Arcradír? Miért is ne!
Régebben már párszor említettem az arcradírozás fontosságát, legutóbb például itt, ellenben ezidáig nem részleteztem a bőr e fajta tisztítási módját. 

Az arcradírozás lényege, hogy az apró körkörös dörzsölésnek köszönhetően felgyorsítjuk a sejtmegújulás természetes folyamatát, vagyis szó szerint leradírozzuk az elhalt hámsejteket. A bőr legfelső rétegéről természetes úton is lepotyog a hámréteg, ellenben arcradírozással felgyorsítható ez a folyamat, így felgyorsul a sejtosztódás. A végeredmény sokkal puhább és üdébb, nem mellesleg fiatalosabb arcbőr.



Az univerzális kozmetikai termékek mellett még hatékonyabbak lehetünk, ha az arcbőrünknek megfelelő arcradírt választunk. Amennyiben problémás netán pattanásos az arcbőröd válassz mitesszereltávolító terméket, míg normál bőrre a könnyedebb változatok ajánlatosak. A kozmetikumokban található apró szemcsék nem csupán az elhalt hámsejtet távolítják el, hanem tisztítják a pórusokat, és hatékonyabban távolítják el a szennyeződéseket is, mint egy hétköznapi tonik.  Amellett, hogy tisztítja a pórusaink, rendszeres arcradírozással elkerülhetjük a szőrszálak benövését, ami valljuk nem túl kellemes, és nem is esztétikus látvány, nemde?



Az arcradírozást mindig zuhanyzás utánra időzítsd, hiszen a forró zuhany kellően felpuhítja az arcbőröd. Gyengéd, de mégis határozott körkörös mozdulatokkal masszírozd a terméket az arcbőrödbe, majd bő vízzel öblítsd le; miután megszárad a bőröd, hidratált arcbőrödnek megfelelő krémmel, és kész is vagy. Meg kell említenem, hogy nem szabad túlzásokba esni, hiszen felesleges ész nélkül naponta 'arcradírozni', hiszen ilyen gyorsan a sejtek sem osztódnak, nem beszélve arról sem, hogy a túl gyakori dörzsölés károsítja a bőr természetes védőrendszerét is. Heti egy, legfeljebb két alkalom javallott, ennél többször felesleges, és nem is túl ésszerű az arcradír használata. 

Forrás: men.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr477296465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása