Toni&Guy Fashion Week Budapest SS14
Mivel imádom a magyar divatot, és szeretném magam is támogatni a hazai tervezőket, így fontosnak találtam, hogy egy kitérő erejéig újra a női divaté legyen a főszerep itt, a Couture4U-n.

Az elmúlt pár évben feltűnően megszaporodtak idehaza is a divatesemények - bár sajna a színvonal nem mindenhol éri el a már megszokott külföldi rendezvények hangulatát, de legalább elérte a szakma, hogy felfigyelnek a hazai tervezőkre, ami már önmagában sikernek könyvelhető el. A sok rendezvény közül az egyik legkiemelkedőbb eseménnyé a Toni&Guy Fashion Week Budapest nőtte ki magát, ahol nemzetközi mintára hazánk legsikeresebb tervezői mutathatják be legújabb kollekcióikat. A hétvégén újra a Dorottya palota adott otthont a 'pesti divathétnek', ahol a dizájnerek már a 2014-es tavaszi kollekcióikat mutatták be a szakmának, szerkesztőknek, buyereknek és természetesen a bloggereknek egyaránt. Tehát, amint már említettem ma az ismert magyar férfi ruhamárkák, mint például a Daniel Benus, Sandor Lakatos és a Zako formáció helyett újra a női divaté a főszerep - jelentem, csak egyetlen napra.



Kata Szegedi
A rangos eseményt Szegedi Kata 2014-es tavaszi kollekciója nyitotta, melyben a már jól ismert őszi nyomatokat gondolta újra a magyar tervezőnő, amit a védjegyének számító rafinált szabászati megoldásokkal tett még egyedi. A kollekció darabjai valahol a sportruházat és grunge stílus korszakából ismert darabok közt helyezkednek el, amit olykor-olykor a hideg-meleg színek diszharmóniája tör meg.



NUBU
A brand letisztult darabjaival most sem hazudtolta meg önmagát, hiszen a modern vonalvezetést remek föld színek törték meg. Mindig is kedveltem Adél, Anett és Judit ruháit, melyek közül még mindig az idei győztes GÚ-ás kapszulakollekció a kedvencem, sőt én a 2014-s tavaszi darabokban is látok némi BAO BAO-t, amit a printek és a metál anyagok tesznek frissé.



Je Suis Belle
Ugyan a magyar tervezők többnyire elég sötét kollekciókat álmodtak meg a 2014-es tavaszi szezonra, ellenben Dalma és Tibi, a Je Suis Belle tervezői mégis a pasztell árnyalatokra és a kellemes sárgára esküdtek. A márka kollekcióját az olasz nők eleganciája és a 60-as évek optimista világszemléletének hangulata inspirálta, ám a sziluettek és a vonalvezetés meghatározó alapgondolata mégis a törzsi viseletekhez köthető. A könnyed darabokat merész sliccelések és aszimmetrikus szabások törték meg, amit feltűnő ékszerek koronáztak meg.



Anda
Őszintén szólva eddig nem nagyon hallottam Anda Emília márkájáról, ellenben sikerült első látásra beleszeretnem a tervezőnő sajátos stílusába, és nektek? A magyar dizájner jövő tavaszi kollekcióját az angyalok romlatlanságának gondolata inspirálta, így a legmeghatározóbb szín a a fehér, melyet a fekete, a narancs és a kobaltkék bolondít meg. A könnyed légies darabokat a szabásvonalakkal való játék tette még egyedivé, amiért külön gratulálni szeretnék Anda Emíliának. 



Nanushka
Sándor Szandra már jól ismert fiatalos lendülete ismét a klasszikus eleganciával párosult, s e két ellentét közös gyermeke újra ámulatba ejtette a nem csak a hazai, hanem a nemzetközi szakma színe-javát is. A 2014-es tavaszi Nanushka-nő mindenképp urbánus, ellenben mégis van benne egy leheletnyi nagyvárosi dzsungel, hiszen újra visszatér a leopárd minta Szandra kollekciójába. Az örök fekete-fehér páros mellett a pasztell árnylatok és a lazac dominanciája koronázza meg a jövő tavaszi Nanushka kollekciót. 



USE unused
A Füzes-Godena-Tóth trió idén a 70-es évekhez nyúlt vissza inspirációért, amit napjaink trendszíneivel helyeztek át a XXI. századba. A maszkulin és a sportos darabok mellett most újra az igazán finom és lány darabok játszották a főszerepet, amit olykor-olykor egy oversize vonalvezetésű darab tört meg. Egyszerűen annyira kedvelem a magyar márkát, hogy nem is szeretném tovább húzni a szót, íme az USE jövő tavaszi kollekciója, íme:


Fotók forrása: Fashion Week Budapest, Holecz Endre

FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | LOOKBOOK


A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr447296679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása