CoutureSTYLE: Vass Lacko
Immár harmadik alkalommal jelentkezik a Coutre4U legújabb rovata, a CoutureSTYLE, ahol továbbra is hazánk legstílusosabb férfijait szeretném bemutatni.

A mai nap egyik kedves ismerősömet szeretném nektek is bemutatni, aki remek stílusával biztosan ismerős lesz többeteknek is. Vass Lacko azok közé a jól öltözött férfiak közé tartozik, akik nem munkájukból kifolyólag kedvelik, és követik a divatot, hanem egyszerűen csak van érzékük ahhoz, hogy egy hétköznapi szettet is feltűnővé varázsoljanak... s mi Lacko titk, az azonnal kiderül!   



Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
Úgy gondolom, hogy alapvetően le vagyunk maradva ezen a téren. Itthon nincs akkora kultúrája, mint sok másik országban, de szerencsére látom a pozitív irányba történő változást. Az a probléma, hogy nem mernek öltözködni a férfiak és/vagy nem is érdekli őket, hogy miben mennek ki az utcára. Én mindig a skandináv országokkal példálózom, tőlük sokat tanulhatnánk. Nem viszik túlzásba azt az öltözködést, fel tudnék sorolni tíz ruhadarabot, amit különbözőképpen variálva meg is oldják a napi outfiteket és mégis remekül néznek ki az utca átlagemberei.

Honnan merítsz ötleteket?
2014-ben, ahol az internet és a szociális média olyannyira része a mindennapi életünknek, hogy szinte már függünk tőle, szerintem nem nehéz inspirálódni. Különböző divattal foglalkozó oldalakat követek évek óta, de a Tumblr vagy az Instagram is olyan felületek, ahol sok olyan képet látok, ami inspirál. Nyilván követem az aktuális bemutatókat, terndeket, de csak akkor hordok valamit, ha jól is érzem magam benne.



Ki a példaképed a divat világában?
Igazából nincs példaképem, de vannak olyan emberek, akik előtt emelem a kalapom, ha stílusról beszélünk. Nagyon szeretem Willy Cartier modell bohém megjelenését, ugyanakkor irigylem Justin O’Shea, a mytheresa.com weboldal buyerének ízlését is. Sok embert fel tudnék sorolni egyébként, nagy kedvenceim a modellek street style fotói még.

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért?
Magyarországi viszonylatban több kedvencem is van, viszonylag sok tervezővel van jó kapcsolatom. Közel áll hozzám a USE unused világa és a NUBU tökéletes egyszerűsége. A teljesség igénye nélkül, szeretem még a Nanushka vagy a Szegedi Kata brandeket is. Nemzetközi márkák közül a Givenchy az egyik abszolút favoritom. Alexander Wang kreációiban a hét minden napján fel tudnék öltözni, de Rick Owens sötét világát is kedvelem.



Mely üzletekben vásárolsz szívesen?
Magyarországon általában a Zara vagy a H&M azok a helyek, ahol beszerzem az alapdarabokat. Szeretek turkálókba járni, mivel mindig egyedi darabokat fogok ki, amik nem jönnek velem szemben az utcán. Érdekes, hogy például Dániában, ahol a közelmúltban töltöttem el két hetet, a turik nagyon menőnek számítanak most, míg itthon még mindig sokan húzzák a szájukat, ha meghallják, hogy hol vásároltam az aktuális kedvenc ruhadarabom. Szoktam rendelni az asos.com és a Topman webshopokból is, de szeretem a COS letisztult világát is, így ha külföldön járok, oda mindig benézek. Mindig próbálom keresni, a kisebb, különleges ruhákat kínáló üzleteket utazásaim során.



Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Ez egy nehéz kérdés. Szerintem az Instagram fiókom remekül tükrözi a stílusom. Alapvetően nem sűrűn hordok színes ruhadarabokat. A fekete, fehér és szürke színek dominálnak a gardróbomban. Ezek mellett kék, khaki vagy más fölszíneket hordok néha kiegészítve egy színes darabbal, mondjuk piros tornacipővel, színes futócipővel vagy skót mintás sállal.

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
Úgy gondolom, hogy a kevesebb több. Sok magyar divatblogger vagy lelkes divatrajongó ott rontja el, hogy túlzásokba esnek és túlgondolják a napi szetteket. Mindig azt válaszolom erre a kérdésre, hogy egy fekete rövidszárú converse, vagy egy futócipő, kék vagy fekete slim fit farmer, egyszerű fehér póló, egy jól szabott farmer- vagy bőrdzseki, valamint egy egyedi napszemüveg az a kombináció, amivel nehéz mellényúlni.




Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr387296315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása