BCEFW, ilyen volt a magyar fesön vík első napja

image_6483441.JPG

Illusztráció: @illuxtratgirl - Mészáros Lúcia

 

Újra nézők előtt mutathatták be legújabb kollekcióikat a legnépszerűbb magyar márkák, a Budapest Central European Fashion Week keretein belül, ami a régió legnagyobb divateseményévé nőte ki magát.

Októberben ismét az esemény offline megvalósítására került sor, ahol a BCEFW új arculattal és számos új tervezővel debütált. A catwalk show keretében magyar és régiós tervezők mutatták be 2022-es tavaszi kollekcióikat, nem mellesleg a Young Talents Program a fiatal tehetségek diploma kollekcióit volt hivatott megmutatni a divatra fogékony vendégeknek. A divatbemutatókat a hazai szakemberek mellett több nemzetközi sajtós is szemügyre vette, nem mellesleg a szervezők több európai országból, a Közel-Keletről és Oroszországból is hívtak buyereket Budapestre. Idén először vonultak plus size modellek a kifutón olyan nagy nevek mellett, mint a világ jelenleg egyik legfoglalkoztatottabb modellje, Nagy Evelin vagy épp az ikonnak számító Epres Panni mellett.

Engedjetek meg pár személyes mondatot, hisz a pandémia után nem kis boldogság volt egy ekkora fesön íventen részt venni, ahol boldogan köszöntik egymást régi kollegák, blogger társak és sok-sok olyan kedves ember, akivel csak ilyen eseményeken futunk össze. Ami még inkább boldogsággal töltött el, az az, hogy ugyanott folytattuk a diskurzusokat, ahol azt két éve abbahagytuk. Szuper volt újra találkozni veletek!  Na de jöjjön is a nagy a ruhamustra, avagy ez lesz a divat 2022 tavaszán! 

 

NINI

Kétség sem fér hozzá, hogy a márkát a pombag tette fel a térképre, ami 2022-re egy új alakját mutatja majd meg. Molnár Nini a táskák és a kiegészítők után vagány fürdőruhákat álmodott meg, nem mellesleg egyre több saját tervezésű ruha is belopódzik a NINI kollekciókba, úgy tartom érdemes lesz odafigyelnünk a tervezőre, aki céltudatosan és remekül építi saját márkáját! 

nini.jpg

 

CAKO

Személy szerint imádtam Cakó Kinga monokróm összeállításait, amelyek cseppet sem voltak unalmasak. A rafinált megoldásoknak és a variálhatóságnak köszönhetően egy roppant izgalmas kollekciót láthattunk, ami olyan igazán cakós lett. Mondhatni tavaszi must have 2022-ra!

cako.jpg

 

AERON

Áron Eszter letisztult vonalvezetése jellemzi a márka 2022-es tavaszi kollekcióját is, amiben játékosan variálható darabok kaptak helyet, több kötött ruhával a fókuszban. A lounge wear darabokra jellemző könnyedség remekül egészíti ki a minimalista szabásvonalú bőr ruhákat, amik még inkább az új kollekció játékosságát hivatott erősíteni. A márkára jellemző föld színek mellett idén egy vibráló ultraviola is bekerült a gyűjteménybe, egyelőre csak egy ruha formájában, de bízom benne, hogy a nyárra még pár  ruhadarab is készül e feltűnő árnyalatból. Kedvencem mégis az A betűs print, ami egyben eredezhet a logóból is de a tervező nevéből is, na de a print nem tolja az arcunkba a logót, hanem csak finoman emlékeztet rá, s így egy roppant rafinált, de mégis elegáns printet kapunk, amiből egy szuper trendi összeállítást láthattunk a kifutón! 

aeron_2.jpg

 

ZSIGMOND DORA MENSWEAR

A brand 2022-es tavaszi kollekcióját a 19. századi Magyarország kastélygazdaságai ihlették, egy olyan korszak, amelyet a mezőgazdasági környezet, valamint a parasztok és urak egymásra utalt kapcsolata jellemez. A tervező a munkások mindennapjaiból merített főleg, egymáshoz és főleg a földhöz fűződő viszonyukból. A virágzó zöld árnyalatok és az organikus lenvászon ingek visszahozzák a természet motívumait és a mezőgazdasági területeken dolgozó munkások életstílusát, akik történeteken és dalokon keresztül találják meg a kapcsolódást. A kollekcióban feltűnő szövetek nagy része a régi idők munkaigényes, kézzel szőtt textíliák modern újra értelmezései, amik egyben az örökölt ruhakészítési technikák előtt tisztelegnek. A környezetbarát szitanyomott minták párhuzamot vonnak az ember és a természet közt.

zsigmond.jpg

 

NANUSHKA  

A 2022-es tavaszi szezonban a letisztult de egyben könnyen variálható darabok jellemzik a Nanushka kollekcióját, a modern elegancia egyfajta kortárs feldolgozása egyben. A törtfehér darabokat remekül egészítették ki a vibráló árnyalatok, de a pasztell csodák sem maradtak ki a gyűjteményből! Egy ilyen kollekció láttán ki ne várna már 2022 tavaszát? 

nanushka.jpg

 

VIRÁG KERENYI

Virág minden egyes kollekciója felüdülés a magyar fesön víken, ami vibráló színekkel és extravagáns összeállításokkal keveri fel a magyar állóvizet. A brand 2022-es tavaszi kollekciójának bemutatóján látványos fejdíszekkel egészítette ki az összeállításokat, amik napjaink problémáira hívja fel a figyelmet. A korábbi kollekciókból már ismert dzsungel printek újra reflektorfénybe kerültek, amiket neonok egészítenek most ki. Tetszik, hogy ugyan az új kollekció hű maradt a márka esszenciájához, mégis egy sokkal könnyedebb, hétköznapokon is remekül variálható gyűjtemény született. 

kerenyi.jpg

 

KATA SZEGEDI 

Kevés olyan magyar márka van, amelyiknek olyan erős az esszenciája, mint a Kata Szegedi brandnek. Tetszik, ahogy szezonról szezonra újabb oldalát mutatja meg a Szegedi - Benus tervező duó, és úgy alkot újat és eredetit, hogy a régit gondolja újra. A fekete lookokat egy élénk kék tette most dögössé, amiket a flitter egészített ki, nem mellesleg a bemutatóra a márka kollaborált a Levi's farmermárkával, és e két külön-külön is erős márka esszenciéjának kereszteződéséből igazán extravagáns darabok születtek. Ha még mindig nem lenne elég indok imádni a márka új kollekcióját, akkor legyen a pont az i-re, hogy a bemutatót Epres Panni, a Kata Szegedi brand egyik múzsája nyitotta. 

szegedi_2.jpg

 

NUBU

Garam Judit, a márka tervezője a NUBU 2022-es tavaszi kollekciójának megalkotásakor missziójához híven ismét egy elismert magyar alkotóművész munkáiból inspirálódott, most Simon Zsolt József keramikus művész a növényi és állati lét határán egyensúlyozó, vázszerű alkotásai ihlették meg. A friss anyaghasználat és anyagkezelés, amely a keramikus művész egyik védjegye, visszaköszön a most bemutatott kollekció nyers széleldolgozásaiban, félkész, friss hatást keltve ezzel. Az indikáló kerámiák strukturált szerkezete és vázrendszere jól felismerhető a brand új ruhadarabjainak részleteiben, a gumírozásban és húzásokban. A printek és a minták szintén a kerámiák formavilágát tükrözik, akárcsak a ruhák derékhangsúlyos, nőies sziluettjei. 

nubu_4.jpg

 

ABODI

Nem hittem volna, hogy egyszer az unalmas jelzővel illetem a tervező alkotásait, de most úgy érzem, hogy elfáradt a márka, sőt a kollekcióba olyan darabok is bekerültek, amit mintha már látott volna a közönség más-más kifutókon korábban is. Ugyan a fekete-fehér ellentétre épülő kollekció nem rossz, sőt, csak hagy az emberben marad egyfajta hiányérzet, amit még a strasszkövekkel díszített darabok sem kárpótolnak. A lila a tervező erdélyi örökségére és a nemesség, a hatalom és a kreativitásra utal. A kollekció vállhangsúlyos blézereket, puffos vállas ruhákat, oversize kabátokat, elegáns és nőies ruhadarabokat tartalmaz. 

abodi.jpg

 

Kiemelt kép: @illuxtratgirl - Mészáros Lúcia

 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr416741772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása