CoutureSTYLE: Hlatky Schlichter Hubert

A blog első interjúsorozata olyan stílusos közéleti szereplőket céloz meg, akik híresek igényes megjelenésükről, ahogy Hlatky Schlichter Hubert is, a M15 cégcsoport vezetője.

Hubert és munkássága eddig leginkább a budapesti gasztronómiával vált eggyé, hiszen a nevéhez fűződik a a főváros egyik közkedvelt találkozóhelye, ami minden napszakban más hangulattal fogadja a vendégeket, a Kiosk, és a könnyed nyáresték színhelye, a Terasz. Az életvidám, pozitív gondolkodású fiatalember nagy álma vált valóra, mikor megnyitotta a Babel Delicate  fine dining éttermet, hiszen Hubert már fiatal korában tudta, hogy valami olyat szeretne csinálni, amit más még nem, valami olyat, amit hátrahagyhat maga után, és a Babel Delicate egy ilyen étteremA vendégeik nemcsak az ételek miatt térnek be újra és újra, hanem az élmény miatt, ami elfeledett emlékeket idéz és nem várt érzelmeket gyújt bennük. Legújabb projektje a tíz nap alatt kialakításra kerülő Tütü, ahol 'a balett világát idéző közegben a sejtelmes, boudoir hangulatú bár tökéletes helyszíne lehet a munka utáni kikapcsolódásnak, míg a modern club a mágikus, fülledt éjszakák végtelen terébe repíti a vendégeket' - nyilatkozta Hubert.  A Tütü a főváros új, formabontó, nyitott szellemiségű klubja, amely izgalmas közeget teremt mindazok számára, akik életében a nyitottság, az elfogadás a sokszínűség és az igényes szórakozás kulcsfontosságú szerepet tölt be. Mindezek mellett nem elhanyagolhatóak a vállalkozó jótékonysági akciói sem, hiszen az elmúlt években több száz rászorulón, hátrányos helyzetű, rossz körülmények között élő emberen és gyereken segített a M15 csapata. És hogyan kapcsolódik a gasztronómiához, a nyitottsághoz és a jótékonykodáshoz a divat? Hubert az elmúlt évek alatt a hazai divatélet egyik ismert alakja lett, számos hazai dizájnert tudhat barátjának. Egy korábbi interjúban (itt) úgy nyilatkozott magáról, hogy családcentrikus, sok mindenben liberális, párkapcsolatban viszont konzervatív, egy olyan valaki, aki nagyon szeret és tud is élni - én ezt a pár sort a stílusos jelzővel egészíteném még ki. Többször is volt szerencsénk találkozni, és Hubert összeállításai sosem voltak erőltetettek, inkább a könnyedség és a természetesség jellemzi öltözködését. Biztos vagyok benne, hogy Hubert sem tölt órákat a szekrénye előtt, fejében a klasszikus kérdéssel: 'mit is vegyek fel?', hanem céltudatosan kiemeli azt a pár darabot, amiből összeáll az aktuális összeállítása. S ezek a szettek mindig összhangban vannak a viselőjükkel, Hlatky Schlichter Huberttel. 

 

img_2433.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Egyre jobb irányba megy, igaz  lassan,   az új generáció már sokkal jobban odafigyel mit visel és komplexebbek, sokkal többet látnak a világból így van honnan meríteniük, gyorsabban alakul ki az ízlésük egyre jobban merik vállalni  saját egyéniségüket.

 

Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?

Nincs példaképem. Inspirálódok, de ezt nem azt jelenti, hogy magazinokat bújok, hogy megtaláljam mi az, ami illik hozzám. Szerintem sok különböző hatás éri az embert,  ezekből az inputokból  áll össze a trend, ami az aktuális hangulat vagy alkalom, amire felöltözünk a kedv alapján áll össze egy-egy nap és folyamatosan formálódik, csiszolódik.

 

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? 

Nagyon kedvelem a magyar tervezők munkáit, ahogy a gasztronómiában is magyar vonalat és az innovációt képviselem. Szeretem a Use Unused-t, Kata Szegedit, Ahn Tuan-t, de Andat is és meg sok más hazai tervezőt , sok a tehetség itthon és ha  még ha nem is feltétlenül férfi  kollekciókra összpontosul minden munkájuk akkor is örömmel figyelemmel követem évről évre őket!

 

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Én. Más valószínűleg jobban tudna jellemezni, nem gondolom hogy extrém vagyok,  nekem ez a  természetes, hogy magam vagyok. 

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat?

Mandzsetta, smoking, sötét öltöny, elegáns cipő, fehér ing, farmer,  csokornyakkendő (amit magunknak kötünk meg meg) zsebkendő,  menő zoknik, sexy alsónadrágok és egy  fekete bőrdzseki soha sem árt :)

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr758180998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása