CoutureSTYLE 2.0: Maróy Krisztina

Újabb fejezethez érkezett a CoutureSTYLE, ezentúl nemcsak stílusos férfiak vallanak öltözködési szokásaikról, hanem ismert hazai nőket is faggatok, hogy ők hogyan látják a hazai férfiakat. 

 

Lassan egy éve indult útjának a CoutureSTYLE rovat ahol stílusos közéleti szereplők, és jól öltözött hétköznapi férfiaktól olvashattunk alapdarabokról és arról, hogyan látják ők a magyar valóságot. Ellenben nem lenne teljes a kép, ha a hölgyek véleményét is ki nem kérdeznem e témában, így született meg a rovat újratöltött változata, mely ami a nagy elődhöz hasonlóan rendszeres rovata lesz a Kasz.Couture-nak. Az új rovat első interjúalanya a hazai GLAMOUR vezetője volt, aki elsőként vállalkozott, hogy e felületen is hangot adjon, hogy Ő hogyan is látja a magyar és a nemzetközi férfiak öltözködési szokásait. Maróy Krisztinát céltudatos és decens főszerkesztő-asszonyként ismertem meg. Krisztina egy olyan precíz nő, aki pontosan tudja, hogy mikor mit akar, és azt el is éri, ellenben sosem gondoltam volna, hogy férfiként épp egy fekete öltönyben járna nap mint nap. 

 

maroy_krisztina.jpg

 

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?
Őszintén: nem nagyon figyelem a férfiakat, mert inkább a női divatban rejlő lehetőségek érdekelnek. Sosem foglalkoztam férfi divattal, csak érintőlegesen. Roppantul tetszik nekem az a divatgeg, amikor ugyanazt az egyetlen ruhát veszik fel nap mint nap az emberek mondjuk egy héten vagy egy éven keresztül. Többen csináltak már ilyet kísérletet, egyszer szívesen megcsinálnám én is. Még mielőtt a "decision fatigue" kifejezés felbukkant volna, én akkor is azt mondtam mindig, hogy ha férfi lennék, minden nap ugyanabban a fekete öltönyben lennék, fehér inggel, fekete nyakkendővel. David Bowie egyik outfitje a példa arra, milyen szabású is lenne az a bizonyos öltöny. De ha megnézzük Steve Jobs vagy Mark Zuckerberg öltözködését, akkor is azt látjuk, hogy a sikeres emberek ugyanazt viselik minden nap, nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Egy feladat van: igényes alapanyagokból bevásárolni és összeállítani a "nem kell gondolkodni reggel" szetteket, amik tökéletesek, persze sokkal stílusosabbakat, mint mondjuk Jobsé vagy Zuckerbergé.    

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?
Öltöny, ingek, övek, klasszikus cipők, famer. Sokkal egyszerűbb férfiként jó befektetéseket végrehajtani. Nőként mindig elcsábulunk és olyan dolgokat is veszünk, amik csak rövid ideig boldogítanak bennünket.

 

maroy_krisztina_oltony.jpg

 

 

Mi lehet az a plusz, ami a külföldi férfiakat stílusossá teszi, és itthon hiányzik a pasikból?
Fegyelmezettség és következetesség. De biztos, hogy ez a férfiak hibája? Szerintem mi, nők és férfiak együtt tanulunk és fejlődünk. Nagyon sok nőnek igen nagy befolyása van arra, mit visel a barátja, férje, így ha férfidivatról beszélünk, szerintem a nőket is meg kellene célozni. A kevesebb több, a minőség mindenek előtt közhelyeket tudom csak elpuffogtatni. A közhelyek egyébként mindig nagy igazságokat sejtetnek.

Szerinted miben és milyen irányban változott a férfiak öltözködése az elmúlt években? Minek tudhatjuk ezt be?
Megjelent a márkahűség, ami azelőtt ismeretlen volt. A férfiak, ha találnak egy márkát, amivel elégedettek, nagyon ragaszkodnak hozzá. Ebben a tekintetben sokkal hűségesebbek mint a nők. Nem akarnak ezzel a dologgal, az öltözködéssel túl sokat foglalkozni, így ugyanott szeretnek vásárolni, ahol jó élményeik voltak.

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Honnan merítsz ötleteket?
Jelenlegi életszakaszomban az alapdarabokat keresem és csak ilyen darabokat vásárolok. Legszívesebben mindig feketében járnék és emiatt nem is tördelem a kezeimet. Ez a szín fejezi ki legjobban a stílusomat, keretez, slankít, hátteret ad és hagyja érvényesülni a fehér bőrömet és a sötét hajamat, amit szeretek és békén hagy, figyelhetem a divatot a maga sokszínűségében. Persze a feketén belül az izgalmas textúrákat, szabásvonalakat, igényességet keresem és hajlandó vagyok sokat fizetni valamiért, ha az hosszú távon boldoggá tesz és megoldja a "mit vegyek fel?" kérdést. Nincs sok időm pihenni sem és rengeteg dolog jár egyszerre az agyamban, így a ruhatáramban a rendet, egyszerűséget keresem. Ha egyszer több időm lesz, rengeteg kreativitás jelenik meg majd a ruhatáramban, amit most mind a GLAMOUR-ban valósítok meg.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr37426136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása