CoutureSTYLE: Csalár Bence

Legújabb CoutureSTYLE interjúmból az is kiderül, hogy mit gondol Csalár Bence a magyar férfiak öltözködési szokásairól, valamint hogy még koránt sincs vége a polgárpukkasztásnak - lesz még itt  látnivaló bőven!

Szinte a semmiből bukkant elő évekkel ezelőtt Csalár Bence, s vált mára az egyik legmegosztóbb stílusú hazai bloggerré. Nincs olyan divatrajongó itthon, aki ne ismerné Bence nevét, és ne lenne véleménye a fiatal divat szakemberről - legyen az csak egy elismerő bólintás, vagy netán egy rosszalló kritika. Kétség sem fér hozzá, hogy Bence erős egyénisége, és mint kiderült, saját stílusának keresése tette őt hazánk legsokoldalúbb és legkreatívabb divat bloggerévé.

 

septum.png

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Bevallom, hogy ez az a kérdés, ami egy picit a lerágott csont kategóriájába sorolható. Ugyanakkor egy este is kevés lenne ahhoz, hogy minden oldalról alaposan kifejtsem a véleményemet róla, hiszen több befolyásoló tényező egyszerre van hatással a magyar férfiak öltözködési kultúrájára.

Alapvetően pozitív a tapasztalatom a témával kapcsolatban, ugyanakkor nyilván vannak esetek, amikor valóban azt érzem, hogy ilyen téren menthetetlen ez az ország. A divat demokratizálódása és a korábbi öltözködési szabályok fellazulása, esetenkénti teljes felülírása után lényegében a férfiak számára is végtelenek azok a bizonyos lehetőségek, amiből összeállíthatják ruhatárukat. Ennek ellenére a probléma általában ennek a hatalmas kínálatnak a szűklátókörű és egysíkú kihasználása. Egy nagyon trendkövető nemzet vagyunk, talán túlságosan is. Ezalatt azt értem, ha egyszer valaki megnöveszti a haját és felköti, majd felkap mellé egy Nike Roshe Run-t, akkor pár hét múlva a fiúk/férfiak 90 %-a ugyanúgy fog kinézni. Természetesen mindez egy általános jelenség itthon, ám azt hiszem annál kiábrándítóbb.

 

Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?

Példaképem nincs, viszont sok olyan ember aki inspirál vagy éppen felnézek rá a szakmában elért sikerei miatt. Különösen nagy kedvencem Garance Doré. Egyszerre könnyed, sikkes, izgalmas és ami talán a legfontosabb: hiteles.

 

_mg_5772net.jpg

Fotó:  Martin Wanda / London Fashion Week

 

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?

Szerintem sokan tudják, hogy meglehetősen nagy rajongója vagyok a NUBU-nak. Rengeteg ruhám és kiegészítőm tőlük származik, további itthoni nagy kedvenceim Kata Szegedi, Dora Abodi és Benus Dani. A kiegészítőket tekintve egyértelmű, hogy Hajdú Anett és a Mrs. Herskin csapat nálam az elsők, ékszerek: Menyhárt Richárd és Kármán Orsolya. Ha a cipőkre gondolunk, (sajnos nem éppen én vagyok a célközönsége) Tóth-Kern Enikő neve az Őt ismerők számára csodálatosan drámai cipőket idéz meg. Nagyon örülök, hogy elmondhatom, a ruhatáram jelentős része hazai designer kreációkból áll. Különösen nagy figyelmet fordítok arra, hogy ezzel is (és természetesen az írással) támogassam őket ezen a cseppet sem akadálymentes úton, melyet a magyar piac “kínál” nekik.

Nemzetközi terepen sokkal jobban megmozgatnak a friss márkák. Nem is olyan régen fedeztem fel Londonban a Musée Noir-t, aminek a világa nagyon közel áll a jelenlegi stílusomhoz. A nagyobbak közül leginkább a Kokon To Zai-t és a Givenchy-t említeném. Kiegészítők terén nálam egyértelmű a FURLA bármely produktumának jelenléte.

 

_mg_6336net.jpg

Fotó:  Martin Wanda

 

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Hűha, nagyon változó. Az életemben, a munkámban és az öltözködésemben is megfigyelhetők bizonyos korszakok, amelyek kétségtelenül egyfajta érlelődő, “végső” énemet kívánják életre hívni. Rengeteg - itthoni értelemben véve - őrült és extrém mintát hordtam pár évvel ezelőtt, de volt egy fehér-korszakom is, jelenleg pedig egy kicsit a feketében vagyok, amikor éppen nem szürke, zöld, kék vagy éppen lila a hajam, hanem egyfajta extrém minimalizmust próbálok elérni. Ez azt jelenti, hogy sokkal inkább az anyagok textúrájával és az izgalmas, sokszor szigorú és geometrikus szabásvonalakkal játszom. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne tartogatnék meglepetéseket a jövőre nézve. Lesz itt bőven látnivaló!

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Az enyémből egy szűk fekete farmer. Szerintem kár lenne nagy általánosságban beszélni erről a témáról, hiszen megannyi oldala van ennek a világnak, illetve számtalan öltözködési stílussal találkozhatunk a férfiak esetében nemzetközi terepen. Ha mindenféleképpen kell mondanom valamit, akkor egy jól szabott öltönyt és egy pár csinos brogues-t választanék.

 

img_5252.JPG

Fotó: Jámbor Zsófia

 

 

Ti kivel olvasnátok a következő CoutureSTYLE interjút? 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr817386940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása