Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 - 4. nap
Eddigi mérleg: 9 és plussz a mai 3 kollekció - a divathér félidejében!

Viktor&Rolf
A tervezőpáros talán eddigi legromatikusabb kollekcióját láthattuk. A könnyed lágyságot mindössze a pár metál csillogású anyag és kiegészítő törte meg - de szerintüem pont ezért volt fantasztikus a párizsi bemutató. A modellek tündérként vonultak a pasztell árnyalatú ruhákban, de egy sötétebb kiegészítő, vagy egy csillogó fodor mindig tudatta velünk, hogy ez Viktor&Rolf, és semmi sem az, aminek látszik. A rafinált szabásoknak köszönhetően a 'tündérekről' hamar kiderült, hogy igazi hús-vér nők, akik (szó szerint) diktálják a legújabb divatot. S így lett az egykori romantikából szex és dög. Szerintetek?
 
 
 
 
Vivienne Westwood
A punk nagymama újra sokkolta a párizsi közönséget - de Westwood-tól ezt is várjuk. A márka 2013-as tavaszi kollekciója egészen az 1800-as évek öltözködés kultúrájához nyúlt vissza, így több sonkaujjt és míderes felsőt is láthattunk a modelleken. Természetesen nem az eddig ismert formájukban, hanem a már jól ismert, Vivienne Westwood stílusában. A kollekció szerintem is hatalmas show, ellenben a darabok többsége nem az 'utcára' készült, sajna csak leendő trendeket vetít elénk.
 

Jean Paul Gaultier
Madonna, Grace Jones, Boy George, David Bowie, Michael Jackson és az ABBA is felvonult Jean Paul Gaultier bemutatóján, Párizsban. Na nem kell ezt komolyan venni, csak  újragondolta a 70-es és 80-as évek legnagyobb ikonjait a francia dizájner. Valahogy így születhetett meg a brand jövő tavaszi kollekciója... Éles válltömések, csúcsos melltartók, disco korszakot idéző metál anyagok, olykor semmit sem takaró necc ruhák és még sorolhatnám az említett korszakokra jellemző trendeket. Nekem nagyon bejön, hogy Gaultier nem áll be a minimalista trendet követők közé, hanem lázadva a múltat idézi, s nem is akár hogy. Szerintem az elmúlt pár szezonban most éledt újra egyszerre Madonna Erotica korszaka és az ABBA disco láza, nem beszélve a pop kaméleonjaként is emlegetett David Bowie különc stílusáról sem. Le a kalappal Gaultier előtt! Imádom!
 
 
 
 
Ha tetszett, kövess Facebookon is, ahol további érdekességeket osztok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr997298053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása