CoutureSTYLE 2.0: Sofiya Urbán

Ritka az olyan alkalom, amikor sikerül egy olyan erős látásmódú interjú alanyra találni, mint Sofiya, akinek fiatal kora ellenére is, több éves szakmai háttere van, fantasztikus!

Nola.artifact, CoutureCat és Phaedra - mind a három blog Sofiya Urbán sajátos világát mutatta be, majd a Fashionfave online divatmagazin felületén is feltűnt a már jól ismert egyedi stílus. A NERO Homme magazint egy egész merész lapként tartják számon itthon, hiszen fő profilja a férfi divat és a kortárs erotikus művészet. Sofiya 2012-ben még a stylist asszisztenseként és fotográfusként működött közre, de 2014-től editor in chief deputy pozícióban dolgozik a NERO Homme-nál. A megannyi munka mellett 2015-ben fotográfusként diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Sofiya, ahol jelenleg média design szakos hallgató. Emellett ismert arc a hazai divatéletben, akivel gyakranta összefuthat az ember. 

10264869_10201650169086999_5318945652351595801_n.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Régebben száz tollat koptattam volna el erről a témáról, hogy a szokás az átlagnál kimerül abban, hogy a tiszta ruhák közül ami a keze ügyébe akad. Mára beérem azzal az egy szóval, hogy nincs. Nincs ‘szokás’. Megszokás.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Az alsónadrág, amelyben jól érzi magát. Szerintem ez ugyan úgy működik, mint a nőknél a tökéletes fehérnemű. Egy jó alapra építeni minden esetben pozitívan hat a pszichére. Ez a darab van a bőrünkhöz, és különösen az intim részletekhez legközelebb, s ha ez egyszerre komfortos és a tükörben büszkén konstatálhatjuk magunkat benne, onnantól indulhat az egyéni varázslat. Nyilván a nadrág fazonja lesz a következő lépés, amelyből a tökéleteset csak egyszer kell megtalálni, majd a felsőtest előnyére megtalálni az igazit. A kiegészítők igazán kommunikatívak, így ha alanyunk valójában önkifejezéséről van szó, a legjobb, ha arra helyezi a hangsúlyt

 

Mi lehet az a plusz, ami a külföldi férfiakat stílusossá teszi, és itthon hiányzik a pasikból?

Többet tudnak foglalkozni önmagukkal.

tumblr_ntp3xqsqp11ur7pi6o1_1280.jpg

Fotó: Sofiya Urban
NERO Homme III. preview

 

Szerinted miben és milyen irányban változott a férfiak öltözködése az elmúlt években? Minek tudhatjuk ezt be?

Nem látok különösebb változást. A fast fashion brandek hódítanak, így azt látom, hogy férfiaink a meglévő darabjaikkal kombinálnak újakat, így keltve azt a bizonyos trendi hatást.

 

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Honnan merítsz ötleteket?

Jelenleg a japánoktól vagyok lenyűgözve. A vibráló vitalitásuk és kreativitásuk páratlan a bolygón, mégis azt hiszem, hogy leginkább önmagam vagyok. Figyelem az újabb és újabb kollekciókat, és örömmel konstatálom, hogy még mindig tudok rajongani, amely a világ ezen üteme mellett igazán csodálatos. De minden bankkártya használat előtt felteszem a kérdést, hogy ez a Sofiya? és általában ez be is válik.

 

Milyen lenne a gardróbod, ha férfi lennél?

Hasonlóan állnék hozzá, mint ahogyan nőként. Fekete, fekete, fekete, egy elegáns csavarral.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr358138094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása