Óvd a bőröd télen is!
Azt már korábban megtanultuk (ittitt és itt), hogy bőrünkre igenis oda kell figyelni, és erről a hidegben sem szabad megfeledkezni, sőt!

Ősszel, de főleg télen bőrünk különösen sok törődést igényel, mivel a szél, a hideg kiszárítja, kipirosodik, hámlani kezd és érdessé válik. Mivel a forró víz még inkább csökkenti a bőr hidratáltságát, ezért a szakértők télen a forró fürdőzések helyett a zuhanyozást ajánlják. Remélhetőleg már nektek is van kedvenc hidratáló krémetek, amik a bőr felszínén található nedvességet képesek magukba zárni, így ha nedves bőrre visszük fel, hatásuk fokozható. Nem beszélve arról sem, hogy a hidegben különösön figyeljetek oda, hogy fogyasszatok legalább napi 2 liter folyadékot, lehetőleg ásványvizet, ugyanis ez gondoskodni tud a bőr hidratáltságáról.



S miért is van szükségünk folyadékra? A bőr felső részét lipidek védik, amiket a fagyos, csípős szél egyszerűen lefúj, s ezért pótolni kell az elvesztett folyadékot. Ha unod a sok vizet, legalább hetente kétszer kerüljön hal is a tányérodra, hiszen az Omega-3 zsírsavak is segítenek felvenni a harcot a hideggel és a folyadékveszteséggel.

Amennyiben bőröd extra-száraz válassz hatóanyagban gazdagabb szérumokat, amik a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki jótékony hatásukat. A boltokban keressetek hialurinsavat tartalmazó kozmetikai termékeket, ugyanis a saját tömegénél ezerszer több vizet képes megkötni. Egy másik csodaszer a glicerin, ami a nedvességet a bőrbe zárja, és nem engedi távozni. Előfordulhat, hogy a nehezebben szívódik be a bőrödbe a glicerinnel dúsított krémet, ellenben remekül hidratálják a bőröd cserébe.



A mindennapi bőrápoláson túl, ha síelni mennétek a haverokkal, ne feledkezzetek meg a fényvédő arckrémekről sem, hiszen síelés közben leéghet az orrotok, mivel a sugarak 80%-a is visszaverődhet a hóról. Végezetül az elkövetkezendő pár hétben mindenképp legyen a táskátokban egy ajakbalzsam, mivel a csípős szél hamar kiszáríthatja és kirepedezhet a szánk is - az én favoritom a Labello Active Care For Men ajakápoló, ami mattosítót is tartalmaz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr797296591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása