#MCFD2015
Beszámoló a Marie Claire Fashion Days 2015-ös eseményéről

Egy új helyszínen, a Várkert Bazárban indult útjára az év egyik legnépszerűbb divathétvégéje, a Marie Claire Fashion Days, mely szakmai napján idén is sztárok vezették fel a népszerű magyar márkák 2016-os tavaszi kollekcióit.

Pénteken nagyszerű hangulatban, sztárokkal és tapssal fűszerezve indult útjára a MCFD, ami szombaton és vasárnap további színes bemutatókkal folytatódott. A kifutón egymást váltották a feltörekvő magyar tervezők színes kreációi, amiről később olvashattok majd. Péntek este azonban olyan, egész Európát megrendítő tragédia történt, amely mindenkit mélyen megrendített. 

megtartjuk-a-marie-claire-fashion-days-vasarnapi-programjait_680x480.png

„A péntek 13. nekem egész életemben szerencsés dátum volt. És a Marie Claire Fashion Days pénteki nyitónapja is éppen ilyen sikeresnek tűnt: egész nap izgatottan készültünk az estére, ahol minden pontosan olyan jól ment, ahogy megálmodtuk, jó féléves munka gyümölcse ért be. Elégedettek voltunk. Boldogok és elégedettek. Aztán olyan tragédia történt, amelyet még most sem fogunk fel. Mikor a miniszterelnök nemzetközi gyásznappá nyilvánította a vasárnapot, sokat gondolkodtunk, mit tegyünk. Végül úgy döntöttünk, hogy kiállunk, nem csukunk be ajtót és ablakot, hanem a divat hatalmával emlékezünk a párizsi merénylet áldozataira, így fejezve ki együttérzésünket az elhunytak hozzátartozóival. Nem mellesleg pedig megtiszteljük a tervezőinket, akiknek óriási munkája rejlik a kollekciókban, nekik ez nem csak egy ünnepi pillanat, hanem egy kitűnő szakmai fórum is a bemutatkozásra” – mondta László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője. A vasárnapi, olvasói napot a párizsi terrortámadás áldozatainak és a merényletben elhunytak hozzátartozóinak ajánlották a szervezők.

 

Daniel Benus

Lengyel Tamás, a Vígszínház tehetséges színésze nyitotta a a 2015-ös MCFD-t, a színész elmondása szerint nagyon izgult, de épp ennyire szerette a kifutón viselt összeállítását is. Benus Dániel absztrakt, karakteres formavilágát a vörös, a kék és a sárga színek tették árnyaltabbá, és bízom benne, hogy miné több felületen köszön majd vissza a márka legújabb kollekciója.

benus.jpg

 

Dori Tomcsányi

A legutóbbi MBFWCE-ról már jól ismert kollekciót Balla Eszter, színésznő vezette fel - még mindig imádom a tervezőnő inspirációs forrását, a bemutató zenéjét, és a kifutón látott összeállításokat. A kollekcióról bővebben itt olvashattok. 

dori.jpg

 

Elysian

Epres Panni évről évről visszatérő vendége a nagyszabású divateseménynek, most is rendkívüli rutinnal, bájjal, igazi dívaként csillant meg a vendégek előtt, ezúttal Bódis Boglárka gyönyörű fekete ruhakölteményét viselte. A márka játékos rojtjaival, fodraival, üde sárgáival repített a ragyogó nyárba. 

ely.jpg

 

Konsanszky Dóra

A nagyszabású eseményen a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara is feltűnt, aki Konsánszky Dóra csillámokkal díszített, vagány, fekete ruhájában tündökölt. A tervezőnő megtartva az erőteljes feminin és maszkulin irányt, provokatív, smaragzöld bőrdzsekivel, fekete és törtfehér színekkel csempészett lazaságot a kifutóra.

kon.jpg

 

Nora Sarman

Az est leglátványosabb vonulása mindenképp Pászor Anna nevéhez fűződik, aki kismamaként nagy pocakkal is kitűnően hozta a tőle megszokott extremitást, ami azonban most angyali bájjal, menyasszonyi tisztasággal vegyült. A kollekcióról bővebben itt is olvashattok. 

sarman.jpg

 

Nude by NUBU

Verrasztó Evelyn sikere is hatalmas volt. „Kétszer már szerepeltem ugyan a kifutón, de azért ezt össze sem tudom hasonlítani a medence világával. Izgalmas volt belecsöppenni egy teljesen más közegbe, kiszakadni a hétköznapokból, és fejest ugrani egy ilyen kihívásba, de hosszú távon inkább maradok az úszásnál – mondta nevetve. 

nubu.jpg

 

The FOUR

Horányi Julinak igazi nosztalgikus élmény volt kifutóra lépni, ugyanis annak idején két évig modellkedett. Az X-Faktor felfedezettje a THE FOUR letisztult összeállításában tért vissza.  A flow élmény inspirálta kollekcióról egy korábbi divathetes beszámolómban olvashattok bővebben (itt). 

four.jpg

 

Zigi

Rúzsa Magdi a Zigi vadítóan szexi, mégis egyszerű, tetőtől talpig nőies outfitjében csillogott a kifutón. Oláh Zsigmond, a Zigi tervezője, naturalisztikus, könnyed, rubintvörössel megbolondított kreációjával varázsolta el a vendégeket. 

zigi.jpg

 

Szombat délután bemutatkozott Az év fiatal divattervezője pályázat 25 döntős dizájnere, akik közül a főnyereményt végül Gspann Zsuzsa vehette át, míg a Perwoll különdíjasa Kovács Réka lett. Vasárnap Az év street style szettjét is megválasztották, amely legjobb 25 összeállításába az én szettem is bekerült. A szakmai díjat Kaló Julietta vehette át, a közönségdíjas Kovács Dorottya lett, a Hungaria pezsgő különdíjasa pedig Czene Kitti. Ezúton is gratulálok a nyerteseknek, és magunknak, döntősöknek, egyaránt. 

hungaria_pezsgo_12.jpg

 

„Szívből gratulálok a nyerteseknek, a 29 magyar tervezőnek, akik csodálatos kollekciókat mutattak be a három nap alatt, valamint nagyon örülünk, hogy két londoni divatiskola is megtisztelt minket gyönyörű, egyedi kreációival. Boldog vagyok, hogy az új helyszín, a Várkert Bazár ennyire exkluzív miliő volt az esemény rangjához méltóan, és ismét telt házas bemutatókkal ünnepelhettük a divatot. Fantasztikus volt a csapat, a modellek, a tervezők, a kollekciók, amit a közönség díjazott is. A tavalyi évhez hasonlóan kiemelkedő sikere volt vasárnap a Romani Designnak, a látogatók nagy tapssal jutalmazták a roma tradíciókat megidéző összeállításaikat. Jövőre újra találkozunk a divat háromnapos ünnepén” – értékelte a hétvégét László Krisztina.

85844_712226_784x523.jpg

 

Forrás: Just Creative, Marie Claire 

Fotó: Gregus Máté, Nagy Attila

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr738086554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása