Itt az ősz! - Milánó 1.rész
New York után tovább is repültünk Milánóba, a divat egy következő fővárosába!

Alberta Ferretti
'Elég kemény világot élünk, ahol egy nőnek keménynek kell lennie, hiszen nagyon fontos szerepet játszik a társadalomban' – nyilatkozta a tervezőnő a bemutató után. Őszintén megvallva, az említett erő az összes darabon fellelhető! Egyszerűen szemet gyönyörködtetőek a maszkulin kabátok, amelyek ereje a romantikus szabásban rejlik. Megemlíteném a rengeteg bőr illetve selyem anyagok és azok kombinálását, valamit a csodás estélyik hadát. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.

 
 
Blumarine
A márka őszi kollekciója igencsak eklektikusra sikerült: neon bundák, fémes színek, állatminták, gyöngyház flitterek. Hófehér és metál színek váltották egymást, majd megjelentek az állatminták... A neon színek és csillogó anyagok igazán feldobták a kollekciót, ellenben nekem már túl sok(k) volt! A teljes kollekció itt tekinthető meg.
 
 
 
 
Bottega Veneta
Sötét tónusok és komor vonalvezetés jellemezte a márka showját. A kollekció szinte csak fekete darabokból áll, ellenben a bemutató közepette pár világosabb összeállítás is feltűnt a kifutón. E világos darabok sem voltak unalmasak, hiszen csillogó strasszok és tollak díszítették a darabok többségét. Összegezve a látottakat, a kollekció mégis a dark vonalat erősítette! A teljes kollekció itt tekinthető meg.
 
 
 

Dolce&Gabbana
A márka őszi kollekciójában a fekete és arany kombinációján volt a hangsúly, a már említett arany hímzések ezúttal kabátokon, szoknyákon és ruhákon egyaránt megjelentek. Ugyanakkor lágyabb és kifinomultabb mintákat és hímzéseket is kínálnak a tervezők. A hatalmas és színes virágminták szinte életre keltik az anyagot a testen, valaminz a sok áttetsző anyag redőzése sejtelmessé teszi az összeállításokat. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Dsquared2
A tervezőpáros ezúttal hanyagolta a rossz kislányokat, és inkább egy csupa szín, sallangtól mentes kollekciót mutatott be. A '60-as éveket és elit iskolás lányokat megidéző kollekció lábszárközépig érő nadrágokat és szűk ceruzaszoknyákat vonultatott fel - laza, de sikkes módon. Ha a férfi kollekció bemutatója egy züllött fiúiskola volt, akkor a női vonal bemutatója pedig egy elit lányiskola, valahol messze a szülőktől. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Emilio Pucci
A márka többek közt az ikonikus kis feketét varázsolta újjá. A játék fantasztikus volt, hisz változott modellről modellre. Hol kislányosan bájos, hol a végletekig erotikus az éles slicceléseknek és áttetsző betéteknek köszönhetően. A sliccelések az egész kollekción végigvonultak, csak éppen a megformálás változott: lábszárközépig érő, magas derekú nadrágok, földig érő ruhák. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Etro
A Veronia Etro által tervezett kollekció minden egyes darabja csupa csupa minta. A kifutón idézték a hippik korát, de a szűk nadrágok kiragadtak ebből az álomból, és a modern korig repített. A hosszú, szűk ruhák felváltva érkeztek a gyönyörű, végtelenségig elegáns kabátokkal, fantasztikus. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Emporio Armani
A bemutatón a modellek együtt, olykor kéz a kézben vonultak végig a kifutón. Mindegy, hogy csak egy felsőrésszel vagy egy koktélruhával, de elengedhetetlen volt a térd felett végződő nadrág viselete. A kollekció egészére jellemző a játékosság, mindezt a fodrokkal és különböző rátétekkel elérve, valamint a nőiesség hangsúlyozása valamely apró, ám igen hangsúlyos kiegészítővel. A teljes kollekció nem nyerte el a tetszésem, bár egy ideje már kiábrándultam Armani munkáiból, tehát nem ért csalódás. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Giorgio Armani
A kollekció első részében szürke árnyalatokban 'pompázó' répanadrágokat láthattunlk, megtartva a maszkulin jelleget. A show hátralevő részében, és ez a rész volt a hangsúlyosabb, a bermuda short volt az elengedhetetlen kellék, függetlenül attól, hogy esetleg szoknya van felette. Kárpótlásul csodaszép narancs és rózsaszín árnyalatokat kaptunk, melyek emlékeztetnek minket a napfelkelték varázsára. A kollekció végére pedig elérkeztünk a csillogó éjszakákba, természetesen az estélyik jóvoltából. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.


 
Fendi
Egy egészen más Fendi-t láthattunk, mint amihez már hozzászoktunk. Gondolok itt a szemet vonzó derekakra és a hangsúlyos vállakra. Mindezt az anyagok bátor kombinálásával és egy enyhe futurisztikus vonallal, na meg sok szőrmével érte el Silvia Venturini Fendi és Karl Lagerfeld. A rakott szoknyák illetve mindezt megfordítva: a szoknyákon található berakások, az éles és széles vállak, a bőr használata, mind-mind egy igazi feminista kollekció kellékei. A teljes kollekciót itt tekintheted meg.

 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr987298281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása