CoutureSTYLE 2.0: Szalai Nóra

Szalai Nóra, a From Norah bloggere merész stílusával egy csapásra az egyik kedvenc hazai arcom lett! Nem mellesleg, a napokban Nóra közönségdíjas lett a JOY és a F&F közös divatblogger versenyén is

Az elmúlt időben több bloggerinát is megismerhettem közelebbről, és egyre inkább érdekel, hogy a nők hogyan látják a hazai férfiak öltözködési szokásait. Minden egyes friss CoutureSTYLE 2.0 interjú javításakor érzem azt a plusz erőt, amiért elindítottam a blog első interjúsorozatának kistestvérét. Csak reménykedem, hogy a kész interjúk azokhoz a férfiakhoz is eljutnak, akiknek valójában szól, akiket próbálunk megszólítani és egy helyes(ebb) útra terelni.  Minden interjúalanyomban - legyen az szakember, netán blogger, vagy egy hétköznapi jól öltözött úriember - van valami közös, van bennük valami plusz, amit stílusnak hívunk. Eme interjúsorozat célja tbbek közt, hogy minél több hazai férfi mindennapjába épüljön be a stílus fogalma, hiszen vallom a jólöltözöttség kérdése tanulható. 

 

mg_0086-1024x682.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

A fiatalok egyre bátrabbak, aminek nagyon örülök. A problémát inkább a harmincas korosztály képezi, akik nem elég bevállalósak:  mert már nem fiatalok - állításuk szerint. Attól, mert valaki már nem húsz éves, még lehet igényesen és letisztultan öltözködni, ami nem unalmas és egyhangú. A férfiaknak első sorban azt kéne megtanulniuk, hogy egy adott korban, miként tudják legjobban érvényesíteni a sármjukat, hogyan lesznek igazán vonzóak. Megjegyezném, egy pasi harmincon túl lesz igazán férfi! Sajnos, legtöbben a klasszikus kockás mellett horgonyoztak le, mondva: jó lesz ez, úgyis fogyóeszköz. Sajnálom, hogy sokan csak nyűgként gondolnak az öltözködésre.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Bőrdzseki, slim farmer (sima vagy roncsolt), fehér ing, sportzakó, bőr bakancs, sneaker, fekete, szürke és fehér basic póló. Talán még egy slim öltöny egy szép nyakkendővel vagy díszzsebkendővel. Azt hiszem, részemről ennyi.

12285756_10205893265954035_1172756320_n.jpg

 

Mi lehet az a plusz, ami a külföldi férfiakat stílusossá teszi, és itthon hiányzik a pasikból?

Abszolút az önbizalom és a bátorság! Nem olyan régen megjártam Olaszországot és Törökországot, ahol egyszerűen csak ámultam és bámultam, hogy miként öltözködnek az ott élő férfiak. Hatalmas kisugárzásuk volt, és büszkén viselték az összeállításukat. Imádtam! Ebből az életérzésből kéne Magyarországra is egy kicsi. Nem feltétlen csak az elcsépelt üzletekben lehet vásárolni, hiszen rengeteg tehetséges magyar tervező van, akiknek a munkái abszolút alkalmasak arra, hogy az embereket kizökkentsék a megszokott hétköznapokból.

Minden nemzetiségnek megvan a maga sajátos stílusa, épp ezért  ideje lenne a magyarok többségének is megtalálni a matyó hímzés mellett, hogy végül is nekünk mi áll jó!? Felhajtott chino nadrágszár sportzakóval? Ne felejtsük el, hogy az olaszok, azok olaszok. Addig, amíg nem rendelkezünk olyan mentalitással, és ameddig nem mi hordjuk a ruhát, hanem fordítva, soha nem fogja tudni egy magyar férfi sem úgy hordani ezt a stílust, ahogyan az olaszok. Üzenem a férfiaknak: több önbizalom, és már indulhat is a robogás a Vespán.

 

Szerinted miben és milyen irányban változott a férfiak öltözködése az elmúlt években? Minek tudhatjuk ezt be?

Inkább a fiatalokat emelném ki ebben a kérdésben. Évről évre azt veszem észre, hogy kezdenek kilépni a saját komfortzónájukból és már nem az elvárásokat követik, hanem egyre inkább szabadjára engedik a kreativitásukat. Örömteli érzés tölt el, hiszen eddig semmi mást nem láttam, csak deszkás csukákat skinny nadrággal párosítva és feketébe burkolt fiúkat. Most, ha kilépek az utcára, látom, hogy előkerültek a színek, különböző textúrák és merész szabásvonalak. A mai fiatalok fogékonyabbak a divatra, nyilván ez annak köszönhető, hogy egyre több üzlettel bővül a magyarországi piac, és egyre jobban előtérbe kerülnek az olyan oldalak, ahonnét inspirálódni tudnak. Napjainkban nem szükséges már az újságokat sem lapozni, hiszen mindenre ott az okostelefonunk, amiből csordulásig képesek vagyunk informálódni az aktuális trendekről különféle applikációk segítségével.

 

12283045_10205893265914034_1992388777_n.jpg

 

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Honnan merítsz ötleteket?

Nem tudom bekategorizálni a stílusomat. Rapszódikus jellememnek köszönhetően, ahogy a hangulatom változik, úgy az öltözködési szokásom is. Nem vagyok az a típus, aki felvásárolja a fast fashion boltok aktuális kínálatát, mert ezt nevezzük a trendinek. Úgy öltözöm, ahogy éppen felkeltem aznap reggel! Imádok kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Ha egy szóval kéne jellemeznem magam, akkor a vagány jelzőt használnám. Fiús természetemnek köszönhetően, az öltözködésemben is sokszor előtérbe kerül a laza, rohanós, kényelmes style. Amit legfeljebb a korom előrehaladtával leheletnyit finomítanék és cserélném le a boyfriend nadrágot szoknyára, vagy épp a bakancsot egy csinosabb cipőre. Már rituálénak számít, hogy minden nap egy kávé mellett bújom a blogokat, pinterest és instagram felületeket - ez a szokás mára a reggeli rutinom része lett. Ezen felületekből inspirálódom és erősítenek meg abban, hogy jó úton haladok, és egy percig sem kell rosszul éreznem magam amiatt, hogy nincs derékig érő hosszú hajam, és nem sorakoznak tűsarkú cipők a szekrényemben. A hazai bloggerinák nagyon sokat segítettek abban, hogy vissza nyerjem az önbizalmamat, és elfogadjam magam olyannak, amilyen vagyok.

 

Milyen lenne a gardróbod, ha férfi lennél?

Extravagáns, egyben letisztult. Ugyanazt a stílust képviselném férfiként, mint nőként is. Számomra ez közvetít a legtöbbet a külvilágnak. Bevállalós, izgalmas és egyedi, mégsem káoszos, hanem inspiráló. Nem horgonyoznék le egy stílus mellett sem, inkább kísérletező típus vagyok, és ezt férfiként is biztos vinném magammal.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr248103494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása