Viszlát, Lagerfeld!

fba7a1e7-ef4a-458d-9f92-8017cef3d2e9.jpgÉletének nyolcvanötödik évében Karl Lagerfeld véglel meghajolt a divatrajonók előtt, és ezzel egy ikonikus korszak zárult le a divat történetében. 

Karl Lagerfeld 1933. szeptember 10-én született Hamburgban Karl-Otto Lagerfeldt néven. Édesanyja hegedűművésznő volt míg apja egy felkapott cég vezérigazgatója. Szülei a háború után a csupán 18 éves Ottót Párizsba küldték, ahol 1954-ben egy nemetközi versenyen diadalmaskodott kabáttervével. Valahogy így kezdődött divattervezői pályafutása, ami hamarosan világhírűvé tette. Kezdetben Pierre Balmainnek, a híres francia tervezőnek dolgozott, 1965-től az olasz Fendi divatházzal dolozott szorosan együtt. Lagerfeld neve mégis a Chanel márkával fortt össze, ahol 1985 óta dolgozott kreatív igazgatóként. Lagerfeld a saját képére formálta a Chanelt, de gondoskodott arról, hogy az alapító emléke se merüljön feledésbe, és az ikonikus CC logót is megtartotta. Mára elhoztam nektek a számomra 5 legmeghatározóbb Chanel by Lagerfeld show set-et, ezzel tisztelegve a 20. század egyik legmeghatározóbb tervezője előtt. 

2008 Tavasz

Tinédzserként ez volt az első Chanel bemutató amit láttam online, akkor még fogalmam sem vol  ki az a Lagerfeld vagy egyáltalán mi az a Chanel, ellenben egy pillanat alatt magával ragadt a bemutató hangula. Emlélkszem imádtam a show zenéjét, az apró csillagokat az anyagokon na és a hatalmas masnit a Grand Palais közepén.

 

2010 Tavasz - Haute Couture

Ekkor már tudaosan vártam a divatheteken a Chanel bemutató, kifejezetten a couture show-kat. Mindig is szerettem ha különféle stílusok keverednek, hát itt kavalkádból van bőven. Elektronikus zene, neon fények, lágy pasztell színek és selymek, na és micsoda finálé Baptiste Giabiconi-val!

 

2012 Tavasz

A brand talán minden idők egyik leglátványosabb showja a 2012-es tavaszi kollekciót hivatott bemutatni. A vízalatti világ inspirálta kollekcióhoz Lagerfeld egy hófehér tengerfenékké varázsolta a páriszi Grand Palaist, ahol nem mellesleg Florence Welch egy kagylóból kikelve kezd énekelni, amivel talán a showt is ellopta. 

 

2014 Cruise 

Első hallásra kissé fura volt a Paris - Dubai kollekció, ellenben Lagerfeld zsenialitása mesterien ötvözte a modern arab világ öltözködési szokásait a Chanel sikkével. Mondanom sem kell, sokadjára szerettem bele Lagerfeld és a Chanel kettősébe. A set mellett imádtam, hogy a kollekció összes darabja hordható és időtálló.

 

2017 Tavasz Couture

Mikor már azt hittük tovább nem lehet a tweed kosztümöket variálni, akkor jött a márka 2017-es tavaszi couture kollekciója és újra ámulatba estünk Lagerfeld zsenialitásától. Egyszerűen ámulatba ejtő a show ruhakölteményei és a maga a tükrös set, nem beszélve Lagerfeld utolstó múszájáról Lily-Rose Depp-ről.

 

 

FACEBOOK | INSTAGRAM

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr8614636120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása