Így éld túl azt a bizonyos másnapot!

Kár is lenne szépíteni a valóságot, hiszen már mindannyian szenvedtunk azzal a bizonyos macskajajjal, ami általában egy átmulatott éjszaka után jelentkezik!

Amennyiben Ti is olyannyira szenvedősek vagytok, mint én, akkor biztos vagyok benne, hogy Ti is már jól bevált praktikákkal vészelitek át a másnaposságot. Ma 3 +1 tippel készültem nektek, melyek közt lesznek jól bevált praktikák is, és még kipróbálatlan trükkök is. A másnaposság egyik velejárója a hányinger, amit a gyomorba jutott tömérdek alkohol okoz. Ennek elkerülése érdekében csak ajánlani tudom az ún. fehér anyagot, a kaolinitet. Egy teáskanálnyit adjunk egy pohár hideg vízhez, s a vegyület perceken belül megnyugtassa a gyomrot és felszívja a toxinokat is. Amennyiben még így sem múlna a gyomorfájás, akkor egy kevés szódabikarbónát keverj egy pohár vízbe, ami így lúgosítj a gyomorsavat. A kiszáradás gyakran okoz fejfájást is, ezt szinte lehetetlen elkerülni. Létfontosságú, hogy ásványi cukrok és sók jussanak újra a szervezetünkbe. Erre a legjobb egy speciális koktél: csipetnyi só, kevés cukor és méz, egy frissen csavart citrom és egy nagy pohár víz elegye. Ezt a remek kis frissítőt legtöbbször egy pohár narancslével szoktam párosítani. Nem mellesleg, ha spontán megfájdul a fejem, akkor is gyakran bízom magam erre a remek kis koktélra, hiszen könyedén enyhíti a fájdalmat. 

img_7977j.jpg

A következő receptet már többször is szerettem volna kipróbálni, de valahogy eddig nem volt rá módóm. Nem nem, nem az alkohol miatt! :D Több helyen is olvastam, hogy a zöld levek tömérdek antioxidánst tartalmaznak, amik azonnal egyhítik a másnposság tünetetit. Az én receptemben elég ha a turmixgépbe öntesz 300 ml almalevet, hozzáadsz egy kevés mentát, szintén egy kevés gyömbért reszelt a gépbe, amit még apró szeletekre vágott uborkával teszel teljessé. Mindezt nagyjából 2-3 percit turmixold, és máris kész a tökéletes koktél! Az elektrolitban gazdag uborka újraoldja az egész testet, míg a gyömbér enyhíti az émelygést és segít az emésztésnek. Végül az alma tökéletes kísérője a gyömbérnek és mentának, és kellemes édességet ad az italnak. És az a +1 trükk, amivel szinte elkerülheted a másnapokat. Garantálom, szerintem ez a legjobb és legpraktikusabb is, hiszen engem is sokszor megóvott már a macskajajtól. Tehát a buli utolsó két órájában már kerüljétek az alkoholos italokat, helyette csak citromos szódát igyatok, ami már a buliban elkezdi hígítani a szervezetetekbe juttatott alkoholt. Amennyiben még ennél is biztosabbra szeretnétek menni, akkor egy C-vitamin pezsgőtablettával még biztosabbra mehettek. Ti hogyan élitek át a másnapokat? Nektek van bevált trükkötök?

 

Fotó: Bokros Dorottya

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr5413738832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Pervert SpiderMan 2018.03.15. 15:57:40

Brrrrr.... Asszem megmaradok a gyógysörnél.
süti beállítások módosítása