Az év magyar kollaborációja: Batilla & BenceCsalar

 

A divat világában havonta hallunk merész kollaborációkról, legutúbb épp Riccardo Tisci bolondította meg a Nike menő sportruháit, míg a hazai állóvizet a Battila és BenceCsalar közös szemüvegei pezsdítik fel a szezonban.

Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger itthon elsőként alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük eredménye és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka. Magam is nagyon várom a a közös kollekciót, hiszen Bakó Atttila eddig is több tervezővel dolgozott együtt, többek közt Tomcsányi Dórival és Abodi Dórával, ellenben Csalár Bence kreativitásának keresztezése Atilla erős látásmódjával biztosan egy újabb szintre emelik majd a szemüvegekről alkotott véleményünket. A nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölel fel és kíván reflektálni azok felismerhető stílusjegyeire, az adott műfaj jeles képviselőinek ikonikus alkotásaira, megidézve azokat inspirációs forrásként. A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és koceptualizmusra épülő kreációkat egy nemzetközi mintán alapuló prezentáció keretein belül mutatják be a Tesla.kult falai között. Az eseményen rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, amely azt követően a Tesla Budapest klubban folytatódik egy after party formájában. A bejelentés során a közösségi oldalakon bemutatták a nyolc szemüveg egyikét, amely a giccset és annak magával ragadó bujaságát hivatott reprezentálni. Esetében Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott a tervezőkre a készítés során - csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei. A Swarovski kristályokkal díszetett duplakeretes szemüveget füst arannyal borított acetát „kristályok” ékesítik, amelyek kétségtelenül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz. A később prezentált második modell a konstruktivizmus gyermekeként látott napvilágot; olyan nagy művészek híres alkotásai inspirálták, mint Kazimir Malevich és Piet Mondrian. A víztiszta megfestett acetát darabok viseléskor fedik egymást, és szemeinknek egy egészen elképesztő élményt nyújtanak. Általa a festmények mögé tekinthetünk, hogy megtapasztaljuk a művészet mögött rejlő varázslatot. Csalár Bencétől még azt megtudtam, hogy a nagyobb fekete konstruktivista szemüveg szintén acetátból készült, amelynek a lencséit Bence és Attila maguk festették meg, akárcsak a különböző applikációkat. A kollekció legnehezebb darabja egyébként. Továbbá a gesztus-szemüveg érdekessége, hogy általuk készített homokfúvott acetátból épült fel, amely matt felületén sokkal látványosabban jelennek az ecsetvonások. Inspirációs forrásként pedig Nádler István képzőművész munkássága hatott a tervezőkre.

 

img_8792.jpg

 

Korábban már én is viseltem szemüvegeket a Batilla márkától itt és itt, valamint egy korábbi interjúmban Csalár Bence a magyar férfiak öltözködési szokásairól  és stílusáról is beszélt - itt

Legyetek részesei egy a tervezők által megálmodott különleges művészeti galériának, csatlakozzatok az eseményhez, és értesüljetek Ti is első kézből a prezentáció előtt bemutatott szemüvegek debütálásáról és további meglepetésekről! Facebook esemény itt

 

Még több kép itt
 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr388545782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása