ÚTON - ilyen volt KATTI ZOÓB nagyszabású divatbemutatója

9721776gyl0821zoobkata10.jpgAugusztus végén egy káprázatos eseményen, a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night-on mutatta be az ismert magyar tervező legújabb kollekcióját! 

Ahogy a világ változik, egy fenntarthatóbb jövő irányába, úgy a KATTI ZOÓB divatház is úton van egy új helyszínre - ezek a gondolatok indították el a tervezőt a kollekció megalkotásakor. A 100 darabból álló, több mint 25 év történetét összefoglaló, kifinomult öltözéksort, melyet 100 modell mutatott Balatonfüred utcáin. A füredi hagyománnyá nőtt ikonikus divatesemény, a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night talán eddigi legemlékezetesebb, legnagyobb szabású kiadása volt ez a különleges este. Az utazás fogalma több szinten is jelen van a KATTI ZOÓB történetében. A tervező munkáit Párizstól Sanghajig, számtalan országban bemutatták már. Az új kollekció a régiből az újba, a múltból a jelenbe érkezés szimbolikája mentén kelt életre, de a főszerepbe mégis a sokszínű kaland került, amelyet a különféle állomások között megtapasztalunk. 

 

Fotók: Bezseny Zsolt

A KATTI ZOÓB márka Szent István körúti szalonból való költözésekor előkerültek a múlt különböző korszakainak darabjai. Ezek a ruhák nemcsak a márka történetéről, de – a kollekciók közötti folytonosságon keresztül – az időtlenségről és a fenntarthatóságról is meséltek, melyet a KATTI ZOÓB évtizedek óta képvisel, hosszú távra szóló ruhadarabjaival. A Timeless Selection nevet viselő kollekció elemei, melyek eleganciájukkal, stílusukkal, kidolgozásukkal a múltból is képesek voltak a jövő felé mutatni, a költözés okán összecsomagolásra kerültek. Zoób Kati ezekből a kincsekből is válogatott új kollekciójába.  A Füreden bemutatott öltözéksorba a bangkoki divathéten is nagy sikert aratott Acanthus Hungaricus kollekció darabjaiból is bekerült néhány, sőt, a márka ikonikus, finomművű mintája, amely korábban felvarrott, organza anyagú motívumként jelent meg, most új életre kelt: nyomtatott mintaként saját anyagot kapott. Az utazás szimbolikája már ezeken az apró elemeken keresztül is beleszövődik a márkatörténetbe: a KATTI ZOÓB márka elköltözött, Bangkokba látogatott, majd átmeneti helyszínről érkezik új állomására. Mindeközben a márka mozgásban, úton van – az új élmények hozzáépülnek a korábbiakhoz, pont úgy, ahogy a praktikus szemlélet mentén, különleges érzékkel és finomsággal megalkotott ruhakollekciók darabjai kapcsolódnak egymáshoz, szezonról szezonra. 

 

Fotók: Szaniszló Róbert 

Kék, zöld, rózsaszín, sárga, türkiz – a kollekció színei az új élmények, a kaland sokszínűségét keltik életre. Pizsamák, útiruhák, fekete estélyik – minden elem együtt van egy álomutazáshoz. A modellek – a korábbi hagyománynak megfelelően – a Blaha utcából indultak. A szervezők – az utca adottságait kihasználva – délutáni természetes fénybe álmodták meg a klasszikus divatbemutatót, mely a Városi Múzeumtól a Gyógy térig húzódó szőnyegezett kifutón zajlott. A második helyszín a Vaszary-villa elbűvölő kertje volt. A 100 modell couture show- hangulatot létrehozva vonult át a villa rózsakertjén, a virágok pompájától övezve. A show ezután – kortárs összművészeti pillanatokat teremtve – összefonódott egy másik kulturális eseménnyel, az Artportal Partitúra a Gyűjtő klubja megnyitójával. A 100 modell éteri könnyedséggel suhant át a Zákonyi Ferenc utcai épület tágas, harmonikus terein, a nyitóest látványos performanszaként. A falak kívülről fénybe öltöztek, a csodálatos akusztikájú térből élő zongorakoncert hangjai csendültek fel, Darvas Ferenc előadásában, melyet – a kihangosításnak köszönhetően – a térre látogatók is élvezhettek.

Fotók: Szántó Áron

 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr1516681386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása