TOP5: Múzsával a bálba

kate-moss-met-gala-02.jpgSajnos a járvány miatt idén nem május első hétfőjén ünnepelték a divatot a New York-i MET múzeumban. Ellenben jó hír, hogy csak párat kell aludni az idei gáláig!

Na de mi is a divat ünneplése? A Metropolitan Művészeti Múzeum Costume Institute-ja, azaz divatért felelős részlege évente nagyszabású gála keretei közt nyitja meg legújabb kiállítását, amit egy jótékonysági esemény is egyben. 1948-ban alapította Eleanor Lambert, aki az elit legjelentősebb tagjait próbálta rábírni, hogy adományozzanak. Mára Anna Wintour neve szinte egybeforrt a gálával, nem csoda, hiszen az esemény mai változatában a világ leghíresebb sztárjai partiznak együtt a múzeum falai között. Mondhatni azt is, hogy a gála egy farsangi buli luxus kivitelben, hiszen a sztároknak az adott év kiállításának tematikájának megfelelően kell felöltözniük.  Az elmúlt években olyan témákat jártak körbe, mint például a kereszténység a divatban (Heavenly Bodies) vagy épp azt boncolgatta a kiállítás hogyan változtatja a modern technika a divatot (Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology), de 2011-ben Alexander Lee McQueen előtt tisztelgett a divatvilág a "Savage Beauty" kiállítással. Az idei gála az idő múlása köré épül, illetve hogy miként reflektál a divat a különböző korszakokra, hivatalos címe: About Time: Fashion and Duration. Ma a mai TOP5 a kiállítás 2009-es tematikája köré épül, melynek címe:"The Model as Muse: Embodying Fashion", avagy a divattervezők és múzsáik kapcsolatát boncolgatták a kiállítás kurátorai, így mára öt emlékezetes tervező-múzsa párost hoztam el nektek a 80-as és 90-es évekből és a milléniumból. 

 

john_galliano_and_chalize_theron_06.jpg

1. John Galliano és Charlize Theron - 2006

 

halston_bianca_jagger_81.jpg

2. Halston és Bianca Jagger - 1981

 

naomi_campbell_stefano_gabbana_victoria_beckham_and_milla_jovovich_03.jpg

3. Stefano Gabbana és Naomi Campbell, Victoria Beckham és Milla Jovovich - 2003

 

lee_mcqueen_and_sarah_jessica_parker_06.jpg

4. Alexander Lee McQueen és Sarah Jessica Parker - 2006

 

gianni_naomi_95.jpg

5. Gianni Versace és Naomi Campbell - 1995

 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr3616682688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása