CoutureSTYLE: Kővári István

Immár harmadik évét kezdi meg a blogom egyik legrégebbi rovata, a CoutureSTYLE, ahol a stílusos közéleti szereplők mellett, épp oly' sódivatos hétköznapi férfiakkal készítek interjút a magunk öltözködési szokásainkról. 

Az év első interjúalanya egy három éves Műszaki egyetemi kitérő után kezdte meg a tanulmányait a Mod'Art International Budapest, divatmenedzsment szakán. Saját elmondása szerint már középiskolás korában érdekelte a divat, de akkor még nem tudta mit is lehetne kezdeni ez irányú érdeklődésével, majd a Mod'Art falai közt talált magára.  A divat és az öltözködés mellett nagyon szereti a nagyvárosi nyüzsgést, és a vele járó rengeteg kulturális és szórakozási lehetőséget, íme Kővári István

 

12620476_1089736137744059_1755038837_o.jpg

 

Mit gondolsz a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

Szerintem három fő vonalat különíthetünk el. Az egyik vonal aki abszolút napra kész a divat világában és követi is a nyugati trendeket. Ők azok akik igényesek a megjelenésükre és a mindennapokban is divatosak. A másik vonal akik csak majmolnak bizonyos divattrendeket és különböző stílusokat, különböző ruhadarabokat mixelnek össze ami persze nem áll össze egy egységes egésszé. Saját stílusuk nincsen, hétről hétre vagy hónapról hónapra változtatják a megjelenésüket. A harmadik csoport akik abszolút függetlenítik magukat minden ilyen irányú behatástól, divathullámtól és a már évek óta meglévő, számukra tökéletes ruháikat váltogatják. Nem akarnak senkinek és semmilyen trendnek megfelelni, teljesen hidegen hadja őket ez az egész téme. Új ruhákat csak akkor vesznek ha a kedvenc farmerjük éppen kiszakadt. Összességében szerintem a magyarok egy átlagos érdekeltséget mutatnak a divat világa felé. Nem hinném, hogy nagyon kilógnánk a Közép- és Kelet-európai országok sorából de a nyugatiaktól még elmaradunk, bár egyre inkább a fejlődés irányába mozdulunk el.

 

Honnan merítsz ötleteket? Ki a példaképed a divat világában?

Ötleteimet leginkább az internetről gyűjtöm be, különböző újságok és blogok segítségével. Ezek elsősorban külföldiek,de van 1-2 magyar blogger is akinek követem a munkásságát. Szerencsére vannak tervező ismerőseim, barátaim is, így sokkal több ilyen irányú impulzus ér, mint egy átlag embert, illetve a munkám is szorosan összefügg a divattal így akarva akaratlanul is szembesülök a legújabb trendekkel. Példaképnek talán Marc Jacobsot mondanám elsősorban a Louis Vuittonnál végzett munkája miatt.

 

Melyek a kedvenc külföldi és magyar márkáid, miért? Mely üzletekben vásárolsz szívesen?

Kedvnec külföldi márkáim a Selected és a Tommy Hilfiger, míg a magyar vonalon a Zigi by Zsigmond Oláh és az Eve by Éva Reményi a kedvenceim. Sajnos férfi kollekciókkal ők még nem jöttek elő. Az első két márkát az általuk képviselt stílus miatt szeretem. A boltok is hangulatosak és az eladók is kedvesek, figyelmesek. A márka arculata közel áll hozzám. A másik esetben mindkét tervezőt személyesen ismerem és az ő munkáik azok amikben látom azt a kreativitást ami már a külföldi piacon is abszolút megállja a helyét. A ruhák és az ékszerek is egyaránt egyediek de nem lépik át az ésszerűség határát. Abszolút hordhatóak a hétköznapokban is mégis kitűnhetünk velük a tömegből. Egyértelműen minőségi, jól átgondolt és trendi darabokról beszélhetünk mind két márka esetében. Vásárolni inkább kisebb boltokban vagy street shopokban szeretek, a plázákat ha tehetem kerülöm bár elég nehéz. Számomra nincs hangulatuk, nem úgy mint ha végig sétálok a Fashion Streeten vagy az Andrásyn. Ha már be kell mennem egy plázába, akkor ott is kerülöm a zsúfolt, mindenki által látogatott boltokat.

 

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

A saját stílusom egyszerű, letisztult és elegáns. A hétköznapokban nem gondolom túl az összeálításokat, elsősorban a kényelemre törekszem. Ha már társaságba vagy valamilyen összejövetlere megyek akkor sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek az apró részletekre, kiegészítőkre. Szeretem a sportosan elegáns összeállításokat. Szerintem egy férfinak nem kell túlgondolnia az outfitjét. Legyen egyszerű de jól átgondolt, karakteres és legfőképpen férfias. Mindig alkalomhoz illő összeállítást választok. Nem hiszem hogy egy térdig érő ülepű nadrág bármilyen összeállításban is jól mutatna egy férfin. Röviden megfogalmazva legyen egyszerű de nagyszerű.

 

Szerinted mi az a pár alapdarab, ami egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat? 

Természetesen egy egyszerű, koptatás és szaggatás nélküli sötétkék farmer elengedhetetlen, csak úgy, mint a fehér basic poló és a fehér ing is. Kell egy sportcipő és egy elegáns fekete cipő egyaránt. Nyilvánvaló egy 2 vagy 3 részes fekete de legalább is sötét színű öltöny plusz egy nyakkendő amire bármikor szükség lehet. Elengedhetetlen egy elegáns kötött pulover vagy kardigán és egy sportosabb változat is. Egy jó minőségű bőrdzseki nem feltétlenül alapdarab de mellényúlni vele biztosan nem lehet, Így elsőre ezeket emelném ki, de biztos kilehetne még egészíteni a felsorolást 1-2 egyéb ruhadarabbal is.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr838312840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása