CoutureSPORT: Pásztor Edina

 

edina-szelfimuzeum_41.jpgPásztor Edina neve a divatrajongóknak biztosan ismerősen cseng, hiszen korábban vezető divatbloggerként közvetített a divateseményekről és diktálta a trendeket.

A fiatal divatrajongó mára egy start up vállalkozás marketingese, emellett nemrég saját vállalkozást is indított, ahol az egészséges táplálkozásé a főszerep. Edinát több éve ismerem, még a budapesti bloggerélet, mondhatni aranykorából, mikor még életünk volt a divat és a divatesemények. Így nem meglepő, hogy ma is kifogástalan a stílusa, ami az elmúlt években csak finomodott. A divat mellett a sport is Edina mindennapjainak fontos része lett, ezért is voltam kíváncsi, hogy Ő hogyan éli meg ezt a nem mindennapi helyzetet, íme! 

 

Ébredés után mit csinálsz először?

Mostanában szoktam rá arra, hogy nem nyúlok automatikusan a telefonom után, mert régebben az első dolgom volt, hogy végig pörgettem a közösségi médiát, mintha egy éjszaka alatt annyi minden történt volna. :D A jelenlegi helyzet nagyon frusztráló és őszintén, nem szeretném már a reggelemet az ezzel kapcsolatos hírekkel indítani. Próbálok minden téren tudatosabb lenni és inkább magammal foglalkozom, csinálok egy jó teát vagy kávét, közben olvasok egy könyvet vagy megnézek egy olyan videót, ami érdekel. Inkább képzem és fejlesztem magam, mert ez nyugalommal tölt el. Mivel home officeban dolgozom, így sokkal több időm van mindenre, mint korábban és bevallom, nagyon élvezem.

 

Mi a reggeli és az esti beauty rutinod?

Reggel felkelés után egyből megmosom az arcom langyos vízzel, aztán bekenem az éppen aktuális arckrémemmel, hiszen vízhiányos a bőröm és hamar kiszárad, főleg a téli hónapokban. A belső hidratálásra is nagyon odafigyelek, sok vizet iszom, egyébként a javasolt mennyiség 10 testsúlykilógrammonként 4 dl, ez nekem bőven megvan. Az esti rutinom is roppant egyszerű, ha éppen van smink rajtam, akkor micellás vízzel lemosom, majd ezután sima vízzel is és felrakok egy éjszakai arcápolót. Szerencsés bőröm van, azon kívül, hogy néha szárazabb nem jellemzők a bőrproblémák. Bár mondják, hogy 30 felett már kellene egy jó kis ránctalanító krém, lehet beszerzek egyet. 

 

Mit teszel, ha fáradt vagy?

Nekem nagyon fontos az alvás minősége, ha nem jól alszom, az nagyon rányomja a bélyegét a napomra. Sajnos a kávé sem segít, rám valahogy nem hat a koffein, így ilyenkor próbálok több energizáló zöldséget enni és amint lehet, befejezni a munkát és pihenni. Egyébként a sport nagyon sokat segíthet abban, hogy az ember jobban aludjon. Észrevettem magamon, hogy mikor kevesebbet edzek, akkor rosszabbul is alszom, mert ugyan mentálisan elfáradok az egész napos munkában, de a testemet nem fárasztom le. 

femini-karacsony2020_088.jpg

Mit eszel, hogy energikus légy?

Sportolok, megfelelően táplálkozom és szedek vitamin- és ásványi anyag kiegészítőket. Nagyon fontosnak tartom, hogy figyeljünk arra, mit viszünk be a szervezetünkbe és sajnos a nagyüzemi termelésnek/tenyésztésnek hála a zöldségekben és húsokban sokkal kevesebb vitamin- és ásványi anyag van mint korábban, ezért muszáj pótolnunk őket. Erre épül a saját vállalkozásom is, a Pure VitalCélunk, hogy segítsünk a hozzánk fordulóknak eligazodni az egészséges életmód útvesztőjében, konkrét szakanyagokkal, életviteli és táplálkozási javaslatokkal, receptekkel, ásványi anyag és vitamin készítményekkel, mind ezt személyre szabottan. Emellett jó, ha tudja az ember, hogyan reagál a szervezete egyes élelmiszerekre. Engem a sok és rossz minőségű szénhidrát nagyon lelassít, így próbálok inkább több zsírt bevinni a szervezetembe, mint szénhidrátot. A jó zsírok amúgy is elengedhetetlen szabályozói a nők hormonháztartásának, így nem kell tőlük félni. Egyébként mostanába több szakkönyvet és cikket elolvastam a ketogén diétával kapcsolatban, aminek a lényege, hogy szénhidrát helyett zsírból nyer energiát a szervezet, felhasználva a saját zsírraktárainkat is, Számos pozitív hatása mellett energietizál, így mindenképpen ki szeretném próbálni, vajon nekem is beválik-e. 

 

Kedvenc sportod? Mely edzésformát részesíted előnyben? 

Mindenképpen a súlyzós edzés! Szeretem folyamatosan növelni a terhelést és ez az a sport, amivel eddig a legtöbbet tudtam fejlődni. Annó azért kezdtem el edzeni mert rettentő vékony voltam és nem éreztem jól magam a bőrömben. Tudom, sokan erre vágynak, de higyjétek el, hízni pont annyira kihívás, mint nagyobb súlytól megszabadulni. Azért valljuk be, esztétikailag sem szép egy nagyon vékonyka test. A súlyzós edzésnek hála pedig az évek során egész jól formálódtam, végre lett combom, kerek fenekem, méretarányos felsőtestem.

 

Hogyan edzel legszívesebben? 

Mindenképpen a konditermi edzést részesítem előnyben! Nekem kell az, hogy lemenjek egy jól felszerelt edzőterembe, ahol egy adott izomcsoportot számos módon meg tudok mozgatni, akár gépekkel, akár szabad súlyokkal. Felvegyem a motivációs fülhallgatóm, amivel még az IFBB által szervezett bajnokság előtt leptem meg magam, hogy jobban menjen a versenyfelkészülés, benyomjak valami jó zenét és 1-1,5 óráig megszűnjön körülöttem a világ. Sajnos a konditermek bezárása óta nagyon lecsökkent az aktivitásom, emiatt állandóan fáj a fejem és fáradékonyabb vagyok, ezért nekiálltam újra az edzéseknek, igaz, otthon. Nem szeretek otthon edzeni, nem motivál eléggé, de hát minden helyzetből ki kell hozni a maximumot nem?

edina_21.jpg

Hová mész, ha lazítani van kedved?

Most kicsit nehéz megoldani, de legjobban fürdőben szeretek lazítani vagy vízparton. Imádom a vizet, megnyugtat ezért hosszabb távon vízközelben tudnám elképzelni az életemet. Mikor Cipruson laktam, sokszor a nap végén lesétáltam a tengerpartra, leültem egy padra és csak néztem a vizet, megnyugtató volt. Egyébként most a mindennapokban kikapcsolódás gyanánt olvasok egy könyvet vagy beszélgetek a családdal/barátommal/barátokkal.

 

Van kedvenc parfümöd?

Igen, az örök kedvenc a Dolce & Gabbana Pour Femme illata. Imádom a fűszeres, édes illatokat.

 

A tökéletes recept másnaposság ellen...

Sajnos nincs, utálom a másnapot, de szerencsére már egy jó ideje nem volt. :D Egyébként régebben az vált be, ha cukrot ittam és aludtam egész nap.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM   

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr9016397792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása