MAGYAR TAVASZ: Nubu

A reggeli madárcsicsergéssel úgy vélem beköszöntött a várva várt tavasz, így mától szépen lassan közelebbről is bemutatóm a magyar márkák tavaszi kollekcióit!

Mint azt már korábban is olvashattátok, a MBFWCE sorozatomban (itt), a Nubu 2017-es tavasz-nyári kollekcióját Füzesi Heierli Zsuzsa képzőművész kerámiái inspirálták. A lyukacsos szerkezetű, organikus, gyűrt formákat gondolták tovább és vetítették ruhákra a tervezők. A kerámiák felületeit idézik a kollekcióban a gyűrt, vasalt voál és puplin, illetve a gumival húzott orkán. Az elmaradhatatlan bőr perforált formában reflektál a művész munkáira. A kollekció másik fő motívumát a levél és sziromformák adják, amelyek friss színekbe ültetve jelennek meg mintaként és a szabásvonalakban. A karakteres, mintás jacquard szövet mályva, púder, taupe és fekete színeket vonultat fel. Az elmaradhatatlan selymek darabolásában a vonalak a levélforma íveit követik, és a különböző színárnyalatok összevarrásával kerülnek összhangba a mintával. A kollekciót meghatározó, vállat szabadon hagyó, könnyed sziluetteket combközépig érő, hosszanti vonalak nyújtják. A márkára jellemzően a kiegészítők szorosan kapcsolódnak a ruhákhoz: a kollekció ívét követi a táska- és kiegészítővonal. A levélmotívumok és a meghatározó színárnyalatok intarzia-szerűen jelennek meg a táskákon, a gyűrt bőrfelületek a kreámiák formáit idézik. A nyakláncok szokásos plexidíszei meghajlítva nem csupán medálként, de applikációként is megjelennek a ruhákon.

161006_bal_pho_nubu_ss174448.jpg

Az egyik legsikeresebb magyar márka bemutatóját a MBFWCE -on egy különös zenei performansz tette felejthetetlenné. A kollekció bemutatójának zenéjét a Fauno Pera formáció alkotta és adta elő. A Fauno Pera jobbára azonosítatlan folt a budapesti underground térképén. A háromfős emberkísérlet elsöprő ritmusképletekkel, analóg effektszörnyekkel értelmezi át és újra az avantgárdot, zavarbaejtő összhangba fésülve az experimentális műfajokat, valamint a legsötétebb jazzt a zenei dadaizmus örökké leselkedő jelenségével. A Fauno Pera laboratóriuma kétségtelenül egyike a főváros legtorzabb, egyben legátütőbb zenei gócpontjainak, ahol bármi megtörténhet és meg is történik.

 

A kollekció egyes darabjai már megérkeztek az üzletekbe, részletek itt!

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | LOOKBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszcouture.blog.hu/api/trackback/id/tr4812285877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása