligeti Műjégpályát, persze ahhoz az is kellett, hogy a Fashion Week Budapest és a Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervező pályázat szövetkezzen Ennek köszönhetően nem csak magyar, hanem remek cseh, lengyel és szlovák tervezők legújabb kollekcióit is szemügyre vehette a közönség. Apropó közönség, nagyon jó volt látni, hogy a szakmán túl, több százan érdeklődnek a régió tervezői iránt, és a 'lelátókat' nem csak stylistok és újságírók töltik meg, hanem leendő vásárlók is. Nem beszélve a nemzetközileg is elismert stílusszakemberekről és buyerekről, hiszen mégiscsak minden tervező célja, hogy az adott kollekciójából profitáljon is, és ehhez hatalmas segítséget ad a TONI&GUY Fashion Week Budapest. 'A divat színtiszta üzlet. A buyer eladást, a zsurnaliszta pedig megjelenést jelent' - olvasható a legújabb The Budapest Fashion Journal címlapján, tehát íme a várt megjelenés!


-a jól elkapott paparazzi fotó, épp a USE unused bemutatójára sietek-


A beszámoló második része, itt érhető el.


The FOUR
A napokban megrendezett TGFWB-et egy remek new comer nyitotta, a The FOUR márka, melyről őszintén eddig nem túl sokat hallottam, ellenben hatalmasat dobbantott brand, hiszen hozta azt az elvárt profizmust amit elvárunk a 'nagy' márkáktól. Valahogy mindig is kérkedve figyeltem a tervező duókat és triókat, ugyanakkor a The FOUR formáció rácáfolt mindenre, hiszen Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton egyedi látásmódja a romantikus lágy vonalvezetések és modern látásmód egy remek összhangot képezett a TGFWB kifutóján. A 2015-es tavaszi kollekcióból az egyik nagy kedvencem az oversiza jumsuit, ami többféle színben és mintában is látható volt az eseményes, egyszerű mégis divatos és nem mellesleg magyar! 




Je Suis Belle
Egyszerűn mindig meg tud lepni Dévényi Dalam és Tiss Tibi, akik mintha folytatták volna a 2014-es tavaszi kollekciójukat, már ami a pasztell árnyalatokat illeti, de 2015 tavaszára ezt élénk narancsokkal és pirossal tették még vibrálóbbá. A bemutatóhoz nagyon jó választás volt Madonna Hanky Panky slágere, hiszen még inkább felhívta a figyelmet a mesés rakott szoknyákra, majd a sejtelmesség jegyében megérkeztek a húsvillantó' sliccelések és szalagok - mely hol egy kis vállt, hol egy kis csípőt mutattak a modellekből. Kedvenceim a hátul húzott hálóingre hajazó miniruhát, melyekbe azonnal beleszerettem, és Ti?






ANDA
Nem árul el nagy titkot azzal, ha nyíltan vállalom, hogy oda vagyok Anda Emilía ruháiról, épp annyira lázadóak és modernek, mennyire kell hogy egy mai tervező ruhái legyenek, mégis megbújik némi nőiesség és sejtelmesség az összes összeállítás és ruhadarab mögött. Derékhangsúlyos ingruhák, merev gallérok, áttetsző anyagok, és leheletnyi lázadás jellemezte a tervezőnő jövő tavaszi kreációit. A fekete-szürke-fehér triót idén csak a modellek pirosas sminkje törte meg, ellenben a rafinált szabásoknak köszönhetően nem vált unalmassá a show, sőt. Lágyság és vadság harca a kifutón és modern romantika, nekem ez jelenti ANDA 2015-ös tavaszi kollekciója, s bízom benne mihamarabb viszont látom a most bemutatott darabokat egy remek editorialban.   



Broadcast live streaming video on Ustream


Nanushka
talán Sándor Szandra volt az első nemzetközileg is elismert új generációs magyar dizájner, aki az éve alatt mit sem változott és szezonról szezonra képes megújulni, ellenben megtartani a jól ismert Nanushka stílust. Továbbra is romantikus egy Nanushka-nő, mindemellett vagány és céltudatos, aki tudja mit akar. 2015 tavaszára boka felett végződő szoknyákat és narancsos árnyalatokat, és tudaj azt is, hogy mintákból sosem elég, így bátran meri kombinálni a csíkost a pöttyössel. A bemutató végére a narancsos árnyalatokat előbb pasztell majd erős árnyalatú kékek váltották, csak a Nanushka-nő maradt a kifutón. Nektek hogy tetszik a tervezőnő 2015-ős tavaszi kollekciója?

   



USE unused
A CEFD első napját hagyományosan a Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András által alapított márka zárta. A tervező trió 2015 tavaszára még inkább nőiesebbé varázsolták a USE unused-nőt, aki jövőre biztosan nem mond nemet a tengermotívumokkal applikált darabokra sem. A kollekció fő színei a pasztell bézs és türkiz, melyet a kék és némi fehér egészít ki. Ami a szabásokat illeti,  kifutón sokadszorra láthattuk, hogy nem kell feltétlenül egy derékhangsúlyos darabbal nyomulni, hanem egy oversize minimal szabású ruhadarab is lehet épp annyira nőies, mint akár egy csipkés haute couture kreáció. Imádtam azt is, ahogy a USE unused tervezői keverték a sportos vonalakat a lágyabb, nőies anyagokkal - órákig képes lennék dicsérni a márka új kollekcióját, helyette inkább nézzétek meg Ti is a bemutatót!





Fotók: Kovács Tamás, Holecz Endre


A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr797296197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása