A nagy tavaszi trend előrejelzés férfiaknak 1. rész

ermenegildo-zegna-ss21-backstage-02.jpgAhogy egyre távolabbinak érezhető a tél, és egyre inkább bízunk abban, hogy a bezártságnak is vége lesz, itt az ideje szemügyre venni a 2021-es tavaszi szezon trendjeit! 

Még mielőtt belevetnénk magunkát a trendekbe, arról muszáj pár szót ejteni, hogy idén szinte minden divatos, kivéve egy darabot, ami hivatalosan is kiment a divatból 2021-re, de erről picit később. Talán sosem volt annyi trend egyszerre divatos, mint napjainkban, sőt voltak kollekciók melyekben egyszerre több mondhatni ellentétes trend is feltűnt. Ilyen volt a Versace gyűjteménye például, ahol a pasztell színek mellett jól megfértek a vibráló neon színek is. Ahogy az Emenegildo Zegna kollekciójában is egymást váltották a formális és a már-már sportruhára hajazó összeállítások. Na de mi az az egyetlen darab, ami 2021 tavaszára kiment a divatból? Ez a darab nem más, mint a skinny nadrág, Már az elmúlt szezonokban is egyre ritkábban tűnt fel a kollekciókban, de az aktuális tavaszi kollekciókból teljesen eltűnt. És nemcsak a férfi kollekciókból, hanem a női gyűjteményekből is! Na de vágjunk is bele a trendekbe! 

 

NEW UTILITY

Gondoltátok volna, hogy egyszer divatba jönnek a munkaruhára hajazó darabok? Nyilván nem kell megijedni vagy az első munkaruházati boltba szaladni, hiszen azért a dizájnerek eleget változtattak a már ismert ruhadarabokon ahhoz, hogy azok a hétköznapokon is divatosak legyenek. Idén reneszánszukat élik a sokzsebes mellények és a bővebb szabású nadrágok, amelyeket szintén óriás zsebekkel láttak el a tervezők. 

1_27.jpg

 

PASTEL

Ugyan a pasztell rózsaszín már évek óta ott van a vezető színtrendek élmezőnyében, ugyanakkor idén a klasszikus fagyi színek is csatlakoztak az élhez. A vezető divatházak kollekcióiban hemzsegnek a szebbnél szebb lilák, menták és a pasztell kékek árnyalatai. 

2_29.jpg

 

WIDE LEGS

Ahogy azt már feljebb is olvashattátok, a dizájnerek teljesen száműzték a skinny fazonú nadrágokat a tavaszi kollekciókból, helyettük a wide, azaz a bő szabású nadrágszárak hódítottak. Már jó ideje megfigyelhető, hogy egyre csak nyomul a kétezres években már egyszer reneszánszát élő bőszárú nadrágok trendje, de talán idén a legerősebb a tendencia, ami még biztosan jó pár évig a köztudatban marad, hiszen a fast fashion még csak most kezdi újra felfedezni e szabást. Nem mellesleg ez is könnyen és akár jól is tud működi a munkaruhára hajazó darabokkal. 

3_28.jpg

 

SUITS

Folyatva a lezser vonalon, valahogy a korábbi évek klasszikus testre szabott öltönyei is egyre ritkábban tűnnek fel a kifutókon, helyettük szintén a könnyed lezser szabású darabok kerültek előtérbe. Eltűntek a szűkítések és a válltömések is, és igy sokkal kényelmesebb darabokat kreáltak a vezető divatházak!

4_28.jpg

 

Folytatás hamarosan!

FACEBOOK | INSTAGRAM   

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr1616455780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása