Itt az ősz - New York 1. rész
Még mielőtt részletesebben megismertetném Veletek az őszi trendeket, idézzük fel, mi is történt New York-i divathéten!

Alexander Wang
A márka kollekciója szinte tetőtől talpig felöltöztet. A kreációk egytől-egyig és 100%-ban a hideg szezonra készültek meleg szövetből, pufi anyagokból vagy épp bőrből. A kollekció színvilága nem túl változatos, leginkább fekete, de néha megjelenik a vörös és olajzöld, sőt olykor a fehér is. A bemutatót nagy meglepetése Gisele Bündchen zárta, akit már rég nem láttunk a kifutón... A kollekciót itt tekintheted meg.



Calvin Klein Collection
Francisco Costa még mindig a letisztult vonalakat részesíti előnyben, de emellett egy-két új elemmel bővítette a kínálatát. A kollekcióban megjelentek a volumen hatású kabátok (olyan kabátok, melyek a slimfit és az oversized szabás között helyezkedned el valahol), valamint a fémes anyagokat sem vetette meg Costra. A minimál még ütősebb életet kap a volumentől, melyet a fémes hatású övek csak még jobban kiemelnek, számomra ez az ún. New Look modern feldolgozása. A teljes kollekciót itt tekinthedet meg.



Diane von Fürstenberg
A belga tervezőnő bemutatója a 'Rendez-vous' nevet viselte, hiszen a kollekció minden egyes darabja a csábításról szólt. A puha anyagok egytől egyig úgy lettek megválasztva, hogy kellőképpen simuljanak a testhez, míg az oversized kabátok és blézerek a fantáziának hagynak teret. Diane a színvilágot illetően sem volt fukar, hiszen a halvány rózsaszín illetve bordó árnyalatai mellett a neontól sem zárkózott el. A teljes kollekciót itt tekinthetd meg.



Donna Karan
A tervezőnő eléggé maszkulin stílusú kollekciót álmodott meg, de mégis nagyon nőiesek a darabok. Csodás ruhák és szoknyák együttesében kelnek életre új megvilágításban a századeleji férfiak elegáns szmokingjai. Karan természetesen a kalapokkal sem fukarkodik, hiszen az össze soutfithez dukált egy-egy kalap. Nekem csak a séta pálca hiányzott... A teljes kollekciót itt tekintheted meg.



Hervé Léger by Max Azria
Végre eljött az idő, mikor már a tervezők nem tudnak több bőrt lehúzni a bandage ruhákról. A márka most igazán vad, amazonos kreációkat sorakoztatott fel, fehér, fekete és pasztell kombinációkban. A derékkiemelő bőrbetétek és hosszú szárú gladiátor csizmák már-már Xena-ra emlékeztetnek, csak éppen sokkal stílusosabb kiadásban. És ha már amazonokról beszélünk, akkor a bőr, a szőrme, sőt a rojtok is elmaradhatatlanok. A kollekciót itt tekintheted meg.




Jason Wu
A fiatal tervező kollekciója olyan, mintha csak a Burberry és a Gucci született volna újjá egy csodálatos Jason Wu ötvözetben. Különlegesen nőies vonalak, szőrmék, csipkék és mesés  színkombinációk jellemzik a kollekciót. Nem mellesleg Wu ázsiai jegyeket is beleépített a kollekcióba, de olyan finoman, hogy szinte észre sem vesszük, fantasztikus! Amióta az amerikai First Lady, Michelle Obama felfedezte Wu-t, minden szem a fiatal tervező munkájára szegeződik, nem véletlenül. A teljes kollekció itt tekinthető meg.



Marchesa
A tervezőpáros mindig az elbűvölően nőies darabjairól volt híres, eddig... A Merchesanal a csipke  és a tüll szinte alapnak számít. A jól megszokott elemek ezúttal is visszatérnek, ám ami meglepőnek mondható, az a vaskos hímzés megjelenése, mely engem a már korábban látott Alexander McQueen by Sarah Burton kreációkra emlékeztetnek... A kollekcióban az arany a domináns, de a kollekció koronája egy rendkívüli piros csipke estélyi volt. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.



Marc Jacobs
Tény, ami tény, Jacobs nem akarta hogy unatkozzon a közönsége a bemutatón. Így aztán mindent ráaggatott modelljeire, ami csak méretesnek mondható. Óriási kalapok, kámzsák, kabátok, szoknyák. Amennyiben show szempontjából nézzük a dolgokat, bizonyára kellően szórakoztató volt, de ami a ruhákat illeti... Nos, nem ezért szeretjük Jacobsot! A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr127298309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása